Zapowiedzi
Abstrahując, bom powiedziała, że kopii już nie będę kruszyć - mam wrażenie, że jeśli piszecie tu o polskich filmach,a przynajmniej niektórych, to tylko po to by się popisać przed sobą i sprawdzić, który ma dłuższego. :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
Dokładnie tylko po to.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Ja mam małego, wiec nie wiem, o co halo.

Odpowiedz
(05-01-2013, 19:52)Donia Agata napisał(a): To raczej nie jest film o waszych koleżankach, drodzy koledzy. To nie wasz poziom, wyobraźcie sobie, że są ludzie którzy nie potrafią dbać o styl, a tym bardziej styl dialogów, co najlepiej słychać w publicznych środkach lokomocji.
To co słyszę w środkach lokomocji i na ulicy brzmi naturalnie. Dialogi w Galeriankach nie są naturalne, choć - z ręką na sercu - nie wiem czy powinienem je oceniać, bo być może 99% ich grozy stanowi to, jak fatalnie są recytowane przez występujące w tym filmie persony.

Odpowiedz
Ten cyfrowy samolot rodem z filmów Asylum- poezja. Czy to kwestia kasy czy zdebilenia polskich filmowców? Jak to jest możliwe, że nikt nie zatrudnia np. Platige Image do takich produkcji? Za drodzy? Za mało ludzi mają? Za to używają w filmie efektów, których pewnie nawet amatorzy by się wstydzili.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja bym zapytał jak to jest - wciąż! - możliwe, że te wszystkie polskie produkcje historyczne wyglądają jak teatr telewizji. To jest bardzo oklepane hasło, wiem, ale tak to po prostu wygląda.

I w kółko te same ryje, nosz kurwa! Ja wiem że te osoby muszą zarabiać na życie, ale chyba coś jest nie tak, że niezależnie czy włączy się serial na tym, tamtym czy siamtym kanale, czy może dowolnie wybrany film i widzi się tych samych aktorów. Cały czas. WSZĘDZIE.

Samolot piękny, i to jakże naturalnie oddane łapanie ostrości przez kamerę. Może za tydzień przestanę się śmiać.

Odpowiedz
I właśnie dlatego po oglądnięciu takiego trailera, jak się oglądnie trailer "Sępa", to od razu daje się takiemu filmowi większy kredyt zaufania. Ja nie twierdzę, że "Sęp" będzie super filmem, ale wygląda jak normalny film, a to na polskie warunki już coś.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zwiastun na razie tak wygląda - co do finalnego produktu jednak mam wątpliwości. Jakiś czas temu towarzysz Olbrychski wypowiadał się, że ten film stoi na najwyższym, hollywoodzkim poziomie. To samo gadali o "Weekendzie", "Kac Wawa", "Bitwie Warszawskiej" czy tej pokrace o Odsieczy Wiedeńskiej. Dostrzegasz, Wawrzyńcu, wzór? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Niby tak :) Ale z drugiej strony porównaj sobie trailery wszystkich wymienionych filmów i postaw obok nich trailer do "Sępa".
Ja przeczuwam, że to będzie pewnie średniak, ale jak na warunki polskie to i tak dobrze.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tak samo ja ci mogę powiedzieć, żebyś porównał sobie trailery "Dredda" i "21 Jump Street" z gotowymi filmami. Spodziewałbyś się ścisłej czołówki roku? :)

Zwiastun mógł zostać zrobiony dobrze przypadkiem albo nikt związany z realizacją filmu go nie montował. Różnie to bywa. Za to spoty TV "Sępa" są już typowym polskim ścierwem reklamowym.
--
Laozi

Odpowiedz
Trudno nie przyznać Ci racji, tym bardziej, że gdyby nie pozytywne recenzje w necie nigdy nie poszedłbym na "Dredda" po tym co zobaczyłem w zwiastunie.

Ale zawsze należy patrzeć na pozytywy. Nawet jeżeli film będzie ścierwem, to przynajmniej mamy dobry trailer. A nie wiem, jaki ostatni polski film miał dobry trailer? :P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Powiedz mi, co mi po trailerze jeśli film jest ścierwem? :)
--
Laozi

Odpowiedz
Zawsze jakiś progres w polskiej kinematografii. Gdyż do tej pory to i trailery były do dupy :P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dobry trailer miał też Hans Kloss. Jaki był film każdy widział ;]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie sądze.

Odpowiedz
Z Hansa chyba większość jednak kręciła bekę.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Kloss nie miał dobrego trailera. Gdyż o ile pierwsze informacje o tym filmie jeszcze mnie interesowały, tak wraz z zwiastunem całe zainteresowanie padło.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Dobry trailer miał też Hans Kloss.

Oj, Corn. Za dużo czasu spędzasz z polskimi aktorami :)
--
Laozi

Odpowiedz
(05-01-2013, 22:38)Mierzwiak napisał(a): Ja bym zapytał jak to jest - wciąż! - możliwe, że te wszystkie polskie produkcje historyczne wyglądają jak teatr telewizji.

Hobbit w 48 fps ponoć tez tak wygląda więc to może wkrótce robić za pozytyw w argumentacji :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No to ekstra. Widze te plakaty: "Westerplatte - Polska odpowiedź na Hobbita!"

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości