Cytat:No dobra, nie będzie to film ewidentnie i jednoznacznie sławiący Jaruzela, ale np. pokazujący delikatnie jego rozterki, trudne decyzje, trud wykonywanej pracy, emocjonalne wybory, szukanie dobrego wyjścia z sytuacji itp.
Jaruzelski pochylony nad biurkiem i dylemat: "Men, ale ja mam ciężką robote. Zajebać tych robotników czy nie zajebać - oto jest pytanie".
Kiszczak: "Albo zajebiemy ich albo czołgi wiadom i historia nas osondzi!"
Jaruzelski (do kamery): "Widzicie dzieci, jakie decyzje muszą podejmować głowy państw? Bycie urzędnikiem państwowym to mega odpowiedzialność. Korona ciąży. Dobra, Czesiu, zajebać ich!"
:)
28-07-2013, 18:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2013, 18:31 przez Mental.)
(28-07-2013, 01:20)Motoduf napisał(a): Ludzie, przecież to wpolityce.pl :)
Poza tym, zlewaczona do ostatniej molekuły córka komucha, od jakiegoś czasu mocno promuje swoją książkę, m.in. w żydowsko-gejowskim radiu na Polskę, czyli TOK FM. To zupełnie naturalne dla ubeckiej rzeczywistości, że w ślad za książką, może zostać zrodzony tego rodzaju hagiograficzny pomiot.
Raczej gada glupoty niczym nie potwierdzone. Przeciez nigdzie nie ma ani slowa o tym, ze to ma byc film pokazujacy go jako postac pozytywna. Nie przypominam sobie tez, aby w III RP powstala jakas hagiografia komunistycznego polityka. Holland tez raczej kreci dziela krytyczne rezimowi (chociazby jej najnowszy gorejacy krzew) Dajcie sobie na luz.
28-07-2013, 21:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2013, 21:57 przez soldamn.)
"Spodziewałem się tego" LOL. To będzie komedia?
Ale ogólnie trailer nie aż taki tragiczny. Dosyć skutecznie maskuje to, że zapowiada się spory gniot. Może w Toronto się nabiorą.
hahaha I CO TERAS? :) Dobrze, że powstrzymałem się od wyzwisk pod adresem pani Agnieszki - coś czułem przez skórę, że nie nakręci tego. Ale to tylko dlatego, że szykuje biografie Tuska! Potwierdzone info!
:) :)
29-07-2013, 17:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2013, 17:36 przez Mental.)
(29-07-2013, 18:15)Tomkiewicz napisał(a): Ja zaś wysyłając paki na poczcie, zauważyłem nagłówek numeru Angory: scenariusz do filmu o Jaruzelskim napiszą Amerykanie.
Jesteś 60-letnią emerytką, która nie ma co robić z życiem?