Zapowiedzi
Świetne - na to bym do kina poszedł (o ile nie będzie trwać 35 minut i stanowić jedynie zlepku różnorakich ujęć bez ładu i składu)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tam podają, że normalnej długości - 90 minut. |
Choć nie wiem jak to ma wyglądać fabularnie.

Cytat: "Powstanie Warszawskie" to pierwszy na świecie film fabularny zmontowany w całości z materiałów dokumentalnych, opowiadający o tytułowym wydarzeniu poprzez historię dwóch młodych reporterów, świadków powstańczych walk. Film wykorzystuje autentyczne kroniki filmowe z sierpnia 1944 roku. Posiłkując się nowoczesną technologią koloryzacji i rekonstrukcji materiałów audiowizualnych oraz zapraszając do współpracy grupę znamienitych twórców, jego autorzy zrealizowali projekt, który nie ma odpowiednika w skali światowej.

6 godzin oryginalnych kronik z Powstania Warszawskiego, 6 miesięcy pracy, zespół konsultantów ds. militariów, ubioru, architektury, również urbanistów, varsavianistów i historyków, 1000 godzin konsultacji kolorystycznych, 1200 ujęć, 1440 godzin koloryzacji i rekonstrukcji, 112.000 wybranych klatek, 648.000 minut rekonstrukcji, 22.971.520 megabajtów danych -- to tylko niektóre liczby pozwalające uświadomić sobie, choćby częściowo, ogromny nakład pracy i środków włożonych w realizację projektu „Powstanie Warszawskie". Efektem jest 90 minut odbudowanego, pokolorowanego, ściskającego za gardło filmu, który ukazuje Powstanie Warszawskie z niespotykanym dotąd realizmem."

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Fabularnie niby ma byc historia 2 braci operatorow, ktorzy chca dolaczyc do walczacych, ale na poczatku im nie pozwalaja.

Odpowiedz
A myślałem, że to normalny fabularny film fajnie wystylizowany na starą taśmę. Ale wygląda ciekawie i ze wszystkich okołopowstaniowych filmów ten prezentuje się najlepiej.

Odpowiedz
Nie wiem co to jest, ale zwiastun jest całkiem nieźle zmontowany - tak, że chce się to obejrzeć. Więc pewnie obejrzę.

Odpowiedz
filmweb napisał(a):Powstaje jeden z najważniejszych polskich filmów ostatnich lat i bez wątpienia najbardziej wyczekiwana premiera 2014 roku.

6 sierpnia 2013 roku w Warszawie, Monolith Films rozpoczyna zdjęcia do filmu fabularnego pt. "Kamienie na szaniec" w reżyserii dwukrotnego laureata Złotych Lwów w Gdyni Roberta Glińskiego.

Jest to ekranizacja jednej z najsłynniejszych polskich książek XX wieku, ponadczasowej historii poświęcenia, oddania i patriotyzmu młodych Polaków.

(...)

Reżyseria Roberta Glińskiego ("Wszystko, co najważniejsze", "Cześć, Tereska") oraz zdjęcia Pawła Edelmana (nominowany do Oscara, autor zdjęć do filmów "Katyń", "Pianista", "Pan Tadeusz", "Rzeź") to gwarancja produkcji na najwyższym poziomie artystycznym.

http://www.filmweb.pl/news/Robert+Gli%C5%84ski+re%C5%BCyseruje+%22Kamienie+na+szaniec%22-97917

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyli gówno.

Odpowiedz
(06-08-2013, 12:10)shamar napisał(a):
filmweb napisał(a):Powstaje jeden z najważniejszych polskich filmów ostatnich lat i bez wątpienia najbardziej wyczekiwana premiera 2014 roku.

A Miasto 44 :)?

Chociaż robi to Robert Gliński. Więc może być coś ciekawego, mimo iż książkę czytałem po łebkach.

Odpowiedz
Rozwala mnie to pisanie o najważniejszych filmach jeszcze przed premierą. Myślenie życzeniowe?

Odpowiedz
Raczej: "WYDAJEMY WASZE PIENIĄDZE NA NAPRAWDĘ WAŻNE ARTYSTYCZNE TWORY, KOCHAJCIE NAS."

Odpowiedz
Mnie rozwalilo: bez watpienia najbardziej wyczekiwana - a wezcie wszyscy spierdalajcie!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Lektury reaktywacja. Ja proszę "Medaliony" w wersji zombie z efektami od Toma Savini :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ja remake Krzyżaków :D

Odpowiedz
Ale niezłego zonka państwo polscy dystrybutorzy mieć będą kiedy dojdzie do ustalania dat premiery - raz, kilka produkcji o tym samym w tym samym czasie to marketingowy samobój, dwa - ciekawe jak na koniec lipca / początek sierpnia zamierzają zaciągnąć szkoły :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Wezmą harcerzy lub kolonistów, albo za pomocą ustawy można też wparować do domów i zaciągnąć siłą każdego gówniarza do kina :).

Odpowiedz
Powstanie trwało do października więc jest spory wybór co do daty premiery ;)

Odpowiedz
Każdy wie, że najbardziej oczekiwane premiery 2014 to X-Men: Days of Future Past i Guardians of the Galaxy, helloł!

Odpowiedz
Chyba tylko dla jakichś komiksowych geeków ;) Dorośli czekają na Inherent Vice i Animal Rescue!

Odpowiedz
No dobra, to kto w końcu czeka na "Kamienie na szaniec"? :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości