03-11-2013, 14:53
|
Zapowiedzi
|
|
Montaż rzeczywiscie. Aż dziwne, że polskie kino nawet na to cierpi. Ale są cycki Przybylskiej już w zwiastunie, a to plus.
W sumie to chyba amatorka/niezależne coś, co nie wiadomo czy powstanie, ale...
Wyglada w kit. Jak jakiś serial od sci-fi channel czy czegoś takiego. Efekty nie wyglądają tragicznie. Ale to opis mnie odrzuca kompletnie: Serial o tradycyjnych wampirach we współczesnej Polsce. Główni bohaterowie Apolonia i Fryderyk to wiekowe wampiry, które trafiają po wielu latach nieobecności do Warszawy. W zderzeniu z realiami współczesnego polskiego miasta, za wszelką cenę starają się znaleźć metodę na zdobywanie świeżej i pełnej energii krwi. Czy możliwe jest odzyskanie dawnej świetności? Słowiańskie wampiry w XXI-wiecznej Polsce. Czy będą w stanie przystosować się do nowych warunków? http://www.efantastyka.pl/paganarium-serial-o-wampirach-we-wspolczesnej-polsce Brzmi jakby można oczekiwać pretensjonalnych gotyckich wampirów z kołkami w dupie. Na wideo widać ujęcie współczesne, gdzie wampiry wyglądają jak wyjęte z Rodziny Addamsów. Meh. Zresztą tytuł też zdaje się to sugerować. Szkoda. Polska to fajne miejsce na tego typu filmy i seriale - taki polski Świat Mroku. Szkoda, że ktoś nie chce spojrzeć na motywy takie, jak wampiry czy wilkołaki z perspektywy współczesności, a nie karykatury z gothami śmigającymi po ekranie. 12-11-2013, 00:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2013, 00:25 przez Gal Anonim.)
Tak to amatorka, ale nawet jak na amatorkę nie wygląda wcale tak źle. Tyle tylko, że sam pomysł kiepski i nie ma szans, na sprzedanie się w naszym kochanym kraju.
Ten serial raczej nie powstanie, bo musiał by wygrać konkurs, a szanse na to są nikłe. Im chyba i tak bardziej zależy na tym, aby to szerzej rozgłosić i znaleźć sponsorów. Chociaż oczywiste jest, że w Polsce nie ma opcji żeby takie coś, ktoś sfinansował.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
12-11-2013, 00:34
Zależy ile kosztuje. Pierwszy odcinek - jak mowia w video - robia za wlasna kase.
Amatorka to też nie jest jednak. Obstawiam, że to studenci i absolwenci, którzy pracują jakoś - czy to jako fotografowie, czy jako animatorzy, czy producenci, itp. Zresztą mają wystarczająco profesjonalny sprzęty, by nazwac to jednak niezależną produkcją, a nie amatorską. Mają fejsa nawet. Fanpejdża (uwielbiam fanpejdże dla projektów, które niewiadomo czy powstaną, ale może to ma sens jakis) przejrzałem i potwierdza moje zmartwienia, że to gotyckie pierdu pierdu. https://www.facebook.com/Paganarium 12-11-2013, 01:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2013, 01:03 przez Gal Anonim.)
Wiadomo wygląda jak wygląda, ale dla mnie i tak mają twórcy plusa za odwagę i próba wybicia się z pewnych schematów jakie dominują w polskim kinie. Niech kręcą amatorskie fantasy i horrory, to może trafi się kiedyś coś dobre. W końcu praktyka czyni mistrza.
12-11-2013, 14:01
Oczy... krwawią...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 12-11-2013, 20:46
Projekt niezalezny, jakies dosc znane twarze aktorskie i w ogole. Nułar i sajfaj w tym niby jest. MEGA pretensjonalny tytuł (DZIEŃ WSTAJE. JA UPADAM) i w sumie chu wie o co chodzi tak naprawde. Zobaczyłem, bo chcą zebrać kasę przez Polak Potrafi. Noji krenco po ingliszu.
http://polakpotrafi.pl/projekt/dzien-wstaje-ja-upadam 29-11-2013, 10:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2013, 10:28 przez Gal Anonim.) Crov, powinieneś iść i nauczyć ich dynamiki w filmach. Zwiastun mega-żenujący z widocznych powodów. Najbardziej bekogenna jest CGI-wybita szyba. NO KURWA, CGI WYBITA SZYBA, i to nie raz, ale DWA RAZY. Przewińcie na ok. 92 sekundę - zauważcie, że wtedy ktoś strzela, stojąc w pustym pomieszczeniu, a montażysta nałożył na powietrze efekt przestrzelonej szyby z Adobe'a - i to niedopasowany do położenia broni. WTF?!?! Realizacyjnie to taka Bitwa o Wiedeń, tylko na mniejszą skalę. ![]() CO TOK URWA JEST?! 18-01-2014, 10:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2014, 10:15 przez military.)
Może film jest w 3D i to efekt strzelania przez ekran? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 18-01-2014, 10:44
A może to szyba strzela? :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 18-01-2014, 14:31
Fajna muza, jakby to był wojenny film akcji-thriller. Znając życie będzie teatro-podobny, gdzie akcji będą ze 2 sceny a reszta filmu to gadanie w pokoju.
Najciekawiej wygląda ta scena "w deszczu, na ulicy".
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-01-2014, 14:35
Nie wiem czy było, widziałem to przed Nimfomanką:
Fabularnie wygląda jak jakiś bełkot (wywnioskuje ktoś na podstawie tego trailera o co tu może chodzić?) ale moją uwagę zwróciły znakomite zdjęcia, poza tym jest to najlepszy polski zwiastun jaki widziałem. Ever. 19-01-2014, 11:35
Pierwsza część zwiastuna jest całkiem fajna, ale zdjęć nie nazwałbym znakomitymi - nie podoba mi się ten niebiesko-szary filtr.
19-01-2014, 11:46
Polacy zapatrzyli się na Holly i naśladują kolorystykę zagranicznych filmów. Ha! Odrestaurowany Dług tonie np. w cyjanowym :)
19-01-2014, 11:54
Jest jakiś nowy Dług? Tj. w nowej jakości? Mozna gdzieś zobaczyć zwiastun tego cuda, czy coś? Bo ostatnio jak oglądalem DŁUG to jakość przypominała dobrego VHSa, a to było DVD.
(19-01-2014, 11:35)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem czy było, widziałem to przed Nimfomanką:Abstrahując od filtra, zdjecia rzeczywiście ładne (a przynajmniej pare fajnych ujęć). Choć to rzucanie mołotowa w slo-mo nie wiem czy mi pasuje do reszty, wygląda jak z teledysku Dżeja-Zi. I "jump scare" w środku zwiastuna mi się nie podoba. A o co chodzi? No dla mnie to wygląda jaK BIG LOVE 2. Czyli kompletnie nic, co bym obejrzał. Ale Magika w głównej roli w pierwszej chwili nie poznałem. Cytat:(wywnioskuje ktoś na podstawie tego trailera o co tu może chodzić?)Typ z wewnętrznym mrokiem poznaje typiarę z wewnętrznym mrokiem, jest bzykando, a potem oboje się staczają w otchłań swego wewnętrznego mroku. Na końcu filmu będzie śmierć. Bububu. (18-01-2014, 10:12)military napisał(a): Crov, powinieneś iść i nauczyć ich dynamiki w filmach.:) Te KAMIENIE NA SZANIEC wyglądaja lepiej niż oczekiwałem, ale wchodząca z dupy ostra muzyka, a potem kompletnie z dupy znikająca kompletnie psuje jakiekolwiek dobre wrazenie. Podobnie jak shamarowi najbardziej podoba mi się scena w deszczu w nocy. I do tego jeszcze bity człowiek, bo krew! 19-01-2014, 12:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2014, 12:18 przez Gal Anonim.)
Crov, w tym poście są min. screeny z odrestaurowanego Długu: http://hdtvpolska.com/topic/27031-polskie-seriale-filmy-na-blu-ray/page-5#entry302518
19-01-2014, 12:21 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: CO_TO_KURWA_JEST.png]](http://s18.postimg.org/gkdoncex5/CO_TO_KURWA_JEST.png)