Zapowiedzi
Ten zwiastun Hardkor Disko rzeczywiście... zwiastunowaty. Fabularnie może być jakieś "Place Beyond the Brzozas". Tylko ten filtr, argh... Po takich zabiegach najlepiej poznać, ile lat za resztą świata są polscy filmowcy. U nas zaczynają się zachwycać rozwiązaniami z... hm, kiedy wyszedł pierwszy Bourne?

Odpowiedz
Haha, dwóch moich kumpli gra w Kamieniach na Szaniec z czego jeden Zośkę :D

Odpowiedz
(18-01-2014, 10:12)military napisał(a): NO do kroćset fur beczek!, CGI WYBITA SZYBA, i to nie raz, ale DWA RAZY. Przewińcie na ok. 92 sekundę - zauważcie, że wtedy ktoś strzela, stojąc w pustym pomieszczeniu, a montażysta nałożył na powietrze efekt przestrzelonej szyby z Adobe'a - i to niedopasowany do położenia broni. WTF?!?!
Obejrzałem to po 10 razy klatka po klatce i nigdzie nie widzę tam żadnego CGI.

Odpowiedz
Cytat:U nas zaczynają się zachwycać rozwiązaniami z... hm, kiedy wyszedł pierwszy Bourne?

Ja bym nawet wybaczył naszym filmowcom to zacofanie, gdyby ten filtr był po prostu dobrze zrobiony. Tutaj to wygląda tak jakby automatycznie, bezmyślnie wszystko zabarwili na niebiesko, nie zwracając uwagi, że całość światła i cienia w kadrze nie musi się zabarwiać równomiernie na taki sam odcień, co np. szarobłękitna ściana. Światło może być nawet ciepłe. Bo tak wygląda to strasznie mdło. Zero kontrastów, monotonia.

Odpowiedz
Akurat od strony technicznej bym sie o Hardkor Disko nie bal, dotychczasowe ich teledyski sa pod tym wzgledem znakomite. DEFTO pod wzgledem realizacyjnym jest znakomitym teledyskiem. Tutaj mamy podobna historie, tych samych aktorow. Tylko pytanie, czy znajdzie sie jakis rozsadny skrypt, bo teledysk rozciagniety do 90 minut nie zawsze sie da ogladac.

Odpowiedz
Kurde, pierwsze moje skojarzenie to było "DEFTO", ale totalnie nie skumałem, że to ci sami ludzie. No to też jestem spokojny o warstwę wizualną. :)
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
W sumie chyba jeszcze nikt nie dał tego trailera:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zwiastuny do tego filmu są niezamierzenie śmieszne.

Odpowiedz
Zwiastuny tego filmu wyglądają trochę jak jakieś mash-upy zagranicznego zwiastuna z polskim. ;) Ale na film czekam, chetnie go zobacze. Ciekaw jestem czy Pasikowski wróci do formy po dość żenującym POKŁOSIU...

Odpowiedz
Z recenzji prasowych wynika że o ile tzw. niepokornej prawicy "Pokłosie" się bardzo nie spodobało to "Jackiem" będą zachwyceni ;)

Odpowiedz
Tylko, że mnie nie chodzi o kwestie ideologiczne, a po prostu o jakość filmu.

Odpowiedz
Czekam na jakąś recenzję z forum, tego Jacka Stronga...
loading podpis...

Odpowiedz
Nie wiem jak inni ale ja się na Jacka wybieram. Zignoruję KOSZMARNY trailer, bo coś mi mówi że to dobry film będzie.

Odpowiedz
Ja też się wybieram na Jacka Stronga. I na Jacka Ryana też ;)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(26-01-2014, 12:38)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem jak inni ale ja się na Jacka wybieram. Zignoruję KOSZMARNY trailer, bo coś mi mówi że to dobry film będzie.

Dla mnie koszmarne są tylko napisy. Reszta jest ok ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
http://www.wykop.pl/link/1883012/kamienie-na-szaniec-recenzja-raczka-nie-pozostawiajaca-zludzen/
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Szykuje się kolejny "hit" i... kolejna zmarnowana historia. Fajnie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
http://metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,15537012,_W_lesie_spotykaja_sie_duchy_pomordowanych_i_sp__prezydenta_.html

Wychodzi na to, że film fabularny o Smoleńsku nie będzie finansowany z Naszych pieniędzy... ;)
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Cytat:Rażą patetyczne dialogi i deklaratywne monologi wygłaszane ex cathedra" - pisze komisja ekspercka w uzasadnieniu swojej decyzji.
Co im się stało? Przy wcześniejszych tego typu filmach nie mieli problemów (vide Czarny Czwartek).

Cytat:"Wprowadzenie tak jednoznacznej sceny symbolicznej na koniec scenariusza aspirującego do konwencji sensacji, w dodatku mającej stanowić także film historyczny, razi brakiem spójności gatunkowej i mogłoby zostać uznane za nadużycie" - uważa komisja.
Od kiedy to oni uważają na spójność gatunkową...

Odpowiedz
http://www.wykop.pl/link/1892458/gimbaza-na-szaniec/
Hail to the king, baby!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości