Zapowiedzi
WTF :(

Odpowiedz
ekhm ekherm ekhm

WTF2?!
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No ale dobrze, że w zwiastunie nad tytułem napisali gatunek filmu, bo myślałbym, że to cyniczna smutna chujnia, a tu nie - to jednak komedia.

Odpowiedz
wow, gratuluję polskim filmowcom - nie pamiętam, kiedy ostatni raz chciałem sobie wydrapać oczy na zwiastunie
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
"W czasach gdy światem rządzą satelity, on poszukuje kobiety innej niż wszystkie."

Ktoś naprawdę sklecił taki tekst? Nie wierzę.

Odpowiedz
Ja pragnę tylko przypomnieć, że film jest w realizacji od trzech lat, więc to "Her" jest amerykańską odpowiedzią na "Dżej Dżej" XD
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Film o facecie zakochującym się w GPS-ie jest w produkcji od trzech lat? I mimo tego wygląda i brzmi, jakby nakręcono go w zeszłą środę? No no, nawet nie jestem zły - to na swój sposób godne podziwu.

Odpowiedz
Ej, kurde, to wygląda naprawdę ciekawie:

Jeżeli Vega tymi chalami, które ostatnio robił zbieral na to kasę to jestem mu w stanie odpuścić, bo zapowiada się coś bardziej w stylu "Pitbulla" pomieszanego z "Psami" i z "Układem Zamkniętym".

Odpowiedz
No kurva to może być hit. Nagrzałem się. Nawet postać seryjnego samobójcy się pojawia - czekałem na jego występ od dawna.

Odpowiedz
Kurde, dobrze wygląda. Ale nie ma się co jarać, bo zwiastuny Układu Zamkniętego a nawet Sępa też wyglądały zachęcająco. Chociaż przyznaję, że nie aż tak zachęcająco.
Jedyne co do czego mam wątpliwości to ilość różnych wątków, ale to może być kwestia montażu zwiastuna. No i trochę dużo tych ujęć z góry.

Odpowiedz
Czy w tym trailerze nie pojawia się przypadkiem motyw "samobójstwa" Leppera?

Odpowiedz
I sobowtór Macierewicza;)
Coś czuję, że będzie to dla mnie niestrawne. Z jednej strony mocne kino sensacyjne a'la "Pitbul", z drugiej wątki polityczne żywcem przeniesione z reala, ale pod płaszczykiem taniej sensacji, z trzeciej bohaterka, która chce być jak 'dziewczyna z tatuażem' - paczcie jaka jestem zajebista i jak dobrze wyglądam w peruce. Razem tworzy to mieszankę wybuchową, i nie wiem jakim trzeba być geniuszem, żeby to się udało.

Odpowiedz
Zgoda, że jakościowo (i merytorycznie) to jest na tę chwilę wielka niewiadoma. Ale sam fakt, że takie filmy zaczynają w Polaczkowie wychodzić, to już coś. Ja od wielu lat czekam na odważnego, który nakręci fabułę o powstaniu III RP. Taki polski John Milius by się tu przydał.

Odpowiedz
Też mi to śmierdzi chałą trochę. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że reżyser, który przez ostatnie lata udowadniał, że nie ma ani wyczucia, ani stylu, ani dobrych pomysłów zrobi nagle coś dobrego. Zwiastun wygląda jak bezmyślny zlepek wszystkiego, co się dało wrzucić.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Ale Vega nie robi nagle czegoś dobrego. "Pitbull" był dobry. Nawet "Kloss" ma jakieś tam zalety realizacyjne. Pozostałe rzeczy to wiadomo, chała do potęgi ntej. Ale jestem w stanie uwierzyć, że tą chałą, Klossem, itd., Vega zbierał kasę na realizację tego filmu. Zwłaszcza w naszym małym kraju mi to pasuje, bo jeżeli Vega - udolnie czy nie - ciska w stronę władzy to kto mu miał dać na to więcej kasy?

A zwiastun jak zwiastun, wygląda lepiej niż zwiastuny "Drogówki". ;)

(23-05-2014, 00:48)Mental napisał(a): Czy w tym trailerze nie pojawia się przypadkiem motyw "samobójstwa" Leppera?
No wiadomo. :) Przecież krawat mówi wszystko. Zastanawialem sie czy pojda w to. A jednak.

Vega podobno robił przez dwa lata risercz do tego rozmawiając z ludzmi z prawdziwych służb, etc. Czyli takie podejście, jak do "Pitbulla", co dobrze wróży.

Odpowiedz
Cytat:jeżeli Vega - udolnie czy nie - ciska w stronę władzy

Dlatego sequel "Służb" będzie miał tytuł "Gdzie jest Patryk Vega?" :)

Odpowiedz
Vega polskim Hoffą.

Odpowiedz
Crov, jestem po Twojej stronie.

Jedyne do czego bym się przyczepił, to to nieszczęsne "nawiązanie" do Leppera, które jest tak subtelne, że aż mnie zęby zabolały.

Odpowiedz
Czy postać grana przez Olgę Bołądź to przypadkiem nie zgapa z Lisbeth Salander z "Millenium"?
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Nie, bo niby z jakiej paki? Gra twardą kobietę z oddziałów specjalnych, a nie introwertyczną hakerkę. Bardziej GI Jane ;)

(23-05-2014, 18:27)Mierzwiak napisał(a): Jedyne do czego bym się przyczepił, to to nieszczęsne "nawiązanie" do Leppera, które jest tak subtelne, że aż mnie zęby zabolały.
No nie jest subtelne w ogóle, ale to w sumie ciekawe. Bo chyba nie miało być subtelne. Odnosze wrażenie, że Vega chce sprawić, by ludzie na niektóre rzeczy znane gazet spojrzeli inaczej. Tzn. widac, że chce zrobić film "z przesłaniem", oby tylko przesłanie nie przysłoniło scenariusza i był z tego po prostu dobry film. Oby bardziej "Psy" niż "Układ Zamknięty" (który nie jest zły, ale trochę ugina się pod ciężarem "przesłania").

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości