バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
02-06-2014, 00:09
|
Zapowiedzi
|
|
Ale bez wątpienia jest to polska produkcja. Bieda i paździerz aż bije po oczach. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 02-06-2014, 00:09
To nie zapowiedź, ale nie ma jakiegos bardziej ogolnego tematu o polskim kinie chyba, wiec tutaj wrzucam. Choc mozecie potraktowac jako zapowiedziec, jezeli nie slyszliscie o polskim webserialu o zombie, "Horda", który zbliza sie do premiery.
Ale ostatnio na fejsie dali taka odpowiedz na pytanie odnosnie PISF, wiec wrzucam jako ciekawostke: https://www.facebook.com/hordaserial/posts/304388513069249 Polski przemysł filmowy jest przesiąknięty niestety ludźmi\, którzy defraudują pieniądze ze szkodą dla produkcji filmowych. My jako produkcja staramy się uniknąć wszelkiej ingerencji biurokracji jaką jest PISF. Pisf od wielu lat zwalcza jakiekolwiek zrywy kina gatunkowego. Od istnienia, pisf nie wyprodukował i nie dofinansował żadnego filmu który mógłby zostać uznany przez środowisko za film gatunkowy. Niestety. A jeżeli nawet, to były to filmy osób z SFP, czyli zarządu Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Po za tym jako grupa filmowców nie chcemy brać udziału w procederze że jedna osoba(Dyrektor Pisfu), która nie ma żadnych kwalifikacji i elementarnej wiedzy, ma ostateczne słowo jeśli chodzi o dofinansowywanie produkcji filmowych w Polsce. 05-08-2014, 23:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2014, 23:11 przez Gal Anonim.)
Cóż, po prostu napisali mniej więcej to, co wielu kinomaniaków myśli na temat tej instytucji. Każdy wie jakiego rodzaju kino lubi dofinansowywać PISF...
A wystarczyłoby gdyby prezes udzielał się forum KMF, a od razu stan naszej kinematografii by się poprawił ;)
What a bunch of a-holes.
--- KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja W wolnych chwilach - copywriting 05-08-2014, 23:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2014, 23:27 przez Maćko.)
Eee. what?
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+%22Potop%22+wraca+do+kin+jako+%22Potop+Redivivus%22-106754
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-08-2014, 16:18
Jeszcze na pełną wersję, jakąś elegancko odrestaurowaną to bym się przeszedł do kina, ale za pociętą podziękuję.
13-08-2014, 16:29
Na Rzepie jest napisane, że odrestaurowali całą więc pewnie wyjdzie.
Ale... ha, już czuję ten dynamiczny montaż (drgam na wspomnienie "Ogniem i mieczem")
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-08-2014, 18:35
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-08-2014, 00:31
Co ty. Historia policjantki? POLSKIE FARGO!!!11
"Pierwszy rasowy kryminał od lat!" -- no i po co mieszać w to rase. nie mozemy być wszyscy po prost ludzmi :( 14-09-2014, 23:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2014, 23:08 przez Gal Anonim.)
Też pomyślałem o Fargo, Janku, ale potem się zorientowałem, że polskim Fargo jest już przecież Dom zły, a nie możemy mieć dwóch polskich Fargo :((((
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
14-09-2014, 23:51
"Jeziorak" - brzmi jak nazwa nowotworu albo jak tytuł filmu o zmutowanym seryjniaku z moczarów.
15-09-2014, 00:08
Nowy zwiastun SS:
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114628,16691048,Vega_wraca_do_kina_sensacyjnego__Jest_nowy_zwiastun.html#BoxKultTxt 24-09-2014, 17:58
Widze, ze są sceny w zimie. Ja piernicze, jaka chamska zrzynka z "Dziewczyny z Tatuażem", musieli w śniegu coś nagrać oczywiscie, żeby było jak w "Dziewczynie...".
24-09-2014, 18:30 Cytat:Nowy zwiastun SS: I jego miejsce jest tu: http://forumkmf.pl/Thread-S%C5%82u%C5%BCby-Specjalne-re%C5%BC-Patryk-Vega 24-09-2014, 22:19
Nie mogę się doczekać Waszych opinii :D
http://stopklatka.pl/zwiastuny/-/135814862,-hiszpanka-pierwszy-zwiastun-polskiej-megaprodukcji
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
30-09-2014, 02:54
Lol, Barczyk, spec od chujowego artsy-fartsy, robi kino gatunkowe. I z efektami specjalnymi. Nie wierzę! :D
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
30-09-2014, 04:38
Wyłączyłem w momencie napisów "filmowe arcydzieło" i "megaprodukcja" :)
Niewiarygodne jak ogromne ego muszą mieć twórcy.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 30-09-2014, 12:07
Ładnie to wygląda. Od strony technicznej mogę się przyczepić.
Ale teksty typu "arcydzieło"... Uuuhhh.... Oznacza to zapowiedź coś słabego. No, ale wizualia się bronią. 30-09-2014, 12:30
Wizualnie to wygląda jak Złoty kompas, niby realistycznie ale jednak czuć sztuczność. Bronią się jeśli jest to jakaś baśniowa opowieść. Mogliby zekranizować ten steampunkowy komiks o Piłsudskim ;)
30-09-2014, 18:47
"Hiszpanka" to opowieść o grupie jasnowidzów i spirytystów, która u schyłku I wojny światowej, przy pomocy swoich zdolności parapsychicznych, usiłuje uchronić polskiego pianistę i polityka Ignacego Jana Paderewskiego przed mentalnym atakiem wybitnego medium - Doktora Abuse, pracującego dla Pruskiej Armii.
Mózg rozjebany. Szukałem nazwiska Uwe Bolla w napisach, ale nie znalazłem :) 02-10-2014, 00:16 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |