Zapowiedzi
To jest akurat bardzo sensowna taktyka ze strony Zanussiego. Wszystko wskazuje, że film jest kupą, ale porusza takie tematy, że bardzo łatwo to w Polsce sprzedać. Zanussi bryluje po mediach katolickich i prawicowych (tekst o tym w jak trudnych warunkach powstawało Obce Ciało pojawi się też w Rzeczpospolitej w weekend), kreując się na obrońcę tradycji szykanowanego przez gejowsko-lewackie lobby rządzące Polską. Taka pozycja może mu pozwolić jako-tako sprzedać film, na który inaczej nikt by nie poszedł. A ludzie, którzy chodzą na filmy o Papieżu raczej nie przejmują się wartościami artystycznymi, więc spokojnie przełkną nawet najgorsze gówno, jeśli zgadza się ideologia.

Zanussi od kilku lat próbuje różnie przyciągnąć widzów. Nie udał się mariaż z popkulturą (Doda w Sercu na Dłoni) ani sequel jego dobrze ocenianej klasyki (Rewizyta), to teraz będzie patriotą i obrońcą uciśnionych.

Odpowiedz
A propos "niepokornych" filmów, "Historia Roja" ma mieć premierę w marcu 2015 (czyli trzy lata po planowanej).

Odpowiedz
Mój znajomy pracuje w jednej z firm które finansowały to coś. Nie wdawał się w konkrety, ale był strasznie zażenowany brakiem profesjonalizmu ludzi którzy kręcą Roja. A podobny wałek idzie z "Smoleńskiem".

Odpowiedz
Pazura robi serial o samym sobie:
http://rozrywka.dziennik.pl/seriale/artykuly/476437,cezary-pazura-w-nowym-serialu-komediowym-tv-puls-przypadki-cezarego-p.html

Ja sadzę, że spotkamy suche oczywiste żarty, pozbawione subtelności wtręty do celebrytów, jakie niegdyś krążyły w polskich dubbingach do gówien sprowadzanych przez Kino Świat. A po 13 odcinkach serial ulegnie kasacji.

Odpowiedz
Nowy zwiastun polskiej superprodukcji (lol). Wygląda to dziwnie i mało zachęcająco.

www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
jak już wklejacie polskie zwiastuny, to polecam dodawać od razu opinię, czy warto marnować na nie czas :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Eeee, "Zło bierze się z gadania"? No rzeczywiście, gdyby Jakubik nie gadał na początku i końcu, to można by ten trailer ewentualnie potraktować poważnie.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz

Szykuje się kolejna świetna rola Chyry.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Myślałem, że mamy Cate Blanchette.

Odpowiedz
łojezu jaka bieda - a pierwsza scena mówi o filmie chyba wszystko xD

Odpowiedz
Co to, jakiś polski remake "Stowarzyszenia Umarłych Poetów"? :D

Odpowiedz
Pierwsze 2 dialogi może zobrazować tylko jedno:

[Obrazek: foch-for-ever-suchar.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Taki fajny temat, a takie słabe jego opracowanie - trailer mocno wieje żenadą.

Odpowiedz
Film od wczoraj w kinach, więc trailer spóźniony, ale przypomniało mi się o nim więc wklejam:

Kolejny smutny dowód na to, że u nas nie umieją montować zwiastunów. Te wstawki z Jakubikiem poddają w wątpliwość gatunek filmu, czego absolutnym szczytem jest końcówka.

PS. Widziałem to w kinie przed różnymi filmami aż trzy razy, za trzecim już nie wytrzymałem i głośno zaśmiałem się na tekście dziennikarza. "W każdej legendzie jest ziarno prawdy!" LOL, gorzej tego zagrać się chyba nie dało.

Odpowiedz
czy to jest to z tymi nożami?

Odpowiedz
Tak.

Swoją drogą, dzisiaj w TV gdzieś mi mignął zwiastun "Hiszpanki". Szczerość tekstu "jedyne udane polskie powstanie" rozerwała mnie na strzępy :) :) :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
W ogóle z tego co czytam to "Hiszpanka" - polska superprodukcja na razie zaliczy bardzo marne wyniki w polskim box-office.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Może polski widz jest tak wytrenowany i przezorny, że jak widzi napis "arcydzieło" to zapala mu się lampka "gówno"?

A co do "Ziarna Prawdy". Pierwsza i ostatnia scena z Jakubikiem cisną mi na ustach parafrazę słów mojej koleżanki: "To ma być ponury kryminał, a nie komedia".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości