A to było 44 lata temu :)
27-11-2017, 14:43
|
Zapowiedzi
|
|
Nadal wygląda biednie i nie ma startu do choćby:
A to było 44 lata temu :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
27-11-2017, 14:43
Bo za komuny było lepiej, panie. A teraz kapitalizm wszystko zniszczył.
27-11-2017, 15:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2017, 15:20 przez Gal Anonim.)
No tak było. Sama prawda.
Kiedyś na Mysiej siedział jakiś smutny pan i przepuszczał tylko dobre filmy. Teraz każdy niedorozwój z kasą chce być nowym Polańskim czy tam Spielbergiem no i efekty są jakie są.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
27-11-2017, 15:25
Ekranizują "Podróż smokiem diplodokiem" (jak ktoś czytał wznowienia od Ongrysu, to już wie wcześniej):
https://film.wp.pl/polska-animacja-rosnie-w-sile-superprodukcja-podroz-smokiem-diplodokiem-ma-podbic-serca-swiatowych-widzow-6193336281704065a Oraz teaser (bo oczywiście, by wrzucić na youtube'a to nie łaska :P): https://wp.tv/i,podroz-smokiem-diplodokiem-teaser,mid,2011125,cid,8052,klip.html?ticaid=61a5c0 Wygląda to bardzo fajnie, a animacja stoi na dobrym poziomie. Trochę obawiam się przełożenia specyfiki komiksów Baranowskiego na medium filmowe. Mimo to podskórnie czuję, że to jednak nie będzie abominacja w stylu tej krótkometrażówki z Kajkiem i Kokoszem. 07-12-2017, 16:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2017, 16:29 przez OGPUEE.)
W teaserze nie ma żadnego z elementów, który sprawiał że komiks był taki dobry. Jakaś generyczna akcja. Dziwny wybór.
Za to arty koncepcyjne fajny i Sledziu sie udziela. Zobaczymy co pokażą dalej. 08-12-2017, 10:39
Pierwsze 2 odcinki "Korony Królów" za mną ;) Ludzie na Twitterze cisną po tym niemiłosiernie, ale ja tak ostry nie będę bo...jest tylko słabo, ot do popołudniowej herbaty z makowcem (i pewnie taki był target). Wieje z tego budżetową biedą - zapomnijcie o szerszych kadrach, plenerach (jakichkolwiek!). Wszystko jest zrealizowane półamatorsko przez kogoś, kto pierwszy raz dorwał się do profesjonalnej kamery cyfrowej. Pojedynek na turnieju rycerskim został nakręcony jakby ekipa była na promilach i dostała nakaz "za żadne skarby nie podnośnie kamery wyżej, bo widać parking z Biedronką w oddali". W rezultacie ten serial po prostu nie istnieje w kwestii wizualnej. To Teatr Telewizji w wersji 1.1.
Na razie historia w 2 odcinkach nie powala, ale jakaś tam intryga została zasiana. Szkoda tylko, że postać Łokietka to po prostu kabaret, a 7-letni przeskok między E01 i E02 to chyba najdebilniejszy pomysł jaki mógł się zrodzić w głowie scenarzystów.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-01-2018, 20:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-01-2018, 20:53 przez Snappik.) Cytat:Film Wojtka Smarzowskiego (dostępny tytuł to „3”, ale to nie jest oficjalna wiadomość) pojawi się w polskich kinach 28 września. Według dostępnych informacji bohaterami filmu będą trzej duchowni. "Nie ma ani w mediach, ani w klerze potrzeby oczyszczenia się. No i najważniejsze: są ofiary, nimi się trzeba zająć. To jest coś, co mnie uwiera, co mnie boli. I co pewnie znajdzie odbicie w moich kolejnych filmach. Bo nie ma u mnie na to zgody” - mówił reżyser w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej". W obsadzie filmu znaleźli się: Robert Więckiewicz, Arkadiusz Jakubik, Iza Kuna, Iwona Bielska, Jacek Braciak i Janusz Gajos, który u Smarzowskiego zagrał po raz pierwszy. No to mam już swój numer jeden, jeśli chodzi o polskie kino w 2018 roku :) źródło: https://sporwkinie.blogspot.com
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
02-01-2018, 23:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2018, 23:32 przez Pelivaron.)
Ale że niby Wojtek nakręci film o księdzach pedofilach? Ziefff.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-01-2018, 09:41 (01-01-2018, 20:52)Snappik napisał(a): Pierwsze 2 odcinki "Korony Królów" za mną ;) Ludzie na Twitterze cisną po tym niemiłosiernie, ale ja tak ostry nie będę bo...jest tylko słabo, ot do popołudniowej herbaty z makowcem (i pewnie taki był target). Wieje z tego budżetową biedą - zapomnijcie o szerszych kadrach, plenerach (jakichkolwiek!). Wszystko jest zrealizowane półamatorsko przez kogoś, kto pierwszy raz dorwał się do profesjonalnej kamery cyfrowej. Pojedynek na turnieju rycerskim został nakręcony jakby ekipa była na promilach i dostała nakaz "za żadne skarby nie podnośnie kamery wyżej, bo widać parking z Biedronką w oddali". W rezultacie ten serial po prostu nie istnieje w kwestii wizualnej. To Teatr Telewizji w wersji 1.1. wedlug mnie najlepiej wypadl lektor pan Gudowski to prawdziwy profesjonalista (widocznie prezes tvp uwaza polakow za analfabetow bo lektor czyta wszystko oprocz tytulu czyli prolog (pewnie z ekranu a nie z kartki) i dialogi litewskie w normalnych stacjach sa napisy ) 04-01-2018, 12:15
Dwoma okropnymi zwiastunami poczęstowano mnie przed Molly's Game i oba Wam pokażę :)
Wprawdzie przed seansem puszczony inny, jeszcze gorzej zmontowany, ale i tak tragedia. A tutaj przez moment pomyślałem, że może być coś ciekawego, po czym 0:08 się pojawiło. The horror :( Właśnie doczytałem, że film na festiwalu w Gdynii bardzo się ludziom podobał. Nie wykluczam, że jest dobry, ale zwiastun jest zwyczajnie głupi i wulgarny. 07-01-2018, 00:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2018, 00:46 przez Snuffer.)
Ale Atak paniki ponoć jest naprawdę świetny :) Ludzie, którzy widzieli zachwalają - zwiastun, jak to zwiastun - musi sprzedać film, a najwidoczniej takie coś się sprzedaje. Weźmy takie "Kobiety mafii" - sceną, która zapadła najbardziej w pamięci polskiej inteligencji w internetach (i nie tylko, w tramwajach czy przy monopolowym to samo) była ta, gdy na ekranie pojawia się Sobota z Kasią Warnke i pada kultowe już "ja pierdole, z takim brzydkim to się jeszcze nie bzykałam".
PS Dobra widzę, że dopisałeś notkę o Gdynii :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
07-01-2018, 00:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2018, 00:47 przez Pelivaron.)
Na coś się to przydało jednak, bo uświadomiłeś mi że w zwiastunie Kobiet Mafii był Sobota i przypomniałeś o istnieniu tego człowieka :D
Chętnie obejrzę ten Atak Paniki, jak na forum równie pozytywne opinie się pojawią. 07-01-2018, 00:52
Również wierzę w "Atak paniki", mam nadzieję, że dzięki temu filmowi odzyskam wiarę w polskie komedie. Podobno jest bardzo dobry i Magdalena Popławska dostała nagrodę w Gdyni za rolę drugoplanową.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
08-01-2018, 19:33
Bardzo dobrze - brakowało filmów o Giefergu.
;P EDIT: Jak coś to napisałem to po obejrzeniu minuty zwiastuna, bo potem jest jakiś dziwny twist i już nie wiem czy to Gieferg. :p 25-02-2018, 09:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2018, 10:01 przez Gal Anonim.)
A ja doczytałem, że ten film dostał Grand Jury Prize (Srebrnego Niedźwiedzia) wczoraj na Berlinale :(
25-02-2018, 15:50
O rany, ale słabiutki zwiastun. Wygląda jakby Vega nakręcił w PG-13 satyrę na polską prowincję, opierając się tym razem na prawdziwych historiach Koła Gospodyń Wiejskich spisanych koło 2001 roku.
25-02-2018, 16:01
Co to, qrva, jest? :D
Crov - w filmie o Giefergu musiałyby być jeszcze góry, chociaż ten Master of Puppets wygląda znajomo ;) 25-02-2018, 16:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2018, 16:15 przez Gieferg.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |