Zapowiedzi
Sympatycznie to wygląda :)

___

Odpowiedz
Będzie "Fuks 2" XD

Cytat:Maciek jest bystrym i ogarniętym dwudziestolatkiem, choć pieniądze i samochód na randkę musi pożyczyć od taty. Jego ojciec w dniu osiemnastych urodzin odpalił ładunek wybuchowy, ukradł samochód, przyczynił się do rozbicia dwóch policyjnych radiowozów i „stuknął na grubą kasę” szemranego biznesmena. Jednocześnie zdobył serce pięknej kobiety. Poprzeczkę zawiesił zatem wysoko, a już niedługo okaże się, czy syn odziedziczył po nim brawurowy charakter i skłonność do niebezpiecznych intryg. Wszystko to stanie się za sprawą randki, która połączy go z dwiema nieprzewidywalnymi kobietami i wciągnie w grę, której stawką jest wielka kasa i jeszcze większa miłość.

W kontynuacji hitu powróci nie tylko Maciej Stuhr, ale także legenda polskiego kina - Janusz Gajos. Poza nimi w głównej obsadzie komedii gangsterskiej zobaczymy Macieja Musiała, Katarzynę Sawczuk, Sonię Bohosiewicz, Cezarego Pazurę oraz Paulinę Gałązkę.

Odpowiedz
Co następne? Lubaszenko powróci z E=mc3?

:)

Odpowiedz
„Chłopaki jednak płaczą” i „Zmierzch kojota” ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
O drugiej części "Chłopaki nie płaczą" przecież już były jakieś rozmowy, że może nakręcą.

A kontynuację "E=mc2" chętnie bym obejrzał, chyba najmniej doceniany film Lubaszenki, a ja mile wspominam. Zwłaszcza, że może przecież wrócić duet Pazura i Zbrojewicz :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
No to ja poproszę w takim razie "Kilera 3" :P

Nawet do kina bym poszedł :)

Odpowiedz
Fuks bez Agnieszki Krukówny. Niby tego się spodziewałem, bo aktorka zniknęła z kina, jeśli gra to epizody, ale trudno sobie wyobrazić ciąg dalszy bez Sonii.

Odpowiedz
Pełen zwiastun "Mistrza" przedstawiającego losy Tadeusza "Teddy’ego" Pietrzykowskiego. Znakomity bokser dzięki walkom na ringu, ocalił życie w niemieckim obozie koncentracyjnym Auschwitz-Birkenau, stając się dla współwięźniów symbolem nadziei na zwycięstwo nad nazistami. W roli głównej Piotr Głowacki. Grają także Marian Dziędziel, Piotr Witkowski, Grzegorz Małecki, Marcin Bosak i Rafał Zawierucha. Premiera 27 sierpnia.

Odpowiedz
Czarna komedia o polskim piekiełku. Czterech reżyserów i sześć historii bazujących na z pozoru prozaicznych sytuacjach, które doprowadzają bohaterów na skraj wytrzymałości. Między innymi policjant drogówki sięgający po radykalne metody, by uspokoić szarżujących kierowców, czy robotnik w trakcie walki o prawa rodzicielskie, gubiący swoje dziecko. W obsadzie m.in. Krzysztof Stroiński, Tomasz Włosok i Marian Dziędziel. Premiera 27 sierpnia.

Odpowiedz
Pierwsze skojarzenie, to "Dzikie historie", bo szykuje się chyba coś w podobnym tonie. Czekam, lubię takie filmowe antologie.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Będzie serial o Powodzi tysiąclecia:
https://www.radiozet.pl/Seriale/Wielka-woda-Netflix-szuka-statystow-do-nowego-serialu-Jana-Holoubka

Odpowiedz
Nowy film Kingi Dębskiej, którego bohaterkami są znane z "Moje córki krowy" siostry Marta i Kasia. Tym razem mamy szanse poznać ich perypetie z czasów, gdy były nastolatkami i razem z rodzicami musiały sobie radzić z rzeczywistością okresu PRL. W rolach głównych Kinga Preis, Adam Woronowicz, Barbara Papis, Alicja Warchocka oraz Ewa Wiśniewska. Premiera 27 sierpnia.

Odpowiedz
Tytuł nowego filmu Smarzowskiego to... "Wesele".

Jeśli tak zostanie, to IMO dziwaczne i dosć idiotyczne.

Odpowiedz
No dziwne rzeczywiście. W dodatku, opis fabuły wygląda na wariację na temat oryginału, niekoniecznie uwspółcześnioną. Może Smarzowski poruszy tu trochę inne tematy i formalnie się pobawi, ale wygląda jakby robił drugie podejście do tego samego. Nie wykluczam, że zrobione z pomysłem, może to się okazać ciekawym zabiegiem (chociaż na razie szansę oceniam na jakieś 15%), ale z każdym kolejnym filmem Smarzowski jara mnie coraz mnie a Kler już chyba przekraczał granicę autoparodii i wtórności niegodnej ostatniej nadziej polskiego kina. Wydaje mi się, że młodsze pokolenie odjechało/odjeżdża panu Wojtkowi i mimo wszystko daje więcej nadziei na coś świeżego i ciekawego. 

Pod warunkiem, że ten opis to nie ściema.

Odpowiedz
Firma Solorza produkuje serial o kures... to znaczy sexworkingu na podst. podcastu jakichś tiktokerek:
https://www.ofeminin.pl/czas-wolny/seriale-i-filmy/jak-wyglada-praca-seksualna-w-polsce-powstaje-serial-o-sexworkingu/c121d57

Odpowiedz
Taki temat w parze z dobrym reżyserem wiele obiecuje, a zwiastun wygląda naprawdę dobrze i aż poczułem trochę ten klimat stanu wojennego. Po ujęciach z ręki domyślam się, że zostanie to wszystko przedstawione w dokumentalnym stylu, co mi nawet odpowiada. Widać, że Matuszyński to twórca z nosem do detali i odtwarzania realiów historycznych. Chyba mój najbardziej oczekiwany polski film od niepamiętnych czasów.

EDIT: Już zwiastun usunięty :P

Odpowiedz
Chyba usunęli nie tylko na yt i nie zdążyłem obejrzeć. ;(

Odpowiedz
Masz tu link z Filmweba. W Internecie nic nie ginie ;)

https://www.filmweb.pl/video/Teaser/%C5%BBeby+nie+by%C5%82o+%C5%9Blad%C3%B3w+Teaser+nr+1-58417

Odpowiedz
O, dzięki, nie mogłem znaleźć nigdzie indziej a na filmweb nie zajrzałem. 

No spoko. Wydaje się mniej intrygujące pod względem wizualnym niż Ostatnia rodzina. Pewnie oprawa będzie bardziej dopracowana niż w typowym polskim filmie o PRL, ale generalnie jest to ta kategoria. Gdybym nie wiedział, że robi to Matuszyński to nie wiem, czy bym się domyślił. (Ale ja nie poznaję 89-letniego Hackmana)
Jakoś nie zaśmierdziało PRL-em z tego teasera, widzę Więckiewicza i resztę wśród meblościanek z tamtych czasów. W Ostatniej rodzinie wyglądało to ciekawiej. Może potrzebne by było upozorowanie samego filmu na zrobiony w latach 80-tych (tak, jak choćby Anderson zrobił w 2014 film wyglądający jak zrobiony w latach 70.). Ale ogólnie wygląda to nieźle i czekam. 

Może komuś się chce założyć osobny temat? Bo pewnie się przyda.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości