Stały bywalec
Liczba postów: 12,532
Liczba wątków: 29
Nie oglądałem, ale się wypowiem:
Prawactwo i moje mama oburzają się, że promuje stręczycielstwo (znaczy mama też nie oglądała, ale podejrzewam że coś w tym stylu by tak powiedziała - tak określiła Love Island). Lewactwo oburza się, że uprzedmiatawia kobiety i pewnie ma ćwieka, że kręciła to kobieta.
07-04-2022, 21:50
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,935
Liczba wątków: 15
No właśnie, ale najlepsze jest to że film nie promuje stręczycielstwa ani nie uprzedmiotawia kobiet - jest totalnie odwrotnie XD
Mamy laskę, która jest porwana - od początku porywacz przedstawiony jest jako psychopata. Daje bohaterce wybór, ale pomieszka w luksach przez 365 dni i podejmie decyzję co dalej, albo może teraz wracać do Polski. Babeczka w Polsce nie ma nic, straciła prace i ma dupkowatego chłopa - stwierdza, że pożyje sobie kosztem Włocha. Łazi po sklepach, korzysta z życia. Ani przez moment zły mafioso nie przekracza granicy (oskarżenia o gwałt są z dupy wzięte). Mało tego, chwilę po porwaniu laska dostaje laptopa i telefon, żeby móc powiedzieć wszystkim gdzie jest i co robi. Wraca do Polski na własne życzenie. Ludzie nie widzieli, ale każdy ma opinie ;)
07-04-2022, 21:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2022, 22:01 przez Corn.)
.
Liczba postów: 27,759
Liczba wątków: 62
Poza tym słowo stręczycielstwo nijak nie odnosi się do rzekomej treści filmu. Stręczycielstwo to może być w Dziewczynach z Dubaju, a tutaj nie ma mowy o żadnej prostytucji, czy nakłanianiu do niej, jeśli już, to jest to niewola seksualna, ale tak jak pisze Corn: film tak naprawdę jest grzeczniutki.
08-04-2022, 08:13
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Liczba wątków: 11
Inaczej to zapamiętałem, czy on przypadkiem nie powiedział jej że wypuści ją dopiero po tych 365 dniach, chyba że coś do niego wcześniej poczuje? I chodzić mogła wszędzie po mieście ale i tak nikt nie rozumiał co mówi i nie znała włoskiego, więc i tak była na jego łasce.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
08-04-2022, 12:33
There Can Be Only One!
Nie, daje jej wybór. Z resztą ona w trakcie tego roku sobie wraca do Wawki jak gdyby nigdy nic ;)
Facet ją porywa bo gdy umierał po postrzale to miał wizję kobiety anioła o tej samej twarzy. Po tym gdy ją porywa mówi, że jej nie skrzywdzi i nie przekroczy granicy. Daje jej wybór, ale chciałby żeby z nim została i dała mu 365 dni na przekonanie do siebie. Po tym daje jej lapka, telefon i zabiera na zakupy ;)
Polki, które mogą tylko pomarzyć: Toż to gwałt i gloryfikowanie psychopatów!!!
08-04-2022, 12:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2022, 12:49 przez Corn.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Chyba kwestia gwałtu to jest w przypadku sceny ze stewardessą na początku. I to sie tez chyba bardziej odnosi do ksiazki.
08-04-2022, 14:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2022, 14:57 przez Gal Anonim.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Cytat:Polki, które mogą tylko pomarzyć: Toż to gwałt i gloryfikowanie psychopatów!!!
Z przystojnym łajdakiem to nie gwaut :)
08-04-2022, 15:17
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Wiadomo - jak jesteś przystojny to flirtujesz, jak masz taki ryj, że lepiej nauczyć się na nim siadać to molestujesz :)
08-04-2022, 16:18
There Can Be Only One!
W drugą stronę to działa tak samo ;)
08-04-2022, 18:26
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
A to nie wiem, jestem w stałym związku :( To znaczy :)
08-04-2022, 18:37
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Dla mnie to najbardziej oczekiwany film ostatnich 20 lat. Wszytkie Dark Knighty, Mad Maxy, Endgejmy, Avatary, nowe filmy Manna, Scorsese, Eastwooda i Finchera razem wzięte nie wywołują tylu emocji. Dałbym każde pieniądze, żeby zobaczyć to chociaż godzinę przed premierą, bo tak bardzo czekam
Pierwsza i druga część to klasyka światowego kina. Kanon dramaturgiczny. Dzieła skończonem Trójeczka jest ciut gorsza, ale to nadal 11/10. Natomiast czwarta część to powrót do poziomu pierwszych dwóch. Arcydzieło. Piątka zapowiada się na film absolutny. Coś czuję, że nie będzie miał żadnych wad.
A Ty @Kryst_007 nie hejtuj. Patrzysz tylko ba rok i kraj produkcji. Gdyby te filmy powstały we Francji w jakimś 1962 roku, miały innych aktorów, inną fabułę, innych twórców i nie powstały co roku, to byś oglądał je 20 razy w tygodniu i się zachwycał.
.
15-04-2022, 16:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2022, 16:41 przez srebrnik.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Srebrnik, chyba już mam swego faworyta na najbardziej niedocenionego bywalca tego forum ;)
15-04-2022, 17:49
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(15-04-2022, 16:40)srebrnik napisał(a): Pierwsza i druga część to klasyka światowego kina. Kanon dramaturgiczny.
Ej, mow co chcesz, ale jedynka jest akurat bardzo fajna w swojej kategorii - familijnych filmów romantycznych. Nie jest do bólu slodkopierdzaca, jest calkiem zabawna, ma pare fajnych pomyslow.
Mysle, ze w ogole fakt, ze powstaje piata część to zasluga jak dobra (szczegolnie na polskie standardy) byla jedynka.
16-04-2022, 08:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2022, 08:21 przez Gal Anonim.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Powiedziałeś "sprawdzam" i wyszedł mój blef :( Jednak jestem sam hejterem. Nie widziałem tego nawet. Pamiętam za to skrajnie irytujący zwiastun którejś części, jak Dygant krzyczy, że ma guza mózgu w dupie, na którym cała sala w kinie zawszw ZAWSZE wyła ze śmiechu. Taki inteligencki przejaw dystansu - hehe jesteśmy w kinie, jest relaksik, no dziś możemy się pośmiać ze słowa DUPA. No ogólnie żenadka. No ale filmu nie widziałem.
Kiedyś obejrzałem podobnymi słowami chwaloną Planetę Singli. No ok, było to trochę lepsze od Porad na zdrady, ale nadal nie widziałem w tym żadnej wartości. Taki film tvnu, który poleci na tvnie wiele razy. Też mu zrobili kilka części, a każda była jeszcze słabsza od poprzedniej. Tez bił z tego ten tvnowski styl. Nie kupuję tej ich estetyki.
.
16-04-2022, 11:38
Użytkownik
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 0
(15-04-2022, 16:40)srebrnik napisał(a): Dla mnie to najbardziej oczekiwany film ostatnich 20 lat. Wszytkie Dark Knighty, Mad Maxy, Endgejmy, Avatary, nowe filmy Manna, Scorsese, Eastwooda i Finchera razem wzięte nie wywołują tylu emocji. Dałbym każde pieniądze, żeby zobaczyć to chociaż godzinę przed premierą, bo tak bardzo czekam
Pierwsza i druga część to klasyka światowego kina. Kanon dramaturgiczny. Dzieła skończonem Trójeczka jest ciut gorsza, ale to nadal 11/10. Natomiast czwarta część to powrót do poziomu pierwszych dwóch. Arcydzieło. Piątka zapowiada się na film absolutny. Coś czuję, że nie będzie miał żadnych wad.
A Ty @Kryst_007 nie hejtuj. Patrzysz tylko ba rok i kraj produkcji. Gdyby te filmy powstały we Francji w jakimś 1962 roku, miały innych aktorów, inną fabułę, innych twórców i nie powstały co roku, to byś oglądał je 20 razy w tygodniu i się zachwycał.
Podobno film ma być kręcony w technologii 64 K i CTMOS ;-)
16-04-2022, 11:50
Stały bywalec
Liczba postów: 18,538
Liczba wątków: 148
I dostać kategorię R.
16-04-2022, 11:53
Don Sinatio
Zarówno pierwsza część "Listów" jak i "Planeta singli" to filmy dobre w swoim gatunku ("Listy" nawet bardzo dobre) zatem nic dziwnego, że powstają kontynuacje. "Listy" nawet mają tak ogólny koncept, że mogą to ciągnąć w nieskończoność, dotąd dopóki kasa w box office będzie się zgadzać ;)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
16-04-2022, 14:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2022, 14:26 przez Pitero.)
Oskarmeister
Liczba postów: 6,847
Liczba wątków: 18
Czwórka to był tak katastrofalnie zły film, że masakra.
16-04-2022, 14:46
Don Sinatio
Nie wiem, nie oglądałem, skończyłem tylko na pierwszej części, tak samo jak w przypadku "Planety singli". Ale słuchałem kiedyś podcastu filmwebowego, na którym reżyser obu filmów, Mitja Okorn opowiadał o swoim pomyśle na kontynuację "Listów do M." Pomysł był bardzo ciekawy, gdyby Okorn zrealizował swoją wersję dwójki to z chęcią bym obejrzał.
16-04-2022, 15:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2022, 15:01 przez Pitero.)
|