Zapowiedzi
Wszystko fajnie, ale to, że powstają kontynuację to akurat nie ma związku z poziomem filmów.
.

Odpowiedz

Odpowiedz
O, proszę. To ten film, który się oglądało w klubie studenckim i po którym było sie na spotkaniu z Budnik i twórcami.

Odpowiedz
Szkoda strzępić ryja na tym projektem po takim newsie :). Wyjdzie pewnie jak słynny Grunwald od Gibsona.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Mała poprawka: od Gibsona miała być odsiecz wiedeńska.

Odpowiedz
Racja, Grunwald miał wyjść chyba od Żamojdy ;) 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Grunwaldy miały być w ogóle dwa. Jeden od Żamojdy drugi od Lindy. Ale Żamojda był chyba najbliższy realizacji, bo nawet nakręcił jakieś zdjęcia próbne.

Artykuł z 2007 o tej wtopie. http://zakazanaplaneta.pl/2007/06/09/203/

Odpowiedz
Mało tego - oficjalna strona internetowa filmu chyba jeszcze bangla :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(16-04-2022, 14:25)Pitero napisał(a): Zarówno pierwsza część "Listów" jak i "Planeta singli" to filmy dobre w swoim gatunku ("Listy" nawet bardzo dobre) zatem nic dziwnego, że powstają kontynuacje.

Absolutnie nie. Znaczy, rzecz subiektywna, kwestia gustu i tak dalej, ale do mnie nijak nie trafiają. "Listy do M" obejrzałem i stwierdziłem, że nijakie. "Planetę singli" próbowałem, ale wyłączyłem w połowie (a rzadko zdarza mi się nie dopatrzyć jakiegoś filmu do końca). Tak więc dla mnie to nie są w żadnym razie dobre filmy, niezależnie w jakim gatunku.

(07-04-2022, 21:58)Corn napisał(a): No właśnie, ale najlepsze jest to że film nie promuje stręczycielstwa ani nie uprzedmiotawia kobiet - jest totalnie odwrotnie XD

Mamy laskę, która jest porwana - od początku porywacz przedstawiony jest jako psychopata. Daje bohaterce wybór, ale pomieszka w luksach przez 365 dni i podejmie decyzję co dalej, albo może teraz wracać do Polski. Babeczka w Polsce nie ma nic, straciła prace i ma dupkowatego chłopa - stwierdza, że pożyje sobie kosztem Włocha. Łazi po sklepach, korzysta z życia. Ani przez moment zły mafioso nie przekracza granicy (oskarżenia o gwałt są z dupy wzięte). Mało tego, chwilę po porwaniu laska dostaje laptopa i telefon, żeby móc powiedzieć wszystkim gdzie jest i co robi. Wraca do Polski na własne życzenie. Ludzie nie widzieli, ale każdy ma opinie ;)

Film w sumie pokazuje kobiety je jako płytkie zdziry, które można kupić, jak się jest przystojnym i ma kasę. Jak wygląda ten cały romans w filmie? Lecę spoilerami, jak jakiś masochista zamierza to kiedyś oglądać, to niech nie czyta! Mafiozo porywa polską patusiarę, bo widzi w niej tę jedyną, kobietę swojego życia. A mowa o dziewczynie, która - jak napisałem - jest pustą patusiarą, która potrafi porozumiewać się niemal tylko przekleństwami, a jedyne co ją intersuje to ciuchy i buty (w tym filmie jest chyba z pięć długich scen przymiarek w sklepach, gdzie patusiara i jej patusiarskie kumpele wzajemnie sobie przyklaskują i cieszą się jak dzieci w parku rozrywki). Bogacz, który mógłby mieć każdą, wybiera jakąś babę, od której normalnego chłopa by odrzucało na pięć kilometrów.

A ona zakochuje się w nim dlaczego? Pewnie dlatego, że sam jest patusem. Ona wie, że jest mafiozem i że ją porwał, no ale została kupiona jego kasą i tym, że jest boski w łóżku. No kurczę, romans wszechczasów! Tak w ogóle to ona przez pewien czas traktuje go z buta (słusznie - jest porywaczem, nie zasługuje na więcej), by nagle w pewnym momencie wykonać zwrot o 180 stopni. A dlaczego? A bo widzicie, wpada do wody. A on skacze za nią i ją wyławia. Tyle. To wszystko. Baba nie pomyśli, że on ją chce mieć i działa cały czas w tym kierunku, więc nie mógł jej dać się utopić - no bo co, będzie ruchał trupa? Nie przyjdzie jej to na myśl. Zamiast tego od razu zapomina, że jest gruboskórnym bucem, który ją porwał i uratował dla swoich osobistych celów. Nie! Zamiast tego robi do niego maślane oczy - ojej, uratował jej życie! I teraz już nagle go kocha! Ot i cały romans w tym filmie.

Obejrzałem wszystkie "Greye" - jakoś dałem radę. Ale "365 dni" to jest jakieś kuriozum. Czułem się brudny po tym filmie. Życzyłem obojgu bohaterom śmierci w męczarniach. Nie wiem, dla kogo ten film. Jak ktokolwiek może czerpać jakąkolwiek rozrywkę z oglądania, jak dwoje godnych pogardy patusów leci na siebie, bo... no nie wiem czemu. Bo seks i kasa. Innego powodu tu naprawdę nie widzę. Z "Greyów" można się przynajmniej pośmiać i na jakimś tam ograniczonym poziomie dają jakąś, powiedzmy, rozrywkę. "365 dni" wywołało u mnie tylko niesmak i zażenowanie - postawami, jakie promuje, i samym poziomem filmu (tam się prawie nic nie dzieje, poważnie! - scenariusz składa się z ruchania i zakupów!).

Często z ciekawości oglądam różne gnojone filmy i często okazuje się, że hejt na nie jest przesadzony. Ale ten film to naprawdę śmieć.

Odpowiedz
No i to jest opinia, którą szanuję bo jest to znacznie głębsze spojrzenie na ten film niż cokolwiek co przeczytałem na jego temat w sieci. W sumie napisałeś opinię głębszą i poruszającą więcej problemów niż sam film ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
31 maja konferencja, na której zaprezentują obsadę aktorską nowego Kleksa ;)

Odpowiedz
To jest mocne

PATRYK VEGA na FESTIWALU W CANNES udzielił wywiadu THE HOLLYWOOD REPORTER, w którym zapowiedział swój film o PUTINIE

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/cannes-2022-vladimir-putin-mafia-movie-english-language-debut-of-polish-box-office-champ-patryk-vega-1235149402/

Trzeba przyznać, że wchodzi ostro na rynek. To może być głośna premiera poza Polską również
.

Odpowiedz
Taki wstyd...
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Cytat:Vega said he feels, despite his considerable commercial success, that he has not been properly respected in his home country. “I get bad press because I’m the king of the box office,” he said.

You get bad press because robisz gówno z fatalnym audio, przy którem nie idzie zrozumieć 3/4 dialogów będących i tak grypsami z podwórka. Dlatego you have bad press Papryczku.

Ale spokojnie, jeżeli 1/10 od Raczków i Kinomaniaków cię razi, to poczekaj na bad press na Rottenach ;)

Odpowiedz
Ale te 12 baniek $ na nowy film brzmi dobrze, co ostatnio w polskim kinie miało taki budżet? Trzebaby cofnąć się chyba do takich hitów jak dylogia o Karolu-papieżu, albo Bitwy pod Wiedniem (ciągle mam do nadrobienia :P). W III RP tylko Quo Vadis było droższe.

Odpowiedz
(12-05-2022, 09:54)Pelivaron napisał(a): https://www.ppe.pl/news/300078/akademia-pana-kleksa-powroci-jako-cale-uniwersum-zwiazane-z-nft-widzowie-zobacza-2-filmy.html

Czy tam są tęcze LGBT?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dobra, dobra. Pytanie brzmi: Który hollywoodzki popularny aktor zaliczy współpracę z Paprykiem i zagra Putina? Czyżby Ed Harris?

Odpowiedz
Daniel Craig.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Will Smith. Wietrzę następnego Oskara.

(20-05-2022, 10:41)shamar napisał(a): Daniel Craig.

Dobry typ w sumie. Daniel ma jakiś taki ruski pysk.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości