Zapowiedzi
Agnieszka sama dzisiaj jest żartem, więc nie trzeba z niej żartować.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ciekawe kto to finansuje.
Captain Obvious

Odpowiedz
Czeski Fundusz Filmowy
Eurimages (fundusz pomocy kulturalnej Rady Europy)
.

Odpowiedz
Dzięki.
Captain Obvious

Odpowiedz
(06-04-2023, 14:59)Mefisto napisał(a): Agnieszka sama dzisiaj jest żartem, więc nie trzeba z niej żartować.

Hmm, co racja to racja. Obejrzałem Pokot i był strasznie nędzny, a tu jeszcze tematyka... Pachnie Smoleńskiem, tylko po drugiej stronie barykady.
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
(06-04-2023, 15:12)Reno napisał(a): Ciekawe kto to finansuje.

Putin i Łukaszenka...

Odpowiedz
https://film.interia.pl/wiadomosci/news-sami-swoi-powstanie-prequel-kultowego-filmu-za-kamera-artur-,nId,6705883

Debiut reżyserski "Ojca Mateusza". Dla mnie to skok na kasę. Pewnie to będzie poziom tych nowych Kogli-Mogli.

Odpowiedz
Świetny wybór

https://www.se.pl/wiadomosci/exclusive/zamachowski-zostal-pawlakiem-a-baka-kargulem-aa-cQGy-mU7S-VzKU.html
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Link nie działa.
Captain Obvious

Odpowiedz
Przy całej mojej sympatii do Pana Zbigniewa, ale szanse, że dorówna Kowalskiemu oceniam na 0.

Odpowiedz
(12-04-2023, 14:09)Reno napisał(a): Link nie działa.

Poprawione. Aczkolwiek dziwne.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://youtube.com/watch?v=oZYClEftLCk&feature=share

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Oj, widać, że bez żółtego filtra Rakowicz może się wyłożyć

Odpowiedz
No proszę. Zekranizowali książkę na której mama łkała w podstawówce. Lipnie to wygląda swoją drogą.

Odpowiedz
Polonistka zarzuciła nam, że jesteśmy bez serca, bo nie wzruszyli nas "Chłopcy z Placu Broni", na co kolega odpalił, że on ma serce, bo płakał nad losem psa, który jeździł koleją :)

Odpowiedz
Witam w klubie! Też mnie "Chłopcy..." nie wzruszyli i powiem więcej - postać Nemeczka w trakcie lektury mnie irytowała. Największy cringe odczułem, gdy czytaliśmy później jakiś wierszyk poświęcony "biednemu" Nemeczkowi.

Odpowiedz
Ciekawe czy zakończenie zostawią bez zmian.

Odpowiedz
(10-05-2023, 12:40)Kryst_007 napisał(a): Witam w klubie! Też mnie "Chłopcy..." nie wzruszyli i powiem więcej - postać Nemeczka w trakcie lektury mnie irytowała. Największy cringe odczułem, gdy czytaliśmy później jakiś wierszyk poświęcony "biednemu" Nemeczkowi.

Nam kazali pisać list do autora, w którym mieliśmy go prosić o zmianę zakończenia książki na happy end. Na serio. Pranie mózgów dzieciakom. Mieliśmy pisać, jak to nam bardzo żal biednego Nemeczka, a ja właśnie podczas lektury cieszyłem się, kiedy typ się przekręcił. Nie będę się wypierał :D

Odpowiedz
Heheh. Polonistka ewidentnie sfochowana xD

Odpowiedz
(10-05-2023, 12:48)al_jarid napisał(a): Nam kazali pisać list do autora, w którym mieliśmy go prosić o zmianę zakończenia książki na happy end. Na serio. Pranie mózgów dzieciakom. Mieliśmy pisać, jak to nam bardzo żal biednego Nemeczka, a ja właśnie podczas lektury cieszyłem się, kiedy typ się przekręcił. Nie będę się wypierał :D

Też robiliśmy coś podobnego, ale bez próśb do autora, tylko samemu jak przewrażliwieni cenzorzy. Ja pisałem z własnej woli, bo jednak dzieciaki są mniej przyzwyczajeni do braku happy endów. Ja zrobiłem, że Nemeczek przeżył (niech się cieszy, że z przegrywa stał się herosem) i wszyscy się godzą niczym w teledysku Lionela Richiego, a na miejscu placu budowali pomnik żołnierza.

Mnie też Chłopcy z placu Broni specjalnie nie wzruszali i nie kminiłem, czemu walka o plac jest takim wielkim dealem, skoro mogą szukać innych miejsc do zabaw. Oczywiście wychodzi klasyczne nieprzygotowanie szkoły do wyjaśnienia dzieciom, że książka ma milion lat i kiedyś było inaczej, a dzieci w ubogim wówczas Budapeszcie miały mniej miejsc do zabaw (co przeczy bujdom rodziców jak kto ich dzieciństwo było zajebiste bez tych konkuterów i wystarczała im wyobraźnia. A że jakiś dzieciak umrze na zapalenie płuc od siedzenia w zimnej wodzie?).

Ogólnie większość tych lektur z tego okresu wybitnie nie trafiała w me gusta i moja uwaga skupiała się na Fox Kidsach i Cartoon Networkach. A z klasycznej literatury też były ciekawsze rzeczy, ale nie przerabiane w szkole (Pippi czy Zorro).

(10-05-2023, 12:26)Kryst_007 napisał(a): No proszę. Zekranizowali książkę na której mama łkała w podstawówce. Lipnie to wygląda swoją drogą.

Whitewashing! Lampo miał ciemną pręgę na grzbiecie i zdecydowanie nie był owczarkiem szwajcarskim.

(10-05-2023, 12:42)Gieferg napisał(a): Ciekawe czy zakończenie zostawią bez zmian.
Znając życie, pewnie nie (nawet w ostatniej Lassie wróć pewne aspekty mocno złagodzili pod dzieci. Ostatnio siostra zadeklarowała, że puści dziecku Małą syrenkę w wersji Disneya, bo oryginał za depresyjny). Najwyżej Lampo po zderzeniu będzie ledwo żywy, by dzieci i mamy/ciotki/babcie/nauczycielki dały zarobić producentom chusteczek, a na końcu piesio przeżyje mając nogę w gipsie i bandaż na łbie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości