http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
06-04-2023, 14:59
|
Zapowiedzi
|
|
Agnieszka sama dzisiaj jest żartem, więc nie trzeba z niej żartować.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-04-2023, 14:59 (06-04-2023, 14:59)Mefisto napisał(a): Agnieszka sama dzisiaj jest żartem, więc nie trzeba z niej żartować. Hmm, co racja to racja. Obejrzałem Pokot i był strasznie nędzny, a tu jeszcze tematyka... Pachnie Smoleńskiem, tylko po drugiej stronie barykady.
The key of joy is disobedience.
06-04-2023, 18:06
https://film.interia.pl/wiadomosci/news-sami-swoi-powstanie-prequel-kultowego-filmu-za-kamera-artur-,nId,6705883
Debiut reżyserski "Ojca Mateusza". Dla mnie to skok na kasę. Pewnie to będzie poziom tych nowych Kogli-Mogli. 11-04-2023, 21:19
Świetny wybór
https://www.se.pl/wiadomosci/exclusive/zamachowski-zostal-pawlakiem-a-baka-kargulem-aa-cQGy-mU7S-VzKU.html
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-04-2023, 14:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2023, 14:36 przez shamar.)
Przy całej mojej sympatii do Pana Zbigniewa, ale szanse, że dorówna Kowalskiemu oceniam na 0.
12-04-2023, 14:10
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-04-2023, 14:36
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
28-04-2023, 12:41
No proszę. Zekranizowali książkę na której mama łkała w podstawówce. Lipnie to wygląda swoją drogą.
10-05-2023, 12:26
Polonistka zarzuciła nam, że jesteśmy bez serca, bo nie wzruszyli nas "Chłopcy z Placu Broni", na co kolega odpalił, że on ma serce, bo płakał nad losem psa, który jeździł koleją :)
10-05-2023, 12:30
Witam w klubie! Też mnie "Chłopcy..." nie wzruszyli i powiem więcej - postać Nemeczka w trakcie lektury mnie irytowała. Największy cringe odczułem, gdy czytaliśmy później jakiś wierszyk poświęcony "biednemu" Nemeczkowi.
10-05-2023, 12:40
Ciekawe czy zakończenie zostawią bez zmian.
10-05-2023, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2023, 12:42 przez Gieferg.) (10-05-2023, 12:40)Kryst_007 napisał(a): Witam w klubie! Też mnie "Chłopcy..." nie wzruszyli i powiem więcej - postać Nemeczka w trakcie lektury mnie irytowała. Największy cringe odczułem, gdy czytaliśmy później jakiś wierszyk poświęcony "biednemu" Nemeczkowi. Nam kazali pisać list do autora, w którym mieliśmy go prosić o zmianę zakończenia książki na happy end. Na serio. Pranie mózgów dzieciakom. Mieliśmy pisać, jak to nam bardzo żal biednego Nemeczka, a ja właśnie podczas lektury cieszyłem się, kiedy typ się przekręcił. Nie będę się wypierał :D 10-05-2023, 12:48 (10-05-2023, 12:48)al_jarid napisał(a): Nam kazali pisać list do autora, w którym mieliśmy go prosić o zmianę zakończenia książki na happy end. Na serio. Pranie mózgów dzieciakom. Mieliśmy pisać, jak to nam bardzo żal biednego Nemeczka, a ja właśnie podczas lektury cieszyłem się, kiedy typ się przekręcił. Nie będę się wypierał :D Też robiliśmy coś podobnego, ale bez próśb do autora, tylko samemu jak przewrażliwieni cenzorzy. Ja pisałem z własnej woli, bo jednak dzieciaki są mniej przyzwyczajeni do braku happy endów. Ja zrobiłem, że Nemeczek przeżył (niech się cieszy, że z przegrywa stał się herosem) i wszyscy się godzą niczym w teledysku Lionela Richiego, a na miejscu placu budowali pomnik żołnierza. Mnie też Chłopcy z placu Broni specjalnie nie wzruszali i nie kminiłem, czemu walka o plac jest takim wielkim dealem, skoro mogą szukać innych miejsc do zabaw. Oczywiście wychodzi klasyczne nieprzygotowanie szkoły do wyjaśnienia dzieciom, że książka ma milion lat i kiedyś było inaczej, a dzieci w ubogim wówczas Budapeszcie miały mniej miejsc do zabaw (co przeczy bujdom rodziców jak kto ich dzieciństwo było zajebiste bez tych konkuterów i wystarczała im wyobraźnia. A że jakiś dzieciak umrze na zapalenie płuc od siedzenia w zimnej wodzie?). Ogólnie większość tych lektur z tego okresu wybitnie nie trafiała w me gusta i moja uwaga skupiała się na Fox Kidsach i Cartoon Networkach. A z klasycznej literatury też były ciekawsze rzeczy, ale nie przerabiane w szkole (Pippi czy Zorro). (10-05-2023, 12:26)Kryst_007 napisał(a): No proszę. Zekranizowali książkę na której mama łkała w podstawówce. Lipnie to wygląda swoją drogą.Whitewashing! Lampo miał ciemną pręgę na grzbiecie i zdecydowanie nie był owczarkiem szwajcarskim. (10-05-2023, 12:42)Gieferg napisał(a): Ciekawe czy zakończenie zostawią bez zmian.Znając życie, pewnie nie (nawet w ostatniej Lassie wróć pewne aspekty mocno złagodzili pod dzieci. Ostatnio siostra zadeklarowała, że puści dziecku Małą syrenkę w wersji Disneya, bo oryginał za depresyjny). Najwyżej Lampo po zderzeniu będzie ledwo żywy, by dzieci i mamy/ciotki/babcie/nauczycielki dały zarobić producentom chusteczek, a na końcu piesio przeżyje mając nogę w gipsie i bandaż na łbie. 10-05-2023, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2023, 15:00 przez OGPUEE.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |