05-09-2023, 16:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2023, 17:10 przez Kryst_007.)
|
Zapowiedzi
|
|
Czyli jednak Hollandowa nie zaskoczyła i faktycznie odwaliła 2,5-godzinny czarno-biały spot wyborczy. Ale dla odmiany widownia, która przybyła na festiwal z Zachodu się rozpływa i szacuje, że złoty kocur wcale nie taki nieprawdopodobny :))))
Filip Mańka to jeden z soiboyowych blogerów, zatem można mu ufać w ocenie (nawet jeśli się z nią nie zgodzimy po seansie, to wiemy że była autentyczna a nie podyktowana ideologicznie). W tym momencie jedyne wiarygodne recenzje tego filmu to negatywne od lewicowców i pozytywne od prawicowców, na przekór ich środowiskom. Reszta wystawia jedynki i piątki już teraz.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
08-09-2023, 10:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2023, 10:38 przez Ted.)
Nawet lubię Sanah, ale ta piosenka tragicznie pasuje do (oczekiwanego) klimatu filmu takiego jak Pan Kleks.
08-09-2023, 10:47
Przecież całość będzie miała z "Panem Kleksem" tylko jedną wspólną rzecz - tytuł.
Reszta to kolejny odcinek "Harrego Pottera".
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
08-09-2023, 10:52
Nawet nowej piosenki im się wymyślić nie chciało. Czyli z jednej strony niby mocne zmiany (koedukacyjna Akademia, Ada zamiast Adasia), a z drugiej mimo wzystko pewnie będzie to festiwal "Remember Akademia Pana Kleksa?".
08-09-2023, 10:54 (08-09-2023, 10:52)Dr Strangelove napisał(a): Przecież całość będzie miała z "Panem Kleksem" tylko jedną wspólną rzecz - tytuł. A powinien być kolejny odcinek Doctora Who. Ten marsz wilków w dzieciństwie był przerażający. Nie sądziłem że gdzieś w odmętach mojej pamięci coś takiego jest, a tu proszę.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
08-09-2023, 11:01
Podkład ujdzie, ale za to wokal Sanah... Nie! Absolutnie mi tu nie pasuje. Tak samo te późniejsze chórki dzieciarni. Nie mam nic do jej śpiewu przeważnie, ale dałbym na jej miejsce kogoś innego.
08-09-2023, 11:09 (08-09-2023, 11:01)Ted napisał(a): Ten marsz wilków w dzieciństwie był przerażający. Nie sądziłem że gdzieś w odmętach mojej pamięci coś takiego jest, a tu proszę.Ano był. Jedno z najbardziej wyraźnych wspomnień z dzieciństwa. W ogóle cała historia Księcia Mateusza zabijającego króla wilków i wilkołaków jest niesamowita. Ten marsz, ten atak wilków, to wycie wilków zrobione na jakichś syntezatorach, takie surrealistyczne. Brrrrr... @simek No jasne, Kot pasuje idealnie no i jak powiedziałeś to wszystko :)
08-09-2023, 11:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2023, 11:19 przez Dr Strangelove.) Kryst_007 napisał(a):Nie mam nic do jej śpiewu przeważnie, ale dałbym na jej miejsce kogoś innego. Był parę lat temu bardziej studencki cover ;) Ta nowa wersja ujdzie w tłoku, chociaż klimat to tam bardziej taki ala "Stranger Things" na moje. Z drugiej strony nie ma co się obruszać, w końcu to ma trafić do współczesnych dzieciaków a nie do takich dinozaurów jacy w większości tutaj się udzielają na forum :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
08-09-2023, 11:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2023, 11:47 przez slepy51.)
Oryginał zawsze sprawiał, że się rozmarzałem i czułem taką nutkę nostalgii, dzisiaj to już bardziej melancholia i depresja. Ta nowa wersja to jak z generatora AI.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 08-09-2023, 14:17
Kurde balans, mam odwrotnie niż wy, panowie. Na co dzień nie trawię Sranah dokumentnie, ale w tej aranżacji jej głos jakoś mi pasuje, a i sam cover znośny.
08-09-2023, 16:05 Fenomenalnie to wygląda.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-09-2023, 13:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2023, 13:21 przez slepy51.)
Mnie zupełnie nie przekonuje taka forma, irytowała mnie w Twoim Vincencie i tutaj również męczy już na poziomie zwiastuna. Patrzę na takie kadry i czuję jakąś sztuczność i niezdecydowanie: albo nakręćcie film po bożemu, albo zróbcie animację jeśli uważacie, że taka stylizacja się sprawdzi, a kolorowanie produkcji aktorskiej zawsze wydawało mi się dziwne. Innymi słowy: chciałbym zobaczyć surowy, nieprzerobiony materiał, mam wrażenie, że prezentowałby się całkiem nieźle.
15-09-2023, 13:30
Ja jestem po stronie pana Daniela. Też mnie to nie przekonuje, a na tym "Vincencie" odpadłem po 20 minutach.
Wolę klasyczne kino/film.
15-09-2023, 13:33
Co kto lubi - "klasycznych" filmów jest od groma, a to przynajmniej jest coś świeżego wizualnie, próbującego czegoś nowego i raczej niespotykanego zbyt często z uwagi na ilość czasu i pracy, jaką na pewno trzeba w to włożyć - dlatego ja zawsze będę doceniał takie podejście, tym bardziej w naszym pszenno-buraczanym kraju, gdzie każdy w większości kładzie lachę na stronę wizualną i formalną filmów do tego stopnia, że większości obrazków sprzed 10, 20 czy 30 lat nie da się obecnie oglądać. Inna sprawa, że zawsze podobały mi się obrazy Chełmońskiego i zobaczyć cały film "nakręcony" w takim stylu to będzie coś jedynego w swoim rodzaju, czego jeszcze nie było i wątpię, by komuś się chciało powtórzyć podobny zabieg w przyszłości.
15-09-2023, 13:46 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |