Zapowiedzi
Oj, wśród starszego pokolenia "pieprzyć" to też mocne słowo. Ja pamiętam, że coś robiłem graficznego dla jednej starszej babki, do której chodziłem w licku na kółko filmowe. Baba zmieniała zdanie kilka razy, coś już mnie podminowało. I jak wypaliłem "Niech pani nie pieprzy", to baba z wielkim szokiem zwróciła uwagę na moje słownictwo.

Więc wiadomo, kto będzie głównym targetem tego filmidła (bo młodzież na pewno nie).
(13-11-2023, 12:45)zombie001 napisał(a): Tam na forum napisali, że to prawdopodobnie polsza wersja tego:
https://www.filmweb.pl/film/Szkolna+imprezka-2013-695570

Ale żeby od Szwabów kopiować...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Tylko jak wnioskuję, niemieckie podejście to była jakaś komedia (i nawet plakat wprost mówi). A w Polsce to takie nie wiadomo co.

Odpowiedz
To jeszcze z PISF jest finansowane? xD ja pierdole, szybko działa demokratyczna opozycja. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(13-11-2023, 13:31)Snappik napisał(a): ja pierdole

Mówi się "ja piep*zę". Co za niewychowana młodzież!

Odpowiedz
Mam bekę, że w polskich produkcjach młodzieżowych szkoły zawsze muszę być takie czyste i kolorowe jakby zapatrzyli się w Hamerykę, podczas gdy w rzeczywistości 99,9% uczelni to pozostałości po komunie. xD

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Kompletnie nie pasuje do bajkowego Kleksa.

Większość piosenek z oryginalnej trylogii miała ten plus, że sprawdzały się gładko w produkcji familijnej, a jednocześnie same w sobie działały jako utwory, które mógł słuchać dorosły.

EDIT: A jest gdzieś w necie pełny zwiastun Kleksa, bo już leci ponoć w kinach?

Odpowiedz
Idealne podsumowanie polskiej sceny muzycznej, która od paru lat jest do zaorania. Brakuje tam tylko Sanah i Podsiadło.
Youniverse

Odpowiedz
Sanah już śpiewa do nowego "Kleksa" cover "Jestem twoją bajką", tak że ten...

Odpowiedz
O, Męskie Granie 2024 już wyszło ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
co za gówno. to powinno mieć nazwę "esencja hujni"
.

Odpowiedz
W końcu Smok Diplodok na podst. komiksów Tadeusza Baranowskiego ma premierę:

I w końcu jakaś pełnometrażowa animacja 3D made in Poland (i także pierwsza od wielu lat).

Odpowiedz
Zalatuje to trochę vibem Kina Świat, ale jak na tak ambitny projekt idący w parze z polskimi warunkami to mogło wypaść dużo gorzej.

Odpowiedz
Ja w ogóle jestem zaskoczony, że to jednak będzie premiera, bo zapowiadali film od niemal dekady, m.in. w którymś wydaniu Antresolki Profesorka Nerwosolka. I bałem się będzie to kolejny polski falstart jak z podwójnymi Krzyżakami i Hardkorem 44 - czyli szumne gruszki na wierzbie, a potem powolne wycofywanie z projektu, który nie drgnął o milimetr.

Zwłaszcza, że wcześniej polskie animowane pełnometrażówki z znanym IP - Koziołkiem Matołkiem, Misiem Uszatkiem oraz Bolkiem i Lolkiem też umierały śmiercią naturalną (jak i studia animacji, które miały za nie odpowiadać).

Odpowiedz

Odpowiedz
Jak już są taglajny jaki to film zajebisty i jest arcydziełem, to już wiem, że w realu będzie odwrotnie. I czemu te kadry za dnia są tak paskudnie przebielone? Nie mówiąc, że to będzie to przeromantyzowane walenie do kolejnego bezmyślnego zrywu, który kult powinien być wymrzeć.

Odpowiedz
Jesteśmy w roku 2023 a dalej nie umiemy robić zwiastunów filmów, zwłaszcza historycznych. Ten wjazd piosenki Sanah jest mistrzowski xD 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Rozumiem umieszczać w zwiastunie cytaty z recenzji, ale tutaj mamy pojedyncze zdania od... innych reżyserów :P Sam trailer równie dobrze mógłby zostać stworzony przez AI na podstawie wszystkich innych filmów historycznych z III RP.
Ciekawe, że producenci i castingowcy w Polsce doszli gremialnie do wniosku, że na stare lata Pazura będzie dyżurnym złolem w naszym kinie.

Odpowiedz
(30-11-2023, 16:03)Trailery Srailery napisał(a):
Szwadronu Juliusza Machulskiego raczej nie przebije. Oczywiście będę oglądał, gdyż najdalej ustalony przodek w mojej rodzinie majac 18 lat walczył w tamtym powstaniu. Potem spędził kilkanaście lat w kolonii karnej na Syberii w okolicach jeziora Bajkał.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(28-11-2023, 21:48)OGPUEE napisał(a): W końcu Smok Diplodok na podst. komiksów Tadeusza Baranowskiego ma premierę

O czym to będzie? Chyba będzie musiało być tylko luźno inspirowane komiksem, bo w komiksie w zasadzie nie było fabuły. I nawet nie był za dobry. Podobał mi się za małolata, jak wypożyczyłem go ze szkolnej biblioteki razem z "Antresolką profesorka Nerwosolka". Wtedy tego typu zgrywa do mnie trafiała i nie przeszkadzało mi, że w tych komiksach praktycznie nie ma historii, tylko ciąg absurdalnych żartów. Ale powrót do nich po 25 latach nie był zbyt udany - okazało się, że to już na mnie nie działa. I o ile "Antresolkę" jeszcze się jakoś nieźle czyta, bo jest tam dużo fajnej, łamiącej czwartą ścianę zabawy formą komiksu, to w "Podróży smokiem Diplodokiem" takich odjechanych pomysłów jest znacznie mniej. Więcej tam żartów słownych, no i wybaczcie, ale zwykle to są suchary :/

Odpowiedz
Właśnie jestem na Godzilli i puścili pełny zwiastun Kleksa (bo w necie jeszcze ni mo). Zapowiada średnio jakieś bieda kungfu LOTR wyglądające jak każde inne fantasy. I wynika, że tym razem bad guyami będą wilkołaki, a mechaniczna lalka będzie niezrozumiałym tworkiem. No i design Kleksa to żal.pl - czarna marynarka i ciemne owłosienie. Gdy Kleks to powinien być na maksa kolorowy. Kurde, już w jakiejś sztuce teatralnej Kleks prezentował się kolorowej. Nie mówiąc o wersji z PRLu. Apropo - Fronczewski będzie miał większą rolę i będzie jakimś minimentorem dla Ady Niezgódki przywracający wiarę w wyobraźnię. Gdy jak mówiłem wiele razy - Fronczewski faktycznie powinien być cameo i być postacią w stylu Jacka Kwiatkowskiego i taty z "Tata, a Marcin powiedział". Aha, jest i bieda cover Małgorzaty Ostrowskiej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości