Zapowiedzi
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Pojawił sie trailer Knox Goes Away w reżyserii Michaela Keatona ( gra też główną rolę) w obsadzie też Al Pacino, James Marsden oraz nasza Joanna Kulig.

Odpowiedz
Pełna zapowiedź filmu o bitwie pod Monte Cassino. W kinach od 5 kwietnia.

Prezentowany m.in. na festiwalu w Wenecji nowy film Małgorzaty Szumowskiej i Michała Englerta. Historia transpłciowej kobiety z prowincjonalnego miasteczka, która przez lata musiała ukrywać swoją prawdziwą tożsamość. W roli głównej dwoje aktorów (w zależności od czasu akcji) - Małgorzata Hajewska-Krzysztofik i Mateusz Więcławek.

Odpowiedz
Mi tam piątka się podobała. Wolę to niż kolejny film o patologii Smarzowskiego albo Vegi
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
W tej serii jest podobna patologia co u Smarzola czy Vegi tylko ubrana w lukier TVNu, żeby lżej weszło :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Jaki kraj, takie "Stranger Things".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: icegif-1397.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie wygląda to specjalnie tragicznie. Ten gatunek w Polsce jest totalnie martwy, więc nie mam żadnych oczekiwań, nie mniej technicznie wygląda to przynajmniej na tym trailerze absolutnie w porządku.

Mogli to jednak nazwać inaczej, nie tytułem który wygrał konkurs w grupie Muszelki w przedszkolu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Technicznie nic do zarzucenia, ale aktorstwo głównej bohaterki - uuuuugh...

Co prawda ja z lat 90. i wiadomo mi, że w polskich latach 80. (tak mniemam, że w filmach to są ejtisy) już sporo było dostępu do zachodniej kultury, ale na pewno nie wyglądały jak w Stanach, nie było tak pastelowych kolorów (różowe ściany w PRL-u, nawet w jego końcówce?), jedyny kontakt z komiksami superbohaterskimi to był tylko Superman 3 w kinach.

Odpowiedz
Ale to są chyba lata 90te, pewnie jakis 1992 rok. Gdzieś tak do połowy najntisow to myśmy dostawali wszystko co się „nie sprzedało” albo było już po prime timie z lat 80tych, więc mieliśmy taki miks obu epok
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
I całkiem nieźle to wygląda, z ciekawości można obejrzeć. Efekty zaskakująco przyzwoite i wygląda na to, że jest tu jakaś fabuła. I dwie główne aktorki kojarzę z dobrych ról. Bruchnicka grała w kilku niezłych filmach a Gałązka w bardzo dobrym "Klangorze". Jest też Grzegorz Damięcki na drugim planie.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Z tym bardzo dobrym "Klangorem" to bym nie przesadzał, był oglądalny i to tyle.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Powstaje film animowany Jasyr, który się dzieje równolegle do wydarzeń z Pana Wołodyjowskiego, narysowany dzięki darczyńcom przez jednego człowieka i dlatego tak długo go maluje/kręci, choć podobno premiera w tym roku, ale nie wie autor gdzie, bo nie zna się na promocji, czy streaming, czy yt, czy kino , gdzie go puści:)

Odpowiedz
Powstaje pierwsza polska produkcja Disney+.

Odpowiedz
Wow, kolejny bezjajeczny, polski kryminał w scenerii dwudziestolecia międzywojennego, cóż za ekscytacja!

Odpowiedz
I jakże polski tytuł :)
Głównym bohaterem będzie Heinrich von Vorman?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Smok Diplodok:

Animacja OK (i chyba to pierwszy polski film animowany CG), choć końcówka nie napawa optymizmem.

Odpowiedz
Wszyscy wiemy jak to się skończy. Cud, że smok nie jest smoczycą.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
[Obrazek: 2024%2F06%2Ffot-aleksandra-grochowska-ma...b2a020.png]

Eryk Kulm Jr. jako Chopin

Cytat:Projekt Michała Kwiecińskiego, reżysera Filipa. Twórcy zdecydowali, że produkcja będzie zatytułowana: Chopin, Chopin! Na ekranie zobaczymy międzynarodową obsadę, a postacie będą mówić po polsku, francusku i hiszpańsku. Film będzie kręcony w Polsce, na Majorce i we Francji. Ma być to najdroższa produkcja po 1989 roku. Jej budżet ma wynosić 64 mln złotych.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości