Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Ja wczoraj widziałem zwiastun przez "Drogą do szczęścia". Przez sekundę myślałem, że to jeden z tych spotów castingowych z "Chłopaka mojej dziewczyny" i jak wszedł z grubej rury kawałek "Rock this party" a na ekranie figurę zrobił Damięcki to myślałem, że się osunę z fotela :).
Ale w sumie jako zwiastun stricte komercyjnego filmu wykonany jest bez zarzutu, w najmniejszym stopniu mnie nie zainteresowałem reklamowanym produktem, no ale żenady od rzemieślniczej strony nie było, ja po prostu nie jestem targetem tego trailera :)
04-02-2009, 13:48
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
soldamn napisał(a):No i co z tego? pokolenie you can dance to dokładnie target filmów typu testosteron i lejdis.
stereotypy, stereotypy, stereotypy...
a czemu? ano dlatego, ze na hicior z damieckim nie pojdzie prawie nikt. a na idealnego faceta pojda trzy miliony. w tym moj tata, moja siostra i karol, do ktorego sie z radocha przylacze, bo chce to feministyczne cacko obejrzec jeszcze raz :twisted:
Cytat: 15-30 (max 35) z średniej klasy społecznej i wyżej. Z dużych miast.
moj tato ma 51 lat, wychowal sie w malym miasteczku, teraz mieszka na wsi
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
06-02-2009, 21:03
Stały bywalec
Liczba postów: 794
Liczba wątków: 8
Nie pójdą na to 3 miliony, wystarczy popatrzeć na wyniki box office, żeby zobaczyć że ludziom już się przejadł trochę ten typ filmów (wynik dalej będzie bardzo dobry, ale daleko mu do lejdis)
A na Damięckiego pójdzie taka sama liczba osób. Popatrz na komromy - one się w większości bardzo dobrze sprzedają. Nawet te nowsze chociażby ten z Adamczykiem.
A to że twój tata poszedł na ten film to jeden taki przypadek. Na sali naprawde większość ludzi to byli ludzie w wieku lat 50? czy może koło 20? To nie są stereotypy, to podstawy marketingu - Idealny facet napewno nie jest skierowany do mężczyzn po 50ce mieszkających na wsi. Niektórzy tacy sie wybiorą (np naciągnięci przez swoje dzieci - które już wpasowują się w target), ale większość nawet nie pomyśli o tym
06-02-2009, 21:24
kimber henry
soldamn napisał(a):A na Damięckiego pójdzie taka sama liczba osób. Popatrz na komromy - one się w większości bardzo dobrze sprzedają.
zaklad?
Cytat:A to że twój tata poszedł na ten film to jeden taki przypadek.
tak, bo reszta jego znajomych obejrzala lejdis w domku, na dvd albo w telewizji:)
Cytat:Na sali naprawde większość ludzi to byli ludzie w wieku lat 50? czy może koło 20?
generalnie w miejscach typu cinema city srednia wieku wynosi 20 - czy to no country for old men, czy the dark knight, czy ciekawy przypadek benjamina buttona.
06-02-2009, 21:38
Stały bywalec
Artemis napisał(a):generalnie w miejscach typu cinema city srednia wieku wynosi 20 - czy to no country for old men, czy the dark knight, czy ciekawy przypadek benjamina buttona.
i właśnie dlatego, nikt nie myśli o ludziach w stylu twojego ojca przy wybieraniu targetu
AA i aby nie być gołosłowny:
pierwszy weekend /widzow
Idealny facet - 198 k (kopii 175)
Lejdis - 302 k (kopii 160)
Tylko mnie kochaj - 214k ( 70 kopii!!)
Dlaczego nie - 246k (kopii 115)
Nie kłam, kochanie - 280k (kopii 156)
Specjalnie podałem zarówno te początkowe komromy, gdzie możnaby mówić o świeżości, jak i te nowiutkie. Wynik Idealnego faceta nie jest niczym oszałamiającym (szczególnie, jeśli popatrzy się na ogromną liczbę kopii)
I myślę, że moge się założyć iż Damięcki zdobędzie bardzo podobną publiczność (nie mówie napewno że większą, ale porównywalna prawie napewno)
06-02-2009, 22:26
kimber henry
dobra - a wiec jesli chodzi o dochody, to sie pomylilam. ale sam target? mysle, ze w sumie widownia wiekszosci filmow jest podoba - ale mowie, nie wyciagam wnioskow ze statystyk, tylko z obserwacji, ludzi, ktorych widze w kolejkach.
z kochaj i tancz jednak bym nie ryzykowala - to nie jest film, na ktory ktos czeka. ilu ludzi chodzi na takie francuskie numery? nigdy w zyciu i dlaczego nie przyciagnely grochola; tylko mnie kochaj to tez byla ta konwencja, ten okres - no i sie sprawdzilo. saramonowicz i konecki to marka. co ma zagnac do kin na damieckiego? spoty reklamowe s&k to gagi - tutaj film reklamuja paskudne, pretensjonalne zwiastuny. i tytul jest koszmarny. po walentynkach juz bedzie. slabo to widze. na szczescie:)
06-02-2009, 22:34
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,499
Liczba wątków: 67
soldamn napisał(a):Specjalnie podałem zarówno te początkowe komromy, gdzie możnaby mówić o świeżości
o czym? :lol:
06-02-2009, 22:51
Stały bywalec
o "wow, polski film o miłości! i kończy się happy endem a nie kanibalizmem w śląskim familoku"
Na początku to poprostu było coś nowego w POLSKIM kinie. Oczywiście, że nie była to Polska Szkoła Komedii Romantycznych, i że ktoś się będzie na nich inspirował. Poprostu Polacy nigdy nie robili podobnych filmów i ludzie to kupili. I jak widać dalej kupują
06-02-2009, 23:01
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,499
Liczba wątków: 67
to nie było nic nowego w polskim kinie - odsyłam do historii kina polskiego :) jedyne, co było nowe, to ta cholernie sztuczna, bezduszna i kiczowata forma, jakiej nigdy dotąd świat nie widział
06-02-2009, 23:04
Nie wiem czy było, ale wrzucam:
http://www.filmweb.pl/Zobacz+nowy%2C+pe%C5%82en+akcji+zwiastun+%22Popie%C5%82uszki%22,News,id=49305
nowy zwiastun "Popiełuszko: Wolność jest w Nas". O ile plakat mnie skutecznie zniechęcił, to po tym zwiastunie na film się chyba jednak wybiorę.
10-02-2009, 14:25
Nowy
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 1
ten piskacz syrenka byl niezly :P a powaznie mi wyglada na kolejny gniot
17-02-2009, 18:27
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
A tam, najlepszy zwiastun do tego filmu jest w komentarzach pod tym newsem. ;)
17-02-2009, 18:59
Nowy
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 10
Ten zwiastun jest jeszcze bardziej dynamiczny ;) Target - gimnazjaliści ;)
17-02-2009, 21:06
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Ciekawe czy wiesz kto jest autorem :)
17-02-2009, 22:38
Nowy
Zapewne jakiś forumowicz. Może Ty? ;)
18-02-2009, 16:16
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Ja! Oł jea, heja. I muszę się teraz borykać z dziwakami, którzy nazywają mnie z powodu tego filmu dzieckiem zomowców, komuchem i debilem. Ach, czego się nie robi w imię sztuki. ;)
18-02-2009, 17:47
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
To samo mialem za wlasna wersje trailera Katynia. I dluga, wyczerpujaca debate na polskim, gdzie musialem walczyc z 30 rozwscieczonymi patriotami nie znajacymi dalszej czesci hymnu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
18-02-2009, 17:59
Nowy
Tak czy inaczej dobra robota Crov. Chociaż gdyby reżyserował Michael Bay dodałby jeszcze wiecej wybuchów :D
18-02-2009, 18:45
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Hitch napisał(a):I dluga, wyczerpujaca debate na polskim, gdzie musialem walczyc z 30 rozwscieczonymi patriotami nie znajacymi dalszej czesci hymnu :)
Miałem to samo. W efekcie zostałem wyzwany od bezmózgich popcornorzerców, których interesują tylko filmy w stylu "zabili go i uciekł". Ach... czasy liceum, dobrze że już minęły :D
18-02-2009, 19:21
Stały bywalec
Liczba postów: 13,486
Liczba wątków: 77
Wiecie co? Dzisiaj jadę sobie autobusem u mnie w mieście i patrzę, a tu jeb! Na budynku wisi wielki plakat promujący Popiełuszkę (tak na moje oko 15x20m). Tak ten Bondowski. Automatycznie dostałem doła :(
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-02-2009, 19:35
|