Ankieta: Filmy z YouTube na CF:
tak!
nie!
[Wyniki ankiety]

felietony...
No ale ty mi powiedz, dlaczego filmiki nie wnosza nic do felietonu? Desjudi pisze, ze cos jest zajebiste - ale przeciez nie musi miec racji...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
I nadal nic nie wnoszą. :lol:

Bo to jest zdanie Desa. Kto będzie chciał, to skonfrontuje to zdanie z własnym gustem, ale do tekstu to nadal NIC nie wniesie. ;)

Odpowiedz
Artemis napisał(a):No ale ty mi powiedz, dlaczego filmiki nie wnosza nic do felietonu?
No ale Ty mi powiedz co one wnoszą? Bo według mnie nic.

Cytat:Desjudi pisze, ze cos jest zajebiste - ale przeciez nie musi miec racji...
To jest felieton, w którym z definicji autor przedstawia swoje subiektywne opinie na różne tematy.

Jeszcze chwila i będziesz postulować o dołączanie do KMF-owych recenzji trailerów, albo - o zgrozo - całych filmów bo przecież w recenzji autor nie musi mieć racji...

Odpowiedz
A ja mysle, ze jesli Des bedzie chcial to doda do SWOICH felietonow to na co tylko bedzie mial ochote. I jesli uzna to za potrzebne jemu to chocby sie zesrali wszyscy to i tak to doda :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Dody w to nie mieszajmy...

Odpowiedz
gdyby to był blog, to i owszem, dodałbym co chcę i tyle. ale nie jest to blog, choć w formie zbliżony, dlatego pytam i całuje w rączki za odpowiedzi 8) nie wiem czy zostaną filmy YT, nie wiem czy nie zostaną. sie napisze, sie zobaczy, już wkrótce.

Odpowiedz
Ale tu nie chodzi o to, czy mają "zostać". Jeśli tekst tego nie wymaga, to po jakiego kija je na siłę upychać? Ale jeśli są jego - jak twierdzi autor - niezbędnym elementem, to wolę filmik od linka.

Odpowiedz
Nie było mnie 3 dni, a tu ciągle nic się nie zmieniło :lol:
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Ponieważ tylko D'mooN ma sensowne argumenty ;)

Mierzwiak napisał(a):To jest felieton, w którym z definicji autor przedstawia swoje subiektywne opinie na różne tematy.
Walić definicje. Gdybyś uważnie czytał dyskusję, to byś wiedział, że co jak co, ale definicje to ma Des gdzieś: chciałbym, aby czytelnik w jakiś sposób, najmniej inwazyjny i bezbolesny, wyrobił własne zdanie na dany temat. Innymi słowy, chciałbym aby nastąpiła jakaś interakcja między tym, co piszę, a tym co sobie ktoś myśli o tym, o czym piszę (dlatego marzę o możliwości komentowania pod tekstem, choć to na dzień dzisiejszy nie jest możliwe).

Cytat:Jeszcze chwila i będziesz postulować o dołączanie do KMF-owych recenzji trailerów, albo - o zgrozo - całych filmów bo przecież w recenzji autor nie musi mieć racji...
Ojoj, naprawdę nie odróżniasz filmu od leciutkiego klipu, którego obejrzenie zajmuje 2 minuty?

Nawiasem mówiąc, na temat zamieszczanych na stronie recenzji nie toczą się takie dyskusje, jak na temat biednych jutjubów w jednym felietonie. Jakieś wnioski?

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Ojoj, naprawdę nie odróżniasz filmu od leciutkiego klipu, którego obejrzenie zajmuje 2 minuty?

a trailery ile wg Ciebie trwają? ;p

Artemis napisał(a):Nawiasem mówiąc, na temat zamieszczanych na stronie recenzji nie toczą się takie dyskusje, jak na temat biednych jutjubów w jednym felietonie. Jakieś wnioski?

Natalie jest piękną kobietą?
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Beowulf napisał(a):
Artemis napisał(a):Ojoj, naprawdę nie odróżniasz filmu od leciutkiego klipu, którego obejrzenie zajmuje 2 minuty?

a trailery ile wg Ciebie trwają? ;p
A czy ja piszę o trailerach? Piszę o FILMACH.

Cytat:Natalie jest piękną kobietą?
Zrób w Paplaninie topic pt. "Truizmy i offtopy"...

Odpowiedz
Po pierwsze: myślałam, że po powrocie do szarej rzeczywistości czyli życia codziennego z tygodnia [przepraszam za wyrażenie] opierdalania się czyli wakacji będzie wyjątkowo nieprzyjemnym przeżyciem. Nie jest ;) Po raz kolejny Des: gratuluje ;) Sprawiasz, że po 16 godzinach podróży chce się siedzieć przy kompie i czytać Twe wypociny. ;D

Po drugie: podpisuje się rękami, nogami, racicami i ogonem pod zdaniem D'mooNa i Artemis. Wszystko jest dla ludzi, a świat idzie naprzód, więc nie rozumiem dlaczego Desjudi niemiałby korzystać z możliwości jakie daje Internet. Wygląd bloga? Może troche, ale nie liczy się oprawa tylko wnętrze. A tekst jest tak dobry, że chyba mało kto pomyli go z blogiem nastoletnich "intelektualistek/ów". Odstraszy czytelników? Hmm... mnie nie odstraszył, chociaż fanką blogów nie jestem [a i owszem jest pare wyjątków, ale to inna klasa jest więc się nie liczy].
Zatem: jestem jak najbardziej na TAK, jeżeli oczywiście moje skromne zdanie liczy się choć odrobine.
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.

Odpowiedz
Tak, wszystko jest dla ludzi. Dlatego też niech w tle przygrywa muzyczka (nawiązująca do felietonu oczywiście), a także niech wyskoczy okienko z pytaniem "Czy zgadzasz się z DesJudim?". ;) Przecież z tego można skorzystać, bo jest.

Na podobnej zasadzie niektórzy do dzisiaj pakują różne śmieci w forumowe stopki, co jest swoistym fenomenem. Dlaczego to robią? Bo mogą. <rotfl>

Wszystko jest dla ludzi przecież, nawet jeśli demonizujemy. Przekraczamy jednak zupełnie niepotrzebnie pewną granicę internetowego upchajdziurstwa, (którego do tej pory w KMFie nie było). Dlaczego zatem nie pójść o krok dalej? Smuci mnie to jednak bardzo.

Odpowiedz
Ależ tu nie chodzi o tworzeniu jarmarku, tylko o drobne usprawnienie. Wydaje mi się, że Des ma na tyle dobrego smaku, że nie zaserwuje nam takiej papki, a szkoda, żebyście nie usprawniali swojej stronki.
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.

Odpowiedz
Tak, wszystko jest dla ludzi ale broń Boże nie należy nic zmieniać. Dlatego też sugeruję zaprzestanie korzystania z grafiki (zajmuje miejsce na ekranie i łącza zapycha), a także z HTML ;) Przecież recenzję można równie dobrze publikować jako TXT.

Na podobnej zasadzie niektórzy do dzisiaj tworzą strony nieprzyjazne użytkownikowi, co jest swoistym fenomenem. Dlaczego? Bo mogą. <rotfl>

Wszystko jest dla ludzi przecież, nawet jeśli demonizujemy. Przekraczamy jednak zupełnie niepotrzebnie pewną granicę internetowego konserwatyzmu, (który do tej pory w KMFie dominuje). Dlaczego zatem nie pójść o krok dalej? Smuci mnie to jednak bardzo.

Odpowiedz
Uważasz D'mooN, że strona KMF jest nieprzyjazna użytkownikowi?

Konserwatyzm to coś lepszego niż śmietnik.

Odpowiedz
Uważasz Romeck, że strona KMF jest wzorem użyteczności?

Kto nie idzie naprzód, ten się cofa.

;)

Odpowiedz
Umiesz odpowiedzieć na pytanie?

Ja odpowiem na Twoje: nie. Ale JEST przyjazna użytkownikowi. I nie jest śmietnikiem.

D'mooN napisał(a):Kto nie idzie naprzód, ten się cofa.

O ile pójście naprzód nie jest cofnięciem się. Bo wg mnie i paru innych osób właśnie jest (mówię o jutubach).

Masz jeszcze jakieś użyteczne slogany?

Odpowiedz
Mało mnie tu ostatnio, ale się wypowiem.

1) KMF to nie serwis newsami, to nie blog z notatkami, każdy z oddzielną datą i w którym teksty po jakimś czasie się deaktualizują [oczwyiście są pewne odstępstwa od tej reguły, ale wynikające z czystego niedopatrzenia].

2) w związku z pierwszym - felieton Desjudiego będzie na stronie zawsze. Nie wiemy, czy filmik na YouTube nie zostanie po pewnym czasie usunięty i po naciśnięciu przycisku "PLAY" nie pojawi się zajebisty napis "This video is no longer available".

3) w związku z drugim - najlepiej unikać odnośników do stron, które po jakimś czasie mogą wygasnąć [przypominam, KMF to nie blog, ani serwis z newsami, jak zczuba.pl]. A jeśli już koniecznie dawać odnośniki do YT, to najlepiej w postaci linków, z tego np. względu, że łatwiej wywalić z kodu stronu coś takiego:

Kod:
<a href="http://www.youtube.com/" target="_self">LINK</a>

niż coś takiego:

Kod:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kPoWZ0SvwNw"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kPoWZ0SvwNw" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

I jeszcze jedno: każda dodatkowa literka, to kolejny bajt. A za hosting też trzeba płacić. Tyle z mojej strony.

Odpowiedz
zielonooka, dzięki 8)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości