kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
No ale ty mi powiedz, dlaczego filmiki nie wnosza nic do felietonu? Desjudi pisze, ze cos jest zajebiste - ale przeciez nie musi miec racji...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
06-09-2007, 21:49
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
I nadal nic nie wnoszą. :lol:
Bo to jest zdanie Desa. Kto będzie chciał, to skonfrontuje to zdanie z własnym gustem, ale do tekstu to nadal NIC nie wniesie. ;)
06-09-2007, 22:25
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Artemis napisał(a):No ale ty mi powiedz, dlaczego filmiki nie wnosza nic do felietonu?
No ale Ty mi powiedz co one wnoszą? Bo według mnie nic.
Cytat:Desjudi pisze, ze cos jest zajebiste - ale przeciez nie musi miec racji...
To jest felieton, w którym z definicji autor przedstawia swoje subiektywne opinie na różne tematy.
Jeszcze chwila i będziesz postulować o dołączanie do KMF-owych recenzji trailerów, albo - o zgrozo - całych filmów bo przecież w recenzji autor nie musi mieć racji...
06-09-2007, 22:28
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
A ja mysle, ze jesli Des bedzie chcial to doda do SWOICH felietonow to na co tylko bedzie mial ochote. I jesli uzna to za potrzebne jemu to chocby sie zesrali wszyscy to i tak to doda :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
06-09-2007, 22:46
Nowy
Liczba postów: 2,101
Liczba wątków: 29
Dody w to nie mieszajmy...
06-09-2007, 22:48
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
gdyby to był blog, to i owszem, dodałbym co chcę i tyle. ale nie jest to blog, choć w formie zbliżony, dlatego pytam i całuje w rączki za odpowiedzi 8) nie wiem czy zostaną filmy YT, nie wiem czy nie zostaną. sie napisze, sie zobaczy, już wkrótce.
06-09-2007, 22:52
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Ale tu nie chodzi o to, czy mają "zostać". Jeśli tekst tego nie wymaga, to po jakiego kija je na siłę upychać? Ale jeśli są jego - jak twierdzi autor - niezbędnym elementem, to wolę filmik od linka.
07-09-2007, 07:26
Nowy
Liczba postów: 1,743
Liczba wątków: 5
Nie było mnie 3 dni, a tu ciągle nic się nie zmieniło :lol:
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
09-09-2007, 00:09
kimber henry
Ponieważ tylko D'mooN ma sensowne argumenty ;)
Mierzwiak napisał(a):To jest felieton, w którym z definicji autor przedstawia swoje subiektywne opinie na różne tematy.
Walić definicje. Gdybyś uważnie czytał dyskusję, to byś wiedział, że co jak co, ale definicje to ma Des gdzieś: chciałbym, aby czytelnik w jakiś sposób, najmniej inwazyjny i bezbolesny, wyrobił własne zdanie na dany temat. Innymi słowy, chciałbym aby nastąpiła jakaś interakcja między tym, co piszę, a tym co sobie ktoś myśli o tym, o czym piszę (dlatego marzę o możliwości komentowania pod tekstem, choć to na dzień dzisiejszy nie jest możliwe).
Cytat:Jeszcze chwila i będziesz postulować o dołączanie do KMF-owych recenzji trailerów, albo - o zgrozo - całych filmów bo przecież w recenzji autor nie musi mieć racji...
Ojoj, naprawdę nie odróżniasz filmu od leciutkiego klipu, którego obejrzenie zajmuje 2 minuty?
Nawiasem mówiąc, na temat zamieszczanych na stronie recenzji nie toczą się takie dyskusje, jak na temat biednych jutjubów w jednym felietonie. Jakieś wnioski?
09-09-2007, 10:14
Nowy
Liczba postów: 1,743
Liczba wątków: 5
Artemis napisał(a):Ojoj, naprawdę nie odróżniasz filmu od leciutkiego klipu, którego obejrzenie zajmuje 2 minuty?
a trailery ile wg Ciebie trwają? ;p
Artemis napisał(a):Nawiasem mówiąc, na temat zamieszczanych na stronie recenzji nie toczą się takie dyskusje, jak na temat biednych jutjubów w jednym felietonie. Jakieś wnioski?
Natalie jest piękną kobietą?
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
09-09-2007, 10:23
kimber henry
Beowulf napisał(a):Artemis napisał(a):Ojoj, naprawdę nie odróżniasz filmu od leciutkiego klipu, którego obejrzenie zajmuje 2 minuty?
a trailery ile wg Ciebie trwają? ;p
A czy ja piszę o trailerach? Piszę o FILMACH.
Cytat:Natalie jest piękną kobietą?
Zrób w Paplaninie topic pt. "Truizmy i offtopy"...
09-09-2007, 11:01
Nowy
Liczba postów: 573
Liczba wątków: 4
Po pierwsze: myślałam, że po powrocie do szarej rzeczywistości czyli życia codziennego z tygodnia [przepraszam za wyrażenie] opierdalania się czyli wakacji będzie wyjątkowo nieprzyjemnym przeżyciem. Nie jest ;) Po raz kolejny Des: gratuluje ;) Sprawiasz, że po 16 godzinach podróży chce się siedzieć przy kompie i czytać Twe wypociny. ;D
Po drugie: podpisuje się rękami, nogami, racicami i ogonem pod zdaniem D'mooNa i Artemis. Wszystko jest dla ludzi, a świat idzie naprzód, więc nie rozumiem dlaczego Desjudi niemiałby korzystać z możliwości jakie daje Internet. Wygląd bloga? Może troche, ale nie liczy się oprawa tylko wnętrze. A tekst jest tak dobry, że chyba mało kto pomyli go z blogiem nastoletnich "intelektualistek/ów". Odstraszy czytelników? Hmm... mnie nie odstraszył, chociaż fanką blogów nie jestem [a i owszem jest pare wyjątków, ale to inna klasa jest więc się nie liczy].
Zatem: jestem jak najbardziej na TAK, jeżeli oczywiście moje skromne zdanie liczy się choć odrobine.
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
10-09-2007, 10:44
Nowy
Tak, wszystko jest dla ludzi. Dlatego też niech w tle przygrywa muzyczka (nawiązująca do felietonu oczywiście), a także niech wyskoczy okienko z pytaniem "Czy zgadzasz się z DesJudim?". ;) Przecież z tego można skorzystać, bo jest.
Na podobnej zasadzie niektórzy do dzisiaj pakują różne śmieci w forumowe stopki, co jest swoistym fenomenem. Dlaczego to robią? Bo mogą. <rotfl>
Wszystko jest dla ludzi przecież, nawet jeśli demonizujemy. Przekraczamy jednak zupełnie niepotrzebnie pewną granicę internetowego upchajdziurstwa, (którego do tej pory w KMFie nie było). Dlaczego zatem nie pójść o krok dalej? Smuci mnie to jednak bardzo.
10-09-2007, 11:19
Nowy
Liczba postów: 573
Liczba wątków: 4
Ależ tu nie chodzi o tworzeniu jarmarku, tylko o drobne usprawnienie. Wydaje mi się, że Des ma na tyle dobrego smaku, że nie zaserwuje nam takiej papki, a szkoda, żebyście nie usprawniali swojej stronki.
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
10-09-2007, 11:36
Nowy
Tak, wszystko jest dla ludzi ale broń Boże nie należy nic zmieniać. Dlatego też sugeruję zaprzestanie korzystania z grafiki (zajmuje miejsce na ekranie i łącza zapycha), a także z HTML ;) Przecież recenzję można równie dobrze publikować jako TXT.
Na podobnej zasadzie niektórzy do dzisiaj tworzą strony nieprzyjazne użytkownikowi, co jest swoistym fenomenem. Dlaczego? Bo mogą. <rotfl>
Wszystko jest dla ludzi przecież, nawet jeśli demonizujemy. Przekraczamy jednak zupełnie niepotrzebnie pewną granicę internetowego konserwatyzmu, (który do tej pory w KMFie dominuje). Dlaczego zatem nie pójść o krok dalej? Smuci mnie to jednak bardzo.
10-09-2007, 11:38
Nowy
Uważasz D'mooN, że strona KMF jest nieprzyjazna użytkownikowi?
Konserwatyzm to coś lepszego niż śmietnik.
10-09-2007, 11:56
Nowy
Uważasz Romeck, że strona KMF jest wzorem użyteczności?
Kto nie idzie naprzód, ten się cofa.
;)
10-09-2007, 12:02
Nowy
Umiesz odpowiedzieć na pytanie?
Ja odpowiem na Twoje: nie. Ale JEST przyjazna użytkownikowi. I nie jest śmietnikiem.
D'mooN napisał(a):Kto nie idzie naprzód, ten się cofa.
O ile pójście naprzód nie jest cofnięciem się. Bo wg mnie i paru innych osób właśnie jest (mówię o jutubach).
Masz jeszcze jakieś użyteczne slogany?
10-09-2007, 12:08
Stale zapracowany olewacz
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 11
Mało mnie tu ostatnio, ale się wypowiem.
1) KMF to nie serwis newsami, to nie blog z notatkami, każdy z oddzielną datą i w którym teksty po jakimś czasie się deaktualizują [oczwyiście są pewne odstępstwa od tej reguły, ale wynikające z czystego niedopatrzenia].
2) w związku z pierwszym - felieton Desjudiego będzie na stronie zawsze. Nie wiemy, czy filmik na YouTube nie zostanie po pewnym czasie usunięty i po naciśnięciu przycisku "PLAY" nie pojawi się zajebisty napis "This video is no longer available".
3) w związku z drugim - najlepiej unikać odnośników do stron, które po jakimś czasie mogą wygasnąć [przypominam, KMF to nie blog, ani serwis z newsami, jak zczuba.pl]. A jeśli już koniecznie dawać odnośniki do YT, to najlepiej w postaci linków, z tego np. względu, że łatwiej wywalić z kodu stronu coś takiego:
Kod:
<a href="http://www.youtube.com/" target="_self">LINK</a>
niż coś takiego:
Kod:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kPoWZ0SvwNw"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kPoWZ0SvwNw" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
I jeszcze jedno: każda dodatkowa literka, to kolejny bajt. A za hosting też trzeba płacić. Tyle z mojej strony.
10-09-2007, 12:23
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
zielonooka, dzięki 8)
10-09-2007, 12:27
|