Nowy
Liczba postów: 1,743
Liczba wątków: 5
KMF jest konserwatywny? <rotfl> Nawet nie wiesz jak bardzo rotflowałem po tej wypowiedzi, mało co z obrotowego krzesła nie spadłem - You made my day, my week, my month!
Dajcie już spokój z tymi kłótniami, bo konstruktywne to one już dawno przestały być. Teraz to na zasadzie moje jest lepsze, bo ja mam rację. Niech sobie to Des przemyśli i sam zadecyduje - wie już na czym stoi. A nie sobie posty nabijacie. 8)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
10-09-2007, 12:28
Nowy
Liczba postów: 2,101
Liczba wątków: 29
Jeśli nie widzisz różnicy między 'internetowym konserwatyzmem' a 'konserwatyzmem w ogóle'...
Romeck, Hops - nie mam zamiaru odpowiadać, bo dobrze wiem jak taka dyskusja się zakończy. Już to przerabialiśmy, mądrale;)
10-09-2007, 12:34
Nowy
Może mamy inne definicje konserwatyzmu. Moja nie obejmuje wszystkiego, co nie jest nowe i używane przez większość.
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
10-09-2007, 12:42
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
Moje zdanie, jako świeżo upieczonego użytkownika forum, liczy się zapewne w stopniu znikomym, ale tak czy inaczej jedna krótka myśl: jedynym problemem z zagnieżdżonymi klipami YT jest to, że mogą zniknąć. Innych przeciwskazań brak. Oczywiście w przypadku linków tekstowych jest dokładnie tak samo, a zatem tak czy inaczej wszystko sprowadza się niestety do tego, że trzeba to raz na jakiś czas sprawdzać i ewentualnie zmieniać/usuwać. Tyle.
10-09-2007, 13:04
Nowy
Liczba postów: 573
Liczba wątków: 4
Cała przyjemnośc po mojej stronie :) [Naszła mnie ochota na "Alpha Dog" z Timberlakem, chociaż nie pałam sympatią do Justina... brrrr...]
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
10-09-2007, 13:06
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Negrinie, przeczytaj całą dyskusję na ten temat. ;)
Przeciwskaznie jest takie, że zagnieżdżone filmiki wyglądają jak @#$%^&*. :)
Do tego próbujemy rozstrzygnąć, czy są one w ogóle potrzebne, czy też nie.
10-09-2007, 13:30
Nowy
romeck napisał(a):Negrinie, przeczytaj całą dyskusję na ten temat. ;)
Z reguły nie dopisuję się do dyskusji, najpierw ich nie przeczytawszy, słowo :) Zagnieżdżone filmiki wyglądają normalnie, takie jest moje zdanie AD 2007.
10-09-2007, 13:33
Nowy
Taka zamglona, losowa stopklatka, nijak pasująca do czegokolwiek wygląda wg Ciebie normalnie? Ojojoj. :) Nie chcę Cię urazić (bo naprawdę nie chcę), ale ogólnie przeraża mnie taka ogólnointernetowa znieczulica estetyczna, która będzie się niestety pogłębiać (chociaż wydawałoby się, że patrząc na to, co jest dookoła, to już gorzej być nie może).
"Normalnie" = "norma" przecież. Ojojoj, nie chcę takiej "normy". :(
10-09-2007, 13:38
Nowy
Dobra, ostatnie słowo na ten temat, bo wszystko naprawdę już zostało powiedziane, a ja od dawna sobie obiecuję, że będę unikał dyskusji według schematu "a wcale że tak! - a wcale że nie! - a wcale że tak!..." :)
Jasne, byłby superwypas, gdyby można sobie było do zagnieżdżonych klipów samemu wybierać klatkę, albo -- nie wiem -- gdyby w ogóle była czarna ramka rozmiarów playera i tylko gustowna (?) ikonka "play" na środku. Ale tak nie jest. Ważne, że dzisiaj zagnieżdżone klipy są po prostu czymś naturalnym. Koniec kropka. Gdyby nie ten wątek, spojrzawszy na taki artykuł desjudiego nawet by mi nie przyszło do głowy pomyśleć: "Kurde, ale to brzydko wygląda, gdzie jest papierowa torebka?", tylko: "O, dołączył klipy jutuby. Fajnie, że pomyślał". To właśnie rozumiem przez "normalnie": miłe, zadomowione już usprawnienie korzystania z Sieci. Nic nie poradzę, że ja też lubię funkcjonalność. Która zresztą -- wbrew pozorom? -- nie kłóci się z estetyką. Bo do upierdliwych estetów kurcze też należę, czasami aż za bardzo.
Howgh.
10-09-2007, 14:10
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
Nowy
Liczba postów: 2,101
Liczba wątków: 29
Nio cusz, patent na filmy mym zdaniem dobry.
A treści?
Niejednoznaczna ocena 'Ekipy' (bo tak naprawdę wymieszałeś zalety z wadami na tyle mocno, że całość 'szara' się stała), zachwyty nad poprzednimi filmami Lee zdeczko przesadzone, choć 'Lust, Caution' może okazać się miłym zaskoczeniem (trailer nieśmiało to sugeruje) :)
12-09-2007, 22:31
VIP
feeenks,
Ekipa - wygląda na szarą, ale co kto lubi i na co zwraca szczególną uwagę. Jesli moja opinia nie jest wyraźna, to z tego względu, że trudno mi sie jednoznacznie określić po dwóch odcinkach. Po pierwszej serii zbiorę całość do kupy i wyjdzie z tego coś bardziej konkretnego.
zapomniałem dopisać Lee "Rozważnej i romantycznej" - najlepszemu kostiumofilmowi romantycznemu od czasów... w sumie nawet nie wiem czy istnieje lepsza film rozważny i romantyczny w strojach sprzed kilku epok 8)
12-09-2007, 22:43
Nowy
Des, popraw link w menu wyboru, bo pod #10 jest tak naprawdę #9.
12-09-2007, 22:48
Nowy
W porzo CF, choć Ekipy jeszcze nie widziałem - zachęciłeś, niemniej poczekam na całość...
Co do Lee, to zgadzam sie w 100%, szczególnie jeśli chodzi o Ice Storm.
Ostatnio widziane:
12-09-2007, 22:52
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Odcinek letni, ale omowienie ok; zabraklo wprawdzie "I'm not there", filmu, ktorego piekielnie jestem ciekawa, niemniej Wenecja to Wenecja, a na stronie KMF komentarzy do festiwali zawsze braklo. Nie jestem entuzjastka Anga Lee, i tyle tylko moge powiedziec..
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
13-09-2007, 19:56
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Alez zaskakujaco spora dyskusja wywiazala sie na temat filmikow YT. Kto by pomyslal? Argumenty o "konserwatywnym profilu strony" do mnie nie przemawiaja. Felietony Desa swietnie sie z takimi filmikami komponuja. Dobor jest inteligentny, daleki od oczojebnej tandety, w sposob latwy i przyjemny wzbogaca tresc. Jasne, ze upstrzone takimi filmikami przerozne strony czy blogi wygladaja jak odpychajaca bezksztaltna masa, ale miejmy tez troche zaufania do samego Desa - nie wierze, ze pozwoli zmienic swoje twory w tego typu bajzel. Jedynym kontrargumentem, ktoremu moge przytaknac jest spostrzezenie, ze czesto bywa tak, iz po kliknieciu zamiast filmiku obejrzymy napis, ze filmiku brak. Ale i tak jestem jak najbardziej na tak.
14-09-2007, 18:02
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,263
Liczba wątków: 67
nr 10 nie podoba mi sie - nie wiem czemu, może za bardzo jednolicie?
14-09-2007, 19:59
VIP
ostrzegłem na początku - tylko dwa tematy tym razem i dłuższe niz zwykle do nich podejście :)
14-09-2007, 21:25
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Nowe CF-y nie mają dawnej zaciętości, ale formuła się nie wytrze, imo - i nawet Mefi będzie musiał to przyznać. Bo CF-y to teksty pasji, bo Desjudi pisze tam, co mu się podoba, co go w tej chwili zajmuje, fascynuje, ekscytuje - i koniec, kropka. Bez oglądania się na plakietki "recenzji", "analizy" i innych dupereli. Doceniam to. Des, chwała ci.
Tak, odbija mi po pracach maturalnych z polskiego :)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
18-09-2007, 21:25
VIP
no Klaro, dziekuję.
nie chciałbym, aby było zawsze tak samo tzn. przewidywalnie. czasem jest powaznie, czasem niepoważnie - zalezy to od nastroju i tematu. Zawsze jednak staram się nie nudzić. Jesli mi się udaje, suyper; jeśli nie, trudno, bedę sie starał dalej 8) uwagi Mefisto mimo wszystko są cenne.
19-09-2007, 12:16
|