"n" prawd o Obcych i Predatorach
co za różnica - i tak kojarzy to się bardziej z Czterema Pancernymi czy innym kapitanem Żbikiem, niż z Aliens :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Negrin: o coz, na studiach powtarzali mi cos innego, widac po tych paru latach znow uaktualnili nasz kochany jezyk.

Odpowiedz
Nope, nic się pod tym względem nie zmieniło. Przynajmniej od 1978 r., bo starszych źródeł nie mam pod ręką :)

Zawsze powtarzam, żeby nie wierzyć w to, co mówią na studiach :P
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mysle ze kazdy profesor-polonista ma wlasne zdanie co do tego, jak jezyk powinien wygladac. :) A prof. Ostaszewska zdanie miala czasem bardzo ciekawe (np. kategorycznie zabraniala uzywania "niemniej jednak" jako powtorzenia, kiedy w podrecznikach stalo ze to nie powtorzenie tylko podkreslenie). Well, ja tam mimo wszystko jestem juz przez nia wyprany mozgowo i bede pisal Locka \ Burka jesli mi sie zamarzy. :P

Zas zeby nie bylo offtopu:
z inspiracji tym watkiem wyszlo cos innego, podobnego w miare - zobaczycie, jak tylko Alieeeenowi sie zachce ruszyc tylek i to wsadzic w html. :)

Odpowiedz
Alieen ruszy tylek i obrobi ten tajemniczy artykul w Swieta, bo bedzie mial duzo czasu :)
A L () E E N

Odpowiedz
Odświeżyłem sobie ostatnio Dwójkę i poniewczasie mam kolejną Prawdę :)

Jeśli szukasz zagubionej dziewczynki, która według czujnika jest 2 metry od ciebie, na wszelki wypadek puść w tamtą stronę parę strug płomieni z miotacza ognia. Dzieci potrzebują dużo ciepła.
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
(11-03-2008, 13:44)military napisał(a): 1. Obcy to istota zywiaca sie powietrzem i pusta w srodku. Niewazne, czy rosnie dziesiec minut czy dziesiec godzin, nie potrzebuje absolutnie niczego, zeby powiekszyc swoja objetosc o jakies 5000%. No i kiedy uczepi sie nogi kobiety zasysanej do prozni, nie stanowi wlasciwie zadnego ciezaru. Wniosek: albo Obcy to wydmuszka, albo jest wypelniony jakims lekkim gazem. (A1, A2, AVP)

Zawsze zastanawiało mnie czepianie sie tego, że Ripley dała radę utrzymać sie drabinki z królową obcych trzymającą ją za nogę. Ciężar królowej wynika z grawitacji. Na statku jest sztuczna grawitacja, w kosmosie nie ma grawitacji. Skąd wiadomo że sztuczna grawitacja na tym statku jest również grubo poniżej poziomu podłogi, niemalże już w kosmosie?

Odpowiedz
Oj, tam...
Nie wspominając już o gwałtownej dekompresji, która w warunkach kosmicznych przy takiej szczelinie (śluza) ma siłę wybuchu.
A tu wichura szaleje, szaleje i szaleje...
To by było Baaach! I już.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości