![]() |
|
Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) (/Thread-Star-Wars-Original-Trilogy-IV-VI--2348) |
RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Ash - 20-03-2014 http://joemonster.org/art/26989/Inne_spojrzenie_na_Gwiezdne_wojny_
RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 20-03-2014 Powrót Jedi - po ponownym obejrzeniu całej trylogii stwierdzam - Idealne zakończenie trylogii, które zamyka wszystkie wątki i powraca do formy przygodowej, która nieco szwankowała w poważnej V części. Epickie bitwy, balansujące na granicy komedii(szczególnie bitwa Ewoków na Edorze), garść superowych pomysłów(speed bike, wszystko co pojawia się na imprezie u Jabby) i najlepszy z całej serii pojedynek z Vaderem oraz jego nawrócenie. Wreszcie Luke dojrzał do bycia Rycerzem Jedi, a wraz z nim cały film i bohaterowie, którzy zwyciężyli Zło(przepiękne sceny celebrujących zwycięstwo planet). Ostatnia scena zjednoczenia się w Mocy Yody, Obi Wana i Anakina najlepszą sceną trylogii. Nawróciłem się dzięki nowej, odświeżonej wersji w HD. Moc już zawsze będzie ze mną! RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Juby - 20-03-2014 Nawróciłeś się dzięki wersji z Haydenem Anakinem na końcu. Nieźle. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 20-03-2014 Który został dodany dopiero w odświeżonej wersji i w niczym nie umniejsza filmowi. Po prostu ukazali Anakina z czasów, gdy nie był skalany jeszcze CiemnąStronąMocy,pokazali go takim, jakim chciano go zapamiętać. Jeśli myślisz inaczej, nie pisz tego, bo mam to gdzieś. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Gieferg - 21-03-2014 Niewiele brakuje żebyś nie musiał pisać tu już nic, bo wszyscy wkrótce będą mieli gdzieś to co masz do powiedzenia na dowolny temat. Just sayin' RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 21-03-2014 No czytając niektóre tematy, aż się dziwię, że ktokolwiek odzywa się tu do kogokolwiek, mimo,że w każdym poście podkreśla, że ma gdzieś zdanie innych. Nie będę gorszy
RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Juby - 21-03-2014 (20-03-2014, 23:08)katedra napisał(a): Który został dodany dopiero w odświeżonej wersji i w niczym nie umniejsza filmowi. Dodany został dopiero w 2004 roku i owszem ujmuje filmowi. Psuję jego piękne zakończenie z roku 1997, bo nie wiadomo czemu akurat jego duch jako jedyny jest młody i wygląda jak postać, której w tej trylogii NIE BYŁO, a Luke go nawet takim nie widział = nie wiadomo czy by go poznał. (20-03-2014, 23:08)katedra napisał(a): Po prostu ukazali Anakina z czasów, gdy nie był skalany jeszcze CiemnąStronąMocy,pokazali go takim, jakim chciano go zapamiętać. Jeśli myślisz inaczej, nie pisz tego, bo mam to gdzieś. Pokazali go jakim Lucas chciał go widzieć w filmie, żeby bardziej zespoić dwie trylogie, których bardziej zespajać nie trzeba było. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 21-03-2014 Po prostu woleli go dodać po zrobieniu nowej trylogii, aby zachować pozory łączności obu trylogii. Jego postać nie przeszkadza w niczym, przecież ten aktor się tam po prostu pojawia, nie mówi nic, nie gra i nie wqurwia nikogo. I już ci wyjaśniłem dlaczego jego postać jest młoda. Nie musiał go poznawać, on wiedział, że to jego ojciec. Równie dobrze nieoszpeconego Anakina także mógł nie poznać. Trzeba było, bo obie dzielą zbyt odległe czasy. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - raven.second - 21-03-2014 Cytat:nie wqurwia nikogojeden.z.gifów.mierzwiaka.gif Młody Anakin (epizod II-III) był właśnie na granicy pomiędzy Jasną a Ciemną stroną mocy, skłaniał się jednak ku tej drugie. Najmłodszy Anakin (epizod I) jest zwykłym, niewinnym dzieckiem. Dorosły Anakin (epizod VI) to właśnie Anakin stojący po Jasnej stronie mocy, gdy się nawrócił i cisnął Imperatorem w dół szybu. Czemu więc nie widać cgi Yody ani McGregora obok niego? RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 21-03-2014 Zapytaj twórców i przy okazji o to, dlaczego Anakin nie stoi bez ręki albo w hełmie. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Juby - 21-03-2014 Odległe czasy? Pozory ciągłości? Nic nie trzeba było zmieniać w starej trylogii, prequele bez tego dobrze ją uzupełniały. Widziałeś, żeby zmieniono coś w trylogii Indiana Jonesa po wyjściu czwórki (minął podobny czas między częściami)? (21-03-2014, 21:45)katedra napisał(a): Jego postać nie przeszkadza w niczym (...) i nie wqurwia nikogo. Poza milionami fanów i 90% widzów znających Powrót Jedi na całym świecie. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Gieferg - 22-03-2014 Cytat: i nie wqurwia nikogo. Mnie wkurwia. Oglądam w wersji bez niego. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 22-03-2014 Juby a co mnie fani obchodzą? Oni nienawidzą nową trylogie za CGI, casting i brak lekkości, czyli to, na co można przymknąć oko. No chyba,że się jest fanatykiem i gimbusem, to wtedy nic nie pomaga - najlepszy przykład IM3 w oczach komiksowych fanbojów. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Juby - 22-03-2014 1. Najpierw piszesz, że nikogo to nie wqurwia, a jak ci odpisuje że owszem wquriwa większość fanów, to odpisujesz że nie obchodzą cie fani. Seems Legit. 2. Ty chyba nie masz pojęcia co się głównie zarzuca nowej trylogii. I jest wielu fanów (w tym ja), którym prequele się podobają. 3. IM3? Gimbusy? W ogóle nie wiem o czym ty piszesz w ostatnim zdaniu ale nawet nie próbuje tego zrozumieć. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Szaman - 22-03-2014 (22-03-2014, 08:58)katedra napisał(a): Juby a co mnie fani obchodzą? Oni nienawidzą nową trylogie za CGI, casting i brak lekkości, czyli to, na co można przymknąć oko. No chyba,że się jest fanatykiem i gimbusem, to wtedy nic nie pomaga - najlepszy przykład IM3 w oczach komiksowych fanbojów. Dziwni fani. Przecież Stara Trylogia wcale nie jest lubiana za magię praktycznych efektów, prostych, ale sympatycznych, charyzmatycznych bohaterów i lekkość Kina Nowej Przygody. Dlaczego nie lubią Nowej Trylogii? ![]() RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - patyczak - 22-03-2014 Cytat:Oni nienawidzą nową trylogie za CGI, casting i brak lekkości No co ty CGI mi nie przeszkadza, casting też przełknę (no poza Anakinem dzieciakiem) i najbardziej z nowych części lubię trzecią, bo jest najpoważniejsza![]() A duch Anakina jest wkurwiający, bo symbolizuje to wszystko co stało się z SW. RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 22-03-2014 Juby Bo z tobą jak z dzieckiem, trzeba co chwile zmieniać punkt widzenia, bo nie wiadomo jak do ciebie się zwracać. Tak myślę,że to ich główne argumenty, bo do reszty nie da się przyczepić albo są to błahostki Przejrzyj forum IM3 na FW, to powinno ci wystarczyć. Szaman Przecież dokładnie to samo napisałem patyczak A co niby się stało? RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Juby - 22-03-2014 Nie mam zamiaru przeglądać zgimbusowanych forów filmwebu, wystarczy mi że z tobą tutaj dyskutuje (może lepiej dla ciebie będzie jak tam wrócisz?). Choć trudno to w ogóle nazwać dyskusją, skoro gdy brak ci argumentów zmieniasz punkt widzenia, bo ze mną "jak z dzieckiem", i wyznaczasz pewniki, że w epizodach I-III nie da się przyczepić do innych rzeczy (tj. słabe aktorstwo, nadmiar wątków i pierdół politycznych, nieudany humor (Jar Jar)). RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - katedra - 22-03-2014 Ale oglądasz filmy skierowane do nich, więc pasujesz tam jak ulał ![]() No bo to są pierdoły, na które można przymknąć oko. A zmieniam punkt widzenia, bo z tobą jak z babą w ciąży i nigdy nie wiadomo, jak się do ciebie zwracać. W starej trylogii aktorstwo nie było również najwyższych lotów, przepychanki słowne między robotami i odzywki Chama Solo nie bawiły niczym najlepszy kabaret, mogę nawet powiedzieć,że były dość czerstwe. To samo z nadmiarem wątków, II część - wszystkie sceny przed bitwą na Hoth zupełnie niepotrzebne, już nie wspomnę o dziurawej fabule całej trylogii, która rozpoczyna się od...końca,a twórcy bawią się w facetów od sit-comów i robią kwiatki w stylu "jestem twoim ojcem". RE: STAR WARS: Trylogia IV-VI - Szaman - 22-03-2014 Przemyślałeś subtelną prośbę Mefista z tego tematu? http://forumkmf.pl/Thread-Gor%C4%85ce-wie%C5%9Bci-plotki-itp?pid=366031#pid366031 |