Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Boys (Amazon, 2019 -) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Boys (Amazon, 2019 -) (/Thread-The-Boys-Amazon-2019--5256)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Krismeister - 16-10-2022

No Butcher i Hughie okazali się największymi ciotami w finale.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 16-10-2022

Finał to była żenada, jeśli postacie zaczynają się roztkliwiać w kluczowym momencie ich całego celu, no to po jaki chui oglądać dalej i się angażować, skoro główni bohaterowie mogą znowu mieć udar i spierdolić sprawę?

Gdyby showrunner miał jaja jak poprzednio, to Homelander straciłby moce, wszyscy by odeszli i jednym z wątków przyszłego sezonu byłoby to jak Homelander udaje, że wciąż ma moce i jak musi sobie radzić jako zwykły człowiek który nie może innych zmusić by mu się podporządkowali, później te moce mógłby odzyskać tak jak Kumiko. Proste.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Krismeister - 16-10-2022

To byłoby bardzo dobre rozwiązanie, niestety w zamian dostaliśmy młodego Jeffreya Dahmera u jego boku i przez cały kolejny sezon Butcher będzie płakał nad dzieciakiem z nieprawego łoża.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Ted - 16-10-2022

Ja nie wierzę że to dziecko z gwałtu, myślę że twórcy nam puścili po cichu oczko, że Butcherowa uległa czarowi Ojczyznosława. Czytałem teorie, że Homelander mógłby zostać prezydentem w kolejnych seriach, to byłoby ciekawe.

Krismeister, Hughie jest miękki od 1 odcinka 1 sezonu, nie rozumiem co cie dziwi.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 04-12-2022

Pierwsza zapowiedź spin-offu , którego akcja toczy się w college'u dla osób z nadnaturalnymi zdolnościami. Premiera w 2023 roku.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Rozgdz - 02-07-2023

Niedawno zacząłem oglądać, jestem na razie po dwóch sezonach i .. no :)

Nie za bardzo mi podszedł wątek Deepa bo służy w sumie do upchania głupawych żarciochów z Aquamana....a zaczęło się z tą postacią i jego relacją ze Starlight naprawdę.. ciekawie. I co będzie z nimi dalej w jednej drużynie z ich relacjami a tu..  no, tego nie ma.
A-Train wydawał się na początku takim głupawym antagonistą/ćpunkiem  (już w jakimś komiksie była postać Flasha-ćpuna) a.. to jest naprawdę fajnie zbudowana postać i z czasem zaczynałem czekać - co z nim będzie, co on zrobi, jakie będą interakcje z postaciami. Za poprowadzenie A-Traina naprawdę szacun.

Głównymi postaciami niby są Butcher, Starlight i Hughie ale.. no.. niby.
Butcher idzie tak naprawdę na charyzmie Urbana (która jest tu świetnie wykorzystana), Hughie jest zbyt jednowymiarowy (co jest częstym problemem takich pozytywnych postaci) chociaż Jack Quaid odwala tu kawał roboty aby go "sprzedac".
Najistotniejsza jest z tych postaci tak naprawde Starlight - idealistyczna, niewinna dziewczyna/superbohaterka z powołania zderzająca się z brutalną rzeczywistością i stająca się Barbie z plakatu reklamującą wszystkie produkty.

A najciekawsze i najdziwniejsze jest to że główną postacią serialu  jest tak naprawdę Homelander.  To jest baaardzo ciekawa postać, bardzo starannie napisana i aktor to super wykorzystuje. I właściwie nie da się go wcisnąć w żadne ramy. Z jednej strony często widzimy z tej złej strony antagonisty ale on faktycznie zrobił sporo dobrego. Z jednej strony ma ten syndrom bóstwa wśród niższych ludzików a z drugiej jest właśnie człowiekiem którego bardzo skrzywdzono. Z jednej strony wydaje się być antagonistą ale wcale nie chce rządzić światem czy coś takiego - tylko mieć swoje życie, takie jakie ma, takie jakie kocha.  Z jednej strony ludzkie życie nic dla niego nie znaczy, z drugiej rozpaczliwie szuka bliskości i uznania ludzi. I szerokich mas i ma osoby które są dla niego bliskie/ważne ale .. te osoby się go boją/okłamują go. i on tego nie potrafi "przełamać" chociaż.. by chciał.
Bardzo fajnie przez te dwa sezony jest poprowadzona jego relacja z Queen Maeve i nie jest to podkreślone (w przeciwieństwie do innych), ale widać jaki ona ma na niego wpływ. I wcale nie dlatego że Maeve jest jedną z Siódemki, bo Starlight też jest a ją by zniszczył z marszu bez wahania.

A, no i warto tutaj zwrócić uwagę że np w finale pierwszego sezonu mamy taką nie rzucającą się w oczy zabawę "stronami". Butcher- teoretycznie postać po stronie pozytywnych - chciał zabić niewinne małe dziecko a Homelander - ten serialowy "główny zły" - to dziecko uratował (co jest dopowiedziane w drugim sezonie). Butchera zresztą też.

Na razie pierwszy sezon 8,5/10, drugi 8/10.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Rozgdz - 05-07-2023

Ok, zanim się zabiorę za sezon 3 to pewnie jeszcze trochę czasu.. Ale chciałem napisać parę rzeczy o tych dwóch sezonach póki jeszcze mam je w głowie i tam biegają (oczywiście już w trzecim sezonie może być coś co kompletnie temu zaprzecza ^^). Czasem tak mam jak coś mnie "trafi", także sorry jeśli piszę głupstwa :p

Ok, więc ciekawe jest to co mówi w pewnym momencie Queen Maeve - słabym punktem superistot z mocami są bliscy im ludzie (z wyjątkiem Black Noir który jak się okazuje ma "klasyczny" słaby punkt :).

I w przypadku Homelandera tych osób - jego kryptonitu - trochę jest.

Można powiedzieć że Butcher dobrze wycelował w Stillwell (Shue), tylko.. trafił za późno. Gdy Homelander odkrył że ta nim manipuluje/okłamuje go.
Tu w ogóle warto zwrócić uwagę że kłamstwo działa na Homelandera jak czerwona płachta na byka. I ten motyw się cały czas przewija, cały czas powraca

Czemu tak wjechał w Starlight ? Bo myślał że jest "kretem" w drużynie, okłamuje ich i jego (on ma jeszcze ten "wykrywacz kłamstw" superzmysłów).

Czemu jej odpuścił? Bo powiedziała prawdę. Nie całą, ale w to uwierzył.

Stillwell go cały czas okłamywała, doktorek który wylądował na wózku - też go okłamał. I tutaj tez  - wyszło że do doktorka Homelander cały czas ma duży żal - ale go nie skrzywdził przy pierwszej rozmowie. Mimo treści tej rozmowy.

Wygląda na to że z Homelanderem można dużo ugrać po prostu .. mówiąc mu prawdę.

Tak generalnie bliskie osoby dla Homelandera (patrząc po jego zachowaniu w stosunku do nich) to  - oprócz "atencji tłumów"  - Stillwell, doktorek na wózku, Queen Maeve, Stormfront, syn i.. matka tego syna, Becca.

I właściwie o tym chciałem napisać a reszta to taki długi wstęp. Bo ten wątek tej dziwnej "rodzinki" to jest absolutne złoto tych pierwszych dwóch sezonów. Z jednej strony przypomina to klasyczną trudną sytuację rodzinną (ojciec dupek wraca i próbuje nawiązać kontakt z synem więc rodzice dla dobra dziecka zakopują topór wojenny), z drugiej - np... cóż,  wątek rodzinny Starlorda z Guardians vol 2 (syn poznaje ojca o boskich mocach, tyle że psycha). 

Homelander zgwałcił Beccę, była dla niego nikim. Ale gdy okazało się że jest matką jego syna.. Zaczął jej słuchać (w sensie - co mówi, nie jej rozkazów :). Zaczął z nią dyskutować. Stała się dla niego kimś istotnym. Oczywiście ze względu na syna, ale.. Kurczę, bardzo to ciekawie poszło. On się tam bardzo starał. Nawet tam się przed nią trochę odsłonił. I przed synem też. A to jest postać która bardzo się nie lubi odsłaniać (także przed sobą). I bardzo żałuję że ten wątek się skończył. Szczerze mówiąc - jak by to dziwnie nie zabrzmiało przy tym serialu - mam wrażenie że twórcy trochę nie mają jaj żeby pójść bardziej z tymi najbardziej interesującymi wątkami.

A, no i dosyć ciekawie wyszło że.. chyba ? Fortecą Samotności Homelandera jest sympatyczny domek na jakimś odludziu. Oczywiście po zachlapaniu flakami przestał być pewnie taki sympatyczny :p

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 24-07-2023

Dłuższa zapowiedź spin-offu...

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 06-09-2023

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 06-09-2023

Where season 4? W dupie mam ten spin off.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Rozgdz - 21-10-2023

Tak zacząłem oglądać ten "Gen V" ale.. nie wiem czy skończę. Z jednej strony jest to całkiem niezłe same w sobie z drugiej.. ja to niedawno już oglądałem i to lepiej zrobione.

Przeca to zrzyna na żywca z "Wednesday".
Główna bohaterka, "ciemna i poważna", przychodzi do szkoły młodych z supermocami, dostaje jako współlokatorkę zabawną blondyneczkę, tworzy się większa paczka kumpli, pojawia się kryminalna intryga, tajemnice i morderstwa..

No "Wednesday".

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Rozgdz - 22-10-2023

Dobra, zjadłem dostępne 6 odcinków.

Oprócz "Wednesday" na początku czuć tez wpływ seriali Whedona, "zwłaszcza "Buffy" ale i chyba "Angela".

Ale .. tak generalnie.. to "X-Men". Zresztą w "Wednesday" też było czuć "X-Men".Jak na razie wychodzi że Marie kreowana na główną bohaterkę i "twarz serialu" jest "oczami widza" i dzięki niej tu wchodzimy i poznajemy świat i postacie (jak Hughie na początku "The Boys") ale.. tak naprawdę to w sumie wszyscy są "po równo".
Mamy postać ewidentnie wzorowaną na Magneto, mamy i krzyżówkę Jean Grey z Rogue..
Ale jest też Ant-Man i.. Homelander ( w sensie postać na nim wzorowana).
Serio, jest tu ktoś kto ewidentnie ma nierówno pod sufitem, jest niesamowitym zagrożeniem, wręcz chodzącą rzeźnią ale.. pokazywany w taki sposób aby widz z nim sympatyzował. Homelander :p

Generalnie jak dla mnie główna intryga pretekstowa, przesadzenia "w stylu The Boys" - po prostu niepotrzebne. Ale jak to gdzieś od piątego odcinka zaczyna być serialem o młodych ludziach, ich problemach, relacjach, zrozumieniu i wspieraniu siebie nawzajem (a supermoce i intryga są tylko oprawą tego) czyli w sumie teen dramą - to jest całkiem fajnie i dobrze się ogląda. Naprawdę są pomysły na te postacie, ich zderzanie się ze sobą a aktorzy są naprawdę spoko (jak dla mnie najlepiej wypadają Maddie Philllips i Chance Perdomo ale też mają najlepiej i najpełniej napisane postacie i relację między nimi)

Moim zdaniem pierwsze cztery odcinki dość przeciętnie ale stanowią dobrą podbudowę pod to co wchodzi potem i wtedy się rozkręca.

Na ten moment takie 7-7,5/10

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 29-11-2023

Jeszcze jednego spin offu nie zobaczyłem (i raczej nie zobaczę), a szykują już drugi o tytule "The Boys: Mexico", fajnie rozwadniają tą markę, nie mogę się doczekać jak Stranger Things się skończy i też będziemy mieli wysyp kilku zapowiedzianych już spin offów.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 02-12-2023

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - srebrnik - 02-12-2023

Wiadomo może ile planują tego? Czy tak z sezonu na sezon dopisują?

Wiem, że istnieje materiał źródłowy, ale z tego, co dotąd kojarzę, to już dawno się rozjechali z nim w serialu

The Boys (Amazon, 2019 -) - Nemo - 02-12-2023

Ktoś oglądał "Generation V"? Warto to ruszać?

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 02-12-2023

Słaby ten trailer, bardzo słaby i niestety ale... Co nie znaczy, że sezon będzie słaby, ale zwiastun nie porywa. No i co ta aktorka grająca Starlight ze sobą zrobiła... Usunęła sobie chyba tłuszcz z policzków i wygląda teraz po prostu okropnie.

(02-12-2023, 19:57)srebrnik napisał(a): Wiadomo może ile planują tego? Czy tak z sezonu na sezon dopisują?

Wiem, że istnieje materiał źródłowy, ale z tego, co dotąd kojarzę, to już dawno się rozjechali z nim w serialu

Nie wiadomo, ale oni już od dawna kręcą swoją wersję i mogą ją ciągnąć ile wlezie.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Krismeister - 03-12-2023

where soldier boy

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 15-01-2024

A miała taki fajny dziewczęcy urok...

[Obrazek: aVbAYAv_460swp.webp]

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - srebrnik - 15-02-2024

Ciężko aż uwierzyć w skalę lenistwa przy pracach nad tym zwiastunem. Jakikolwiek fan tego serialu by zrobił lepszą zapowiedź, gdyby mu dali 3 minuty materiału w nowego sezonu.

Ocena: żenujące gówno