Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Anonymous - 18-09-2007

Cytat:a Reiko Aylesworth matkę, weterankę wojny w Iraku, która stylizowana jest na Ripley z pierwszego filmu serii o Obcych.

dżizzaaassss

nie dość że A:R było bez sensu w dużej mierze dzięki Ripley to i tutaj oczywiście musimy miec jakiegos jej klona :?

Cytat:... tyko jeden Predator?
To było wiadomo od dawna....

- military - 18-09-2007

Gieferg napisał(a):dżizzaaassss

nie dość że A:R było bez sensu w dużej mierze dzięki Ripley to i tutaj oczywiście musimy miec jakiegos jej klona :?

Czekaj, czekaj... Czepiasz się tych filmów za... odstępstwo od, powiedzmy, klimatu serii? No nie wierzę. Przecież równie dobrze mogliby walczyć z alienami w wymiarze X za pomocą laserów ze Star Wars, na końcu powinien wyskoczyć alien wielkości budynku, którego rozwalą jakimś fartownym i totalnie głupim sposobem, a tobie powinno się podobać, jeśli tylko będzie efektownie. :)

- Anonymous - 18-09-2007

Military, picie z rana ci nie służy, wczesna godzina a ty już od rzeczy gadasz :?

Cytat:Czekaj, czekaj... Czepiasz się tych filmów za... odstępstwo od, powiedzmy, klimatu serii?

Wprost przeciwnie.
Czepiam się kurczowego trzymania się elementów które JUŻ BYŁY w poprzednich filmach. Nie ma Ripley to niech się pojawi postać na niej wzorowana, która będzie rzucać takimi samymi tekstami i nawet dziewczynka chyba jest z tego co mi wiadomo, no co to ma być? Nic innego się już nie dało wymyślić?

- Oconnel - 18-09-2007

[CIACH]

Większego zdjęcia się nie dało? Od tego jest np. imageshack i miniaturki, aby z nich korzystać.

EDIT do powyżej:
Do jak mus to mus, Ja tam wolę od razu duże formaty, o ile nie rozwalają szerokości na forum, a ten nie rozwala. Ok, dostosuję się ;)

Duże się długo ładują i zajmują dużo miejsca (trzeba przewijać). Miniaturki dają wybór - kto chce zobaczyć więcej - ten kliknie. ;)

[Obrazek: 8159a9302fdc814fm.jpg]

- Mierzwiak - 18-09-2007

Takie wielkie zdjęcia są passe. Miniaturkę please.

- ALIEEN - 18-09-2007

Juz wczesniej widzialem to zdjecie i powiem, ze ujecie
z Alienem na samochodzie w deszczu jest przezajebiste :)

- Glut - 18-09-2007

Czy mi się tylko wydaje czy pan (pani?) po prawej jest jakaś 'niewyraźna'?

- Hitch - 18-09-2007

Pewnie musi wziac Rutinoscorbin.

- Mefisto - 18-09-2007

ALIEEN napisał(a):Juz wczesniej widzialem to zdjecie i powiem, ze ujecie
z Alienem na samochodzie w deszczu jest przezajebiste :)

agree ;)

- Yossa - 19-09-2007

Glut napisał(a):Czy mi się tylko wydaje czy pan (pani?) po prawej jest jakaś 'niewyraźna'?

Widać wyraźnie jest smugę po wycieraczce.

Przeglądam zdjęcia z tego filmu i z każdym następnym dochodzę do wniosku, że niedługo na moim pulpicie zagości jakiś obrazek z AVP:R.

- Mierzwiak - 19-09-2007

A ja dochodzę do wniosku że ten film będzie zły, może nawet bardzo, ale z gatunku tych które dostarczają niezłej dawki filmowej przyjemności. Czekam.

- Hitch - 19-09-2007

Ja stawiam jeszcze, ze zly nie bedzie. Do poprawki tylko komputerowa krew i pomysl z planeta Predatorow.
Jesli sknoca ten film i bedzie poniezej dobrej to bedzie znaczylo ze wzieli sie za niego debile, ktorzy nie umieja wykorzystac nawet tego, ze nie maja nad soba cenzora sapiacego im na kark.

- Oconnel - 19-09-2007

Mało że miała być planeta Predatorów to i również Alienów. Ale nie bój sie Hitch, ostatnio czytałem że oba te pomysły (pomimo iż przygotowano już odpowiednie design-y planet) zostały porzucone z powodu kasy. Budżet filmu podobno by tego nie przetrzymał.

- Predator895 - 20-09-2007

http://www.filmweb.no/trailere/article140727.ece

Nowe 2 Trailery :P
z licznika wynika ze będzie trochę ofiar :D

- Mierzwiak - 20-09-2007

Ten dolny jest tym samym co poprzednio, ma tylko dodane króciutkie ujęcie rozbijającego się statku Predatorów.

A ten naprawdę nowy trailer niezły, może nawet wybiorę się do kina?

PS. Chyba nie traktujecie tego licznika poważnie? :lol: Chociaż kto wie...

- military - 20-09-2007

Ale ten nowy fajny jest, pomysł z licznikiem ofiar wskazuje na to, że film będzie nieskrępowaną, radosną rzeźnią - i dobrze. :)

- military - 20-09-2007

Parę nowych faktów:

Budżet filmu jest mniejszy niż budżet pierwszego AVP - czyli mniej niż 45 milionów. Producenci określają go jako "fairly low budget".

W filmie znajdzie się scena podwodna, zawierająca "mayhem, carnage and people dying". Sweet. :)

Będzie scena w szpitalu, gdzie Predalien zrobi rzeźnię.

Będzie także scena walki na dachu, w której udział weźmie duża liczba kukieł. Czyli też fajnie.

Obcy nie będą nigdy widoczni w dziennym świetle.

Obcy będą portretowani w 90% przez Toma Woodruffa w kostiumie, z ogonem dorobionym komputerowo.

Ksywa nowego preda to Wolf. Ehm...

Podobno bracia Strause pozostawili sobie furtkę do zrobienia AVP3 - nic dziwnego. Ale co fajniejsze - ta furtka zakłada, że AVP3 będzie się rozgrywał poza Ziemią. Kul i grejt.

Twórcy przyznają, że mają na uwadze ciągłość serii i nie zamierzają jej zniszczyć andersonowym sposobem. Ani żadnym własnym, żeby nie było. :)

Czekam, czekam coraz bardziej...

- Mierzwiak - 20-09-2007

Powiedzmy sobie szczerze - ten film nie będzie tym, czym mógłby być. Ale chyba trzeba go przyjąć takim, jakim będzie, a na pewno będzie znacznie lepszy niż Andersonowa kostka lodu. Też czekam, i na chwilę obecną jestem pewien że pójdę do kina.

- Predator895 - 20-09-2007

Powinni dać scenę w której Alieny rozszarpują Andersona na kawałki a Pred robi sobie z jego czachy kolczyki :D

- Anonymous - 20-09-2007

Cytat:Budżet filmu jest mniejszy niż budżet pierwszego AVP - czyli mniej niż 45 milionów. Producenci określają go jako "fairly low budget".

To niestety widać.

Cytat:Będzie scena w szpitalu, gdzie Predalien zrobi rzeźnię.

Wolałbym żeby rzeźnię robił Predator lub Alien, na samo słowo Predalien reaguję alergicznie :evil: