Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - yacajackowski - 16-05-2023

9 to chyba najgorsza część z "nowych" F&F. Hobbs and Shaw jest jeszcze gorszy...

RE: Szybcy i wściekli - deymos - 16-05-2023

9 zdecydowanie najsłabsza, straszny kupsztal. 8 też słaba, ale lepsza.

RE: Szybcy i wściekli - Ted - 16-05-2023

Hobbs and Shaw to takie bootlegowe MCU.

RE: Szybcy i wściekli - marsgrey21 - 16-05-2023

Wczoraj przedostatnia część dobrze sprawdziła się jako film w tle, więc włączyłem dzisiaj 9 którą ledwo pamiętam, jestem w połowie i może się nie znam, ale...

9 jest lepsza niż 8, jest jakaś fabuła, prowadzona powoli i przerywana flashbackami które przywodzą klimatem na myśl pierwszą część, wybuchy wciąż są nudne, ale jest tam jakaś historia, która nie jest melodramatyczna i przedramatyzowana jak w 8, nieźle dobrali aktorów do flashbacków, o ile ten grający młodszego Cenę nawet pasuje z twarzy o tyle Van Diesela to wzięli raczej z powodów czysto aktorskich bo ni chuya nie wygląda jak Diesel, ale gra od niego lepiej xD

Dziwne, że dojebali taki budżet, a nie bawili się w deepfake, ale może i lepiej, bo to szanse na dobry efekt końcowy to pół na pół.

Podobno ostatnia część ma budżet około 340 milionów, większość pójdzie na pewno na gaże, chyba, że wskrzeszą Briana deepfakiem.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 19-05-2023

Teraz zauważyłem. Właściciel filmika może wyłączyć negatywne komentarze. GENIALNE>

RE: Szybcy i wściekli - Krismeister - 19-05-2023

Będzie CGI Walker?

RE: Szybcy i wściekli - marsgrey21 - 19-05-2023

(19-05-2023, 12:09)Krismeister napisał(a): Będzie CGI Walker?

W tym klipie? Nie. Ogólnie? Też chyba nie. Ponoć jedyne fragmenty z Walkerem to retrospekcje z piątki. Co znowu nie ma sensu, bo znowu będą wszyscy oprócz niego. Ale ta seria nigdy nie miała sensu.

Diesel teasował na instagramie, więc prawdopodobnie Brian zostanie wskrzeszony w Fast: Up to 11 (spinal tap), ma go grać któryś z braci i nie... To nie żart.

RE: Szybcy i wściekli - al_jarid - 19-05-2023

Na tym etapie mam już wywalone - dawajcie tego CGI-Briana na finał, niech jakoś się tam przysłuży ekipie (o przepraszam, RODZINIE), wskrzeście wszystkie postacie, których jeszcze zapomnieliście wskrzesić, dorzućcie UFO, smoki i roboty-ninja, i można zakończyć serię z przytupem.

RE: Szybcy i wściekli - yacajackowski - 19-05-2023

A na końcu okaże się, że to wszystko sen po tym jak Dom rozjebał się Chargerem o trucka w pierwszej części i od 22 lat leży w śpiączce

Będą musieli inną postać wskrzesić po tym filmie, to by było bezczelne, ironiczne i przekomicznie jednocześnie, w duchu tej serii.

Przez ostatnie 8 części nikt nie wiedział, że on istnieje więc wypierdolone w niego po całości :)

RE: Szybcy i wściekli - al_jarid - 19-05-2023

Heh, przypominają mi się trochę "Niezniszczalni 2", gdzie
Może tutaj zamysł był podobny :)

Dlatego powinni odjebać Briana, skończyło by się udawanie, że wolał zostać niańką niż napierdalać się samochodami i cała ekipa miałaby motywację jak stąd do ja pierdole.

(19-05-2023, 12:55)yacajackowski napisał(a): A na końcu okaże się, że to wszystko sen po tym jak Dom rozjebał się Chargerem o trucka w pierwszej części i od 22 lat leży w śpiączce

Doskonały pomysł na reboot serii. I od nowa.

Jak zobaczycie finałową akcję to pierdolniecie ze śmiechu xD

A Momoa? Będzie kolegą Doma i rodziny w następnej części?

Okaże się, że to jego brat, którego nie znał.

(19-05-2023, 14:15)yacajackowski napisał(a): A Momoa? Będzie kolegą Doma i rodziny w następnej części?