Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Mierzwiak - 20-09-2007

Jedyne co mi się nie podoba, to że będziemy musieli przebrnąć pewnie przez jakieś 20 minut pokazujące sielskie życie głównych bohaterów. Tylko po co, skoro i tak wiadomo że będą równie płascy co ostrza Predów?

Jeszcze ten koleś z laską na basenie... what a cliche!

- ALIEEN - 20-09-2007

W nowym zwiastunie naprawde sporo nowych swietnych scen.
Ujecie Obcego podnoszacego sie z widoku z okna samochodu - bezcenne.
Co do tego budzetu to nie jestem pewien prawdziwosci informacji.
Czy to oficjalna wiadomosc? AVP kosztowal 45 mln $ tylko dlatego,
ze byl krecony w Czechach - gdyby realizacja przebiegala w USA,
bylby jakies 2 razy drozszy. AVP:R krecony jest w Kanadzie...

P.S. Licznika ofiar w nowym zwiastunie oczywiscie nie nalezy
traktowac powaznie, niemniej jednak jest to fajowy chwyt reklamowy :)

- military - 20-09-2007

Akurat niski budżet to świetna sprawa. Trailer nie zarzuca cię bullet timem czy komputerowymi obcymi. Jak dla mnie efekty wyglądają świetnie. Zresztą, Gieferg, jeśli film kręcą poza Stanami, to budżet nie ma znaczenia - jak przeczytasz analizę AVP to się dowiesz, jakie różnice budżetowe są między Europą a USA. :) I kolejna sprawa przemawiająca za niskim budżetem - reżyserzy są specami od efektów, więc myślę że nawet za niewielkie pieniądze wykombinują coś konkretnego.

- Predator895 - 20-09-2007

A mi sie podoba to wprowadzenie sielanka, dzieci sie bawią ,nastolatki kochają a tu je.....b :) oby ta sielanka była klimatycznie sfilmowana i zagrana odpowiednio realistycznie a będzie dobry klimacik na czekającą nasz rzeźnię :)
Lubie takie znęcanie się nad głównymi bohaterami :D

- military - 20-09-2007

Alieen: te informacje wyłuskano na AVPgalaxy z wywiadów z twórcami i zebrano do kupy. :)

- ALIEEN - 20-09-2007

Ale w sumie jest tak, jak juz powiedziano - wszystko realizowane
poza USA jest znacznie tansze, wiec w tym przypadku
sugerowanie sie budzetem bedzie zwyczajnie bledne :)

- Mierzwiak - 20-09-2007

Predator895 napisał(a):A mi sie podoba to wprowadzenie sielanka dzieci sie bawią nastolatki kochają a tu je.....b
No tak, tak, tylko chodzi mi o to że takie sceny są w większości zwyczajnie nudne, nieciekawe i nic nie wnoszą do filmu.

Bardzo lubię, kiedy scenariusz od razu wrzuca w wir wydarzeń bez zbędnych ceregieli. Gdyby tak scena polowania chłopaczka z ojcem była na samym początku... pomarzyć :)

Budżetem bym się nie martwił. Film wygląda porządnie, efekty też, so who cares? Większy budżet jest niepotrzebny, no chyba że ktoś oczekuje dwudziestominutowego finału zrealizowanego w całości w CGI z udziałem tysięcy walczących postaci.

i raczej potwierdzają sie informacje ze premiera zostanie przesunięta końcówki trailerów są juz odpowiednio zmienione na Coming Soon zamiast Christmas

- military - 20-09-2007

Ja tam myślę sobie, że skoro

a) za film biorą się ludzie, którzy znają temat
b) już w zwiastunie widać nawiązania do pierwowzorów

to zapewne Pred w prologu rypnie w glebę i wyjdą ze statku huggery, które zapłodnią myśliwego z dzieckiem, potem będzie 15 minut sielanki i zacznie się JATKA. Bo zwlekanie z pokazywaniem Obcego i Predatora, których widzieliśmy już łącznie w siedmiu filmach, jest bezsensowne.

- ALIEEN - 20-09-2007

Mierzwiak: to sie przewiniesz ten wstep (ROTFL)

- Mierzwiak - 20-09-2007

Predator895 napisał(a):i raczej potwierdzają sie informacje ze premiera zostanie przesunięta końcówki trailerów są juz odpowiednio zmienione na Coming Soon zamiast Christmas
Czy przypadkiem nie przesunięto jej już oficjalnie na 18 stycznia?

- Anonymous - 20-09-2007

Cytat: Film wygląda porządnie, efekty też,
tylko aktorzy nie bardzo :roll:

- Mierzwiak - 20-09-2007

Nie można mieć wszystkiego :evil:

czy tylko ja zauważyłem że ten zwiastun jest juz stonowany i nie ma już tak dużo flaków czyżby pg-13 :)

- Mierzwiak - 20-09-2007

Nie, to po prostu trailer "approved for all audiences", tak jak wszystkie inne trailery z wyjątkiem jakże rzadkich R-rated.

- Hitch - 20-09-2007

Moze zeby dzieci nie wystraszyly sie na zwiastunach. W koncu 90% filmow to teraz kino familijne :)

- Oconnel - 21-09-2007

Zauważyłem świetny motyw w nowym trailerze, trwa z sekundę, trudno zauważyć. Chodzi mi o scenę w czasie 02:00-02:01. Predator blokuje wysuwającą się szczękę PredAliena, bomba! :D

- military - 21-09-2007

Nie ma tego traileru na youtube, czy do pobrania, czy coś? Nie wiem jak wam, ale mnie on się ładuje z mikroskopijną prędkością.

EDIT:
A jest. :)

A, chyba pierwsza "zmiana" populacji wyjaśnia wątpliwości co do tego, czy dziecko też zginie. Yup, zginie. :)

- Anonymous - 21-09-2007

Nie było żadnych wątpliwości co do tego czy dziecko zginie.

Jedyne wątpliwości tyczą się tego CZY TO POKAŻĄ.

Aha, i co do wyglądu predaliena w tym (i poprzednim) trailerze mam do powiedzenia tylko jedno:

[Obrazek: puke.gif]

- Mierzwiak - 21-09-2007

Oconnel napisał(a):Zauważyłem świetny motyw w nowym trailerze, trwa z sekundę, trudno zauważyć. Chodzi mi o scenę w czasie 02:00-02:01. Predator blokuje wysuwającą się szczękę PredAliena, bomba! :D
Odkryłem to wczoraj podczas oglądania klatka po klatce :twisted:

Gieferg napisał(a):Nie było żadnych wątpliwości co do tego czy dziecko zginie.

Jedyne wątpliwości tyczą się tego CZY TO POKAŻĄ.
Ma być pokazane.