Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Boys (Amazon, 2019 -) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Boys (Amazon, 2019 -) (/Thread-The-Boys-Amazon-2019--5256)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 04-07-2024

Ciekawe czy Eric Creepkie by był taki chętny pokazywać przez pół godziny gwałt na kobiecie zamiast Hughie'm?

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - nawrocki - 05-07-2024

8-godzinny filler żeby móc nakręcić jeszcze jeden sezon. Tym właśnie jest czwarta odsłona.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 05-07-2024

[Obrazek: a9y7RwK_460swp.webp]

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 07-07-2024

Pure nightmare fuel

[Obrazek: aqy5GvQ_460swp.webp]

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Diaz - 07-07-2024

Za dużo używała mocy i wysuszyło ją z deczka.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Phlogiston2 - 07-07-2024

I'll do you one better:
[Obrazek: 1000016772-jpg.6162820]

also, patrzac po redditach to chyba nawet target serialu(czyli lewaki) ma juz pomału dosyc odpałow Kripkego; hejtują też aktora grającego Francuza za słuzbe w IDF

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 11-07-2024

Najnowszy odcinek to taki debilizm, że głowa mała, ten serial od finału 3 sezonu upadł na pysk. Spoilery.

- Ryan buntuje się na telewizyjnym przedstawieniu, tak jakby ktoś pozwolił, by taki materiał był puszczany na żywo.
- Homelander zabija supka strzelającego pajęczyną z dupy, bo wypuszczał informacje chłopakom, ale okazuje się, że najmądrzejsza murzynka świata go wynajęła, by to robił... Bo miała jakiś plan (sprytny kurva), jest super mądra, ale nie jest w stanie wykryć prawdziwego, oczywistego kapusia (A-Train), skapnąć się, że Homelander nie lubi gdy coś się przed nim ukrywa, a gdy wszystko się pieprzy, ten ją wywala i nie zabija, bo... Plot armor.
- A jeśli mowa o plot armor, Homelander wysyła Noira i Deepa by zabili chłopaków, nie leci sam, wysyła ich, pojawia się A-Train, który demaskuje się po tym jak wygłasza płomienną przemową do Mother's Milk (bo ten chciał uciekać z kraju), udaje im się obezwładnić Noira i Deepa i... Wszyscy znikają, zamiast zabić ich albo porwać tak jak kiedyś co było ich misją, więc Deep i Noir sobie wracają...
- A nowo narodzony bohater A-Train wypierdala z kraju, bo się zdemaskował.
- Butcher na siłę wyciąga z więzienia francuza, który po spotkaniu swojego kochanka, dostał wyrzutów sumienia i ot, tak sobie wraca do roboty jakby nigdy nic, what's the point?
- No i Hughie znowu zostaje zgwałcony.

10/10

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - nawrocki - 12-07-2024

Pozostaje się podpisać. Marniutki sezon.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Krismeister - 12-07-2024

Najlepsze było rozumowanie, że jeśli mają stworzyć wirusa tak potężnego żeby zabić Homelandera to wtedy wybiją wszystkich supków… ale…że w jaki sposób? Xd

Autentycznie nie skumałem tej logiki, wystarczy nie wiem, użyć tego tylko na nim? Xd

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 12-07-2024

Od finału trzeciego sezonu wszystko jest pisane po konkretne wydarzenia, nie ważne, że nienaturalnie, nielogiczne, dlatego też Starlight nagle zaczęła tracić moce, bo później zostaje schwytana i nie może uwolnić sięze zwykłego łańcucha.

Ten serial stał się parodią samego siebie, pamiętacie traumę Hughiego po tym jak zginęła Robin? W poprzednich odcinkach przyniósł V do szpitala, jego matka nie wiedząc, co to jest, wstrzyknęła to jego ojcu, ten zabił niewinnych ludzi, a po wszystkim Hughie śpi spokojnie, żadnych wyrzutów sumienia, a był przecież moralną osią, całej historii.

Tak jest jak się dostosowuje serial pod tematy osobiste i ból dupy o Trumpa, a nie skupia się na historii i bohaterach.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Capt. Nascimento - 12-07-2024

(11-07-2024, 22:30)marsgrey21 napisał(a): Najnowszy odcinek to taki debilizm, że głowa mała, ten serial od finału 3 sezonu upadł na pysk. Spoilery.

- Ryan buntuje się na telewizyjnym przedstawieniu, tak jakby ktoś pozwolił, by taki materiał był puszczany na żywo.
- Homelander zabija supka strzelającego pajęczyną z dupy, bo wypuszczał informacje chłopakom, ale okazuje się, że najmądrzejsza murzynka świata go wynajęła, by to robił... Bo miała jakiś plan (sprytny kurva), jest super mądra, ale nie jest w stanie wykryć prawdziwego, oczywistego kapusia (A-Train), skapnąć się, że Homelander nie lubi gdy coś się przed nim ukrywa, a gdy wszystko się pieprzy, ten ją wywala i nie zabija, bo... Plot armor.
- A jeśli mowa o plot armor, Homelander wysyła Noira i Deepa by zabili chłopaków, nie leci sam, wysyła ich, pojawia się A-Train, który demaskuje się po tym jak wygłasza płomienną przemową do Mother's Milk (bo ten chciał uciekać z kraju), udaje im się obezwładnić Noira i Deepa i... Wszyscy znikają, zamiast zabić ich albo porwać tak jak kiedyś co było ich misją, więc Deep i Noir sobie wracają...
- A nowo narodzony bohater A-Train wypierdala z kraju, bo się zdemaskował.
- Butcher na siłę wyciąga z więzienia francuza, który po spotkaniu swojego kochanka, dostał wyrzutów sumienia i ot, tak sobie wraca do roboty jakby nigdy nic, what's the point?
- No i Hughie znowu zostaje zgwałcony.

10/10

Ta postać murzynki jest beznadziejna. Najbystrzejszy człowiek świata dał sobie strzelić w łeb, przez co stracili tego psycho-batmana, a inwestorów musiała ratować ta kandydat na prezydenta, a od x odcinków nie umie wykryć jednego kreta w zespole 4 osób. xD Ale nie - "to wszystko było zgodnie z planem, ale nie mogłam nic powiedzieć!"
Zupełnie jak ta różowo włosa Holdo w Last Jedi.
Jeszcze ten wielki spisek, zbierzmy 5 republikańskich miliarderów, a potem otworzymy więzienia i zamkniemy wszystkich którzy się z nami nie zgadzają. Plus propagandowe bajki "hej dzieciaczku, donoś na swoich rodziców!".

Czemu Homelander nie poszedł razem z Deepem i Noirem ich zabić - nie kumam.
Noir który jest jakimś cieniasem w dobrym pancerzu i Deep który jest jednym z najsłabszych supków.
Homelander w tym sezonie jest jakiś wyjątkowo tępy i bezużyteczny.

Ogólnie ten sezon to taki scenopisarski bałagan że szkoda gadać. Niektóre wątki są ok, ale około 80% to albo zapychacze, albo idiotyzmy.

Ten cały wielki plot twist z Joe Kesslerem jest bardzo kiepski, jak można zmarnować Jeffrey Deana Morgana w takiej roli, żeby skończyło się na smutnym duszku który stoi obok Butchera i nie wie co powiedzieć. "Tak tak chcesz wywołać globalną pandemię i zabić dziesiątki tysięcy ludzi" - "Nie chcę" - "A to sorry"

To co robią Hughiemu jest niesmaczne, śmierć ojca, psychomatka, gwałt sadomaso w lochach jego idola obrócony w żart, kolejny gwałt przez jakiegoś zrywającego sobie skórę potwora.
Wiadomo, faceta (szczególnie białego) można zgwałcić hehe, nic takiego.
I ani serial nie pokazuje, że coś się stało, ani aktor tego nie pokazuje w swojej roli.

Ciężko się to ogląda, nawet nie wiem właściwie na co czekam, bo nawet konfrontacja z takim leszczowatym Homelanderem niezbyt mnie interesuje.

marsgrey21 napisał(a):- Ryan buntuje się na telewizyjnym przedstawieniu, tak jakby ktoś pozwolił, by taki materiał był puszczany na żywo.

Tu akurat było wprost powiedziane że o wszystkim decyduje Homelander (włącznie z doborem piosenek i tekstów), biorąc pod uwagę jego rozczarowanie przemową Ryana, pewnie on kazał żeby było na żywo. Acz oczywiście w serialu nie jest to powiedziane.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Dr Strangelove - 13-07-2024

Aż zacząłem oglądać z ciekawości oraz nudów i kurde. Fajne to jest. Szkoda z tego co czytam, że potem się tak zjebało.
No ale popatrzę sobie jeszcze, bo chyba ze dwa sezony powinno być ok, z tego co pobieżnie tutaj czytałem?

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - nawrocki - 13-07-2024

Trzeci też był ok, poza spartolonym finałem.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 13-07-2024

Trzeci był chyba moim ulubionym dzięki alpha male Soldier Boyowi, ale tam już zaczyna się ten syf jak Starlight poucza Hughiego, że nie powinien walczyć o siebie, bo to przejaw kruchego męskiego ego i toksycznej męskości, a potem oczywiście ten nieszczęsny głupi finał

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Scheckley - 13-07-2024

(13-07-2024, 13:49)marsgrey21 napisał(a):  Starlight poucza Hughiego, że nie powinien walczyć o siebie, bo to przejaw kruchego męskiego ego 

Szkoda, że nie była taka harda jak robiła gałę Deepowi w pierwszym odcinku...

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Dr Strangelove - 14-07-2024

Obejrzałem pierwszy sezon. Bardzo miłe zaskoczenie. Owszem jest tutaj trochę takiego robienia historii na siłę (4 zwykłych gości vs banda superbohaterów i potężne korpo), ale oglądało mi się bardzo przyjemnie i wciągająco o co ostatnio niestety niełatwo. Przede wszystkim aktorsko daje to radę, bo wszyscy grają naturalnie i bardzo dobrze.
Pewnie nie odkryję tutaj Ameryki, ale ten koleś co gra Homelandera to czyste złoto. Chyba go nawet wcześniej nigdy nie widziałem (albo widziałem i nie zwróciłem uwagi), ale jest fenomenalny. I napisany i zagrany. Znakomita postać.
Takie naprawdę mocne 7/10. Może nawet 8.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - srebrnik - 14-07-2024

Mam w zasadzie identyczną opinię o pierwszym sezonie.

Jednocześnie nowego nie chcę mi się nawet zaczynać

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Capt. Nascimento - 14-07-2024

Anthony Starr grał jeszcze główną rolę w Banshee.

Do 3 sezonu można oglądać spokojnie IMO, drugi jest +/- tak dobry jak 1, a w 3 jest Soldier Boy który niesie wszystko na swoich barkach.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Dr Strangelove - 15-07-2024

Dość szybko chyba to wszystko pójdzie. Kolejny serial zabity przez "mamy świetny pomysł, a co będzie dalej to się zobaczy".
Wszyscy tam będą żyli aż do końca, a ginąć będą tylko jakieś nołnejmy? To taki przykład pierwszy z brzegu.
Tytułowe "Chłopaki" to w tej chwili powinni już składać się z półżywego Butchera zważywszy, że ściga ich cały miejscowy świat ze zgrają superbohaterów na czele.

Tego Homelandera też już coraz mniej rozumiem. On tak będzie się woził na pasku tej korporacji choć ma jakieś boskie moce?
Nie ma ochoty zniszczyć tak po prostu jakiegoś miasta, albo chociaż tej wieży? Dla jaj, z nudy itp.?
Ale on przynajmniej jest pierdolnięty więc poniekąd usprawiedliwiony. Czy mają na niego jakiś haczyk w postaci - nie rzucaj się synku boi stracisz moce.

Pewnie jakoś dociągnę do końca 2 sezonu ale wątpię czy dam radę dalej.

RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Rozgdz - 15-07-2024

Właśnie bajer z Homelanderem polega na tym że on ani nie jest jakiś specjalnie zły ani "ambitny". On naprawdę lubi być tym kim jest - najsławniejszym superbohaterem.
Z tego też co pamiętam to Homelander kiluje ludzi którzy stają mu na drodze albo go wkurzą ale mordowanie dla mordowania/funu to nie jest jego sposób myślenia...