Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Mierzwiak - 21-09-2007

Gieferg napisał(a):Czy nie będą, to możemy co najwyżej podejrzewać.
No, pffff, kto wie, może dzięki AVP2 odkryjemy nowe talenty, niczego nie można wykluczyć, ale ocieramy się tu o jakiś fantastyczny, skrajny optymizm.

- Hitch - 21-09-2007

A Fincher to niby kim wczesniej? Malowal tla do filmow. Nie urodzil sie reżyserem... Tak wiec ci dwaj goscie tez moga sie okazac calkiem niezylymi tworcami.

- Anonymous - 21-09-2007

A3 to był reżyserski debiut Finchera tak BTW.

- Mierzwiak - 21-09-2007

Spokojnie obrońcy nieujawnionego talentu braci Strause, nie rzucajcie się tak.

- Hitch - 21-09-2007

Ja sie nie rzucam, tylko spokojnie stwierdzam fakt. A na braci Straus leje tak samo jak na Finchera jako tworce Obcego 3.

- Mierzwiak - 21-09-2007

Proszę państwa, jest plakat. Me likey :D

[Obrazek: avprpostersupersizemz1.th.jpg]

PS. R-rated na dole plakatu może w końcu zamknie jadaczki mamrotom wciąż przebąkującym o PG-13 :roll:

- Hitch - 21-09-2007

Ciekawy ten plakacik :)

- Mefisto - 21-09-2007

plakat imho fajny - pewnie przewyższa film o klasę :P

- Great Gonzo - 21-09-2007

To jakieś alternatywne logo Firefoksa?

- Glut - 21-09-2007

Padłem. :)

- Oconnel - 21-09-2007

Plakat jest świetny. Stylistyka, kolorystyka, gwiazdy, identyczne z pierwszą sceną z Predatora 1. Dla mnie świetne posunięcie. Oby tak dalej :)

- Hitch - 21-09-2007

Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie krecil nosem. A spieprzaj pan :)

- Mierzwiak - 21-09-2007

Great Gonzo napisał(a):To jakieś alternatywne logo Firefoksa?
Ta, Firedator :lol:

- Oconnel - 21-09-2007

Heh, porównanie do FireFoxa jest dosyć trafne. Ale w końcu do filmu prawa ma wytwórnia Fox :) :D

- military - 22-09-2007

Ja się chciałem ustosunkować do tego:

Cytat: To są arcydzieła, a nie filmy jakichś gości od efektów specjalnych.

i tego:

Cytat:Na fabułę ludzie kontra potwory w kosmicznej kolonii na zadupiu jakoś nie byłby odpowiedni.(czas)

Otóż chciałbym zauważyć, że fabuła Aliena wygląda następująco:

Na statku kosmicznym jest potwór.

Fabuła Aliens:

W kolonii jest dużo potworów i komandosi jadą z nimi walczyć.

Fabuła Alien 3:

W więzieniu jest potwór.

Te filmy są świetnie, ale fabularnie są prostsze niż powierzchnia mózgu Michaela Baya. Tak więc czepianie się tego, że nie będzie rozbudowanej fabuły, jest trochę, moim zdaniem, dziwne.

A plakat bardzo, bardzo dobry. :)

- Mefisto - 22-09-2007

military znowu upraszczasz widzę :roll:
równie dobrze o Casablance mozna powiedzieć, że w kafejce Ricka jest dziewczyna :P
to nie jest fabuła tych filmów, ino pomysł wyjściowy - a z tego można zrobić wszystko.

- Oconnel - 24-09-2007

Znalazłem ciekawe info dotyczące Population Trailer. Tak samo jak część osób wypowiadających się na jego temat, myślałem że ten drop count ofiar to chwyt marketingowy. Tymczasem:

Cytat:The most interesting angle of this trailer is the same reason it's dubbed the 'population' trailer. As the kills mount the town's population drops, and as I am told, the numbers are indicative of the actual body count in the film, albeit not exactly accurate down to the last number.

Żródło: avpgalaxy

Czyli 5tys. ofiar, zapowiada się bajecznie :D

- Anonymous - 24-09-2007

Cytat:5tys. ofiar, zapowiada się bajecznie

taaa jasne. Wierzysz w to?

- Mierzwiak - 24-09-2007

Hmmm, to kto zabije tych kilka tysięcy ludzi? Jeden Pred i kilku Obcych? Akurat.

Zresztą mniejsza o to, skoro film będzie trwać jakieś 90 minut, pewnie w pewnym momencie pokaże się napis "rolka ze scenami śmierci 5478 osób zaginęła".

- Anonymous - 24-09-2007

Chyba że pokażą to na takiej zasadzie jak tutaj, tyle że z Predatorem w roli głownej:

[Obrazek: 4074f53cbc341b796b1da558c1ae4059.gif]

Ewentalnie te 5 tys zginie w eksplozji gdy Preddy się wysadzi w powietrze :lol: