![]() |
|
Dyskusja maksymalnie ogólna - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Dyskusja maksymalnie ogólna (/Thread-Dyskusja-maksymalnie-og%C3%B3lna--288) Strony:
1
2
|
- Don Vito - 06-05-2007 W miarę rozsądne reklamy daje AXN we wtorki, kiedy to puszczają (wyjątkowoo :)) filmy. American Psycho oglądałem chyba nawet bez reklam. Co do reklam poshitu: Szczerze mówiąc, to już się z nimi pogodziłem. Zwisają mi one i tyle. Wnerwiam się tylko czasem, kiedy to leci np. Black Hawk Down, ja muszę jutro wstać o 6:30 do szkoły, a Ci dają tyle reklam, ze film (początek 20) kończy się o pólnocy. - Akaki - 06-05-2007 Nie oglądam filmów w telewizji. Nie jestem w stanie. Wyjątki - TVP1/2/Kultura, ale i to sporadycznie. Reklamy doprowadzały mnie do szewskiej pasji, te plansze "tylko jedna reklama", później normalny blok, po czym zapowiedzi filmów, jeszcze jeden blok i dopiero powrót do filmu. Kurwa! Ja rozumiem zwyczajne bloki reklamowe (bez przesady), ale żeby widzowi co pół godziny przypominać że za tydzień będzie jakiś Kevin Sam w Domu czy inny Chuck Norris?! Na słój?! - Green_Eyes - 08-05-2007 military napisał(a):Powód: 23 minuty reklam na godzinę. Fakt, bolesne to co niemiara. Najgorsze jest to, że stacje telewizyjne czują się coraz bardziej swobodnie - reklamy nie dość, że puszczane częściej to jeszcze trwają znacznie dłużej... Dlatego staram się ograniczać do TVP1, TVP2 [niestety Kultury nie mam, co doprowadza mnie do szewskiej pasji... ] lub podobnie ja Tomashec nagrywam co zacniejsze tytuły ;D Mam takie dziwny defekt, że strasznie cieszy mnie oglądanie filmów w TV. Nawet jak film mam na płytce lub kasecie. Cóż, różne zboczenia na tym świecie są... A wracając do tematu: udany film potrafi pochłonąć całą uwage, pozwala oderwać się od rzeczywistości i "wyłączyć" to tego stopnia, że po wyjściu z kina zastanawiam się gdzie jestem i dlaczego jest tak jasno... ;) Takie obrazy cenie najbardziej. - military - 08-05-2007 Jeszcze co do rekordów reklamowych: Twierdza na polsacie. Czas trwania: 132 minuty. Polsatowy czas trwania: ok. 160 minut. Teraz już wiem, dlaczego producenci tak skracają filmy, żeby tylko zaoszczędzić parę minut. Otóż jeśliby nie skrócili, seans w tv potrwałby z 5 godzin. Tak sobie myślałem, że jakby polsat albo tvn puściły LOTR w wersji reżyserskiej, to z 3 filmów mogliby zrobić nieustanny, całotygodniowy maraton. :) - Mierzwiak - 08-05-2007 military, to daje około 30 minut reklam włącznie. To nic w porównaniu z tym co zrobił Polsat podczas emisji kinowego "Archiwum X". Nie wiem ile film łącznie był dłuższy, ale po 10 minutach trwania filmu wstawili 20 (!!!) minutowy - z zegarkiem w ręku - blok reklam. - Don Vito - 08-05-2007 Mniej więcej podobnie było z Twierdzą. 10 minut filmu i zdążyłem zrobić sobie 4 kanapki, zjeść je, pokłócić się z rodzicami, pogadać z bratem o maturze, a po skończonej rozmowie usiadłem i reklamy jeszcze trwały. - Ktoś - 08-05-2007 najgorzej jak włączą losowanie totolotka to niedość że trwa ono z 10 min to potem są jeszcze 15 min reklamy razem 25 min przerwy w trakcie filmu bądz serialu (o zgrozo) a to tyko jedna przerwa, ale ktorz nie marzy aby spędzić te cudowne chwile i uczyć sie na pamięć szkolnych przyjacioł X sama radość i z psem jest czas wyjść... - Don Vito - 09-05-2007 Kiedyś nie było reklam przed, ani po Lotto. Komercha zżera naszą telewizję... - Azgaroth - 09-05-2007 Telewizja z założenia jest komercyjna to nie caritas :) - Don Vito - 09-05-2007 Ale kiedyś reklamy były w umiarkowanych ilościach, a teraz to 1/3 czasu filmu. Niedługo będą przerywać reklamy filmami... - Jakuzzi - 09-05-2007 <rotfl> ;) - desjudi - 09-05-2007 a ja tam ostatnio reklamy lubię, nawet te najgorsze 8) - Azgaroth - 09-05-2007 Don Vito napisał(a):Ale kiedyś reklamy były w umiarkowanych ilościach, a teraz to 1/3 czasu filmu. Niedługo będą przerywać reklamy filmami... Przeszłość pamięta się wybiórczo ;) Mi tam reklamy nie przeszkadzają, tyle lat oglądam telewizję, że się przyzwyczaiłem :) - Don Vito - 09-05-2007 Możliwe, ale jeszcze dwa lata temu przed i po losowaniu Lotto był film, a nie żadne reklamy. - Ktoś - 09-05-2007 ale widac ludziom sie to podoba skoro stworzyli osobny kanał na którym emitują same reklamy... :? i o dziwo ma branie - Yossa - 09-05-2007 Mimo to, chyba więcej jest kanałów, na których filmy nie są przerywane reklamami. Sam telewizji nie oglądam od lat pięciu. To znaczy czytam program telewizyjny wybierając filmy nie przerywane reklamami i te oglądam. Jeśli mam obejrzeć film przerywany reklamami i to na dodatek z lektorem to wolę go nie oglądać wcale. - Ktoś - 09-05-2007 Brawa!! order za postawę :D |