Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Penny Dreadful [Showtime] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Penny Dreadful [Showtime] (/Thread-Penny-Dreadful-Showtime--3628)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 24-05-2014

I nieuważnie oglądają.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Lawrence - 25-05-2014

(24-05-2014, 13:12)jarod napisał(a): A te zrzędy się czepiają :D

Tylko proszę ostrożnie z tym zrzędami, gdyż ja oglądam serial i jak na razie mi się podoba. Akcja może dość powolnie się rozwija, ale w sumie to chyba nie tylko tego serialu taka przypadłość. ;)
A poza tym ten klimat, klimat i jeszcze raz Eva Green ;) A dzisiaj kolejny odcineczek i nie mogę się doczekać :D

RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 25-05-2014

Cytat:A dzisiaj kolejny odcineczek
To jest pewne? Bo dwa odcinki krążą po internetach od miesiąca praktycznie i póki co nie ogarniam ramówki i nie wiem kiedy będzie kolejny :)

RE: Penny Dreadful [Showtime] - nawrocki - 25-05-2014

Pewne - trzeci odcinek ma dzisiaj premierę w Stanach, więc jutro nad ranem zawita do sklepów.

Co do pierwszych dwóch epów - nic wybitnego, ale to bardzo dobra robota. Świetne dobrani aktorzy, nieźle budowany klimat i fajne postacie. Historia póki co dość sztampowa, ale ma szanse rozwinąć się w coś lepszego. Koncówka e02 - da fak.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 26-05-2014

Cytat:nic wybitnego, ale to bardzo dobra robota.
Trzeci odcinek tak samo można podsumować, z tą różnicą, że skupia się głównie na Frankensteinie i jego historii. Flashbacki mogli sobie jednak darować, bo jakoś tak nie pasują do reszty.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 26-05-2014

No tylko tego brakowało w tej zupie.

Trochę przez tego Frankensteina się to rozlazło.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 26-05-2014

Odcinek w sumie spoko, ale jakiś taki... rozlazły to właściwe określenie chyba. Cieszy mnie pokazywanie historii członków ekipy, ale jakoś zręczniej mogli to zaimplementować, od początku serialu czy coś. Za to duży plus za bondowskiego Coulsona w roli potwora - znakomity. Ten dziadek z teatru też świetny swoją drogą.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 26-05-2014

Bez retrospekcji byłoby inaczej, można to też było załatwić zwykłą rozmową czy czymś takim, zamiast pokazywać wszystko jak było. Fakt, ładnie to wyszło, ale no właśnie... niepasujące do reszty.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 26-05-2014

Bondowski Coulson w roli potwora? o.O wat?

RE: Penny Dreadful [Showtime] - nawrocki - 26-05-2014

jarodowi chodzi zapewne o Rory'ego Kinneara.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 26-05-2014

Jop, o niego.

Cytat:Bez retrospekcji byłoby inaczej, można to też było załatwić zwykłą rozmową czy czymś takim

Jedna GoT mi starczy. Dziękuję. Wolę retrospekcje z dwojga złego. Po prostu wprowadzili je z tyłka i bez pomysłu.
Ciekawe czy reszta ekipy też takowe dostanie.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Grievous - 29-05-2014

Na razie jest... ok?

Fajny klimat, ładnie to wygląda, jeszcze lepiej brzmi. Największy plus to oczywiście Eva, reszta obsady też raczej w porządku. Z postaci na razie zdążyłem znienawidzić tylko Doriana Greya (chociaż ta postać ma chyba taka być), co biorąc moje doświadczenie z serialami, jest niezłym wynikiem... ale nie ukrywam że liczyłem na nieco bardziej, bo ja wiem, przygodowy klimat. Jak na razie postacie dużo ze sobą rozmawiają, ale nic z tych rozmów ciekawego nie wynika, a jako horror to też raczej ciężko traktować, no bo cóż... straszne to nie jest ;) Fakt, trafiają się klimatyczne sceny perełki (seans!), ale ogólnie jest nieco statycznie.

Liczę jednak że do drużyny dołączy jeszcze jakieś ciekawe indywiduum (Van Helsing? Sherlock Holmes?), które rozrusza trochę tę zabawę.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Mefisto - 31-05-2014

Trzeci odcinek słaby na maksa. Fajna scena z wilkami, ale poza tym stoimy w miejscu. Monstrum Franka podane tradycyjnie za pomocą łopaty, w najdrobniejszym szczególe - zieeeew jak stąd do księżyca. O wiele lepszym rozwiązaniem byłoby postawienie na twarz i emocje aktora, który wypomina wszystko swojemu stwórcy. But nooo. Mocno nieprzekonuje mnie ten serial póki co.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 02-06-2014

Czwarty odcinek wolniejszy i bardziej na relacje między postaciami nastawiony - dla mnie OK, podobają mi się "mieszane" interakcje postaciowe tutaj, tym bardziej, że zdarzają się niezłe kwestie dialogowe a i jakaś chemia nawet występuje. Fajna scena w teatrze z Frankim jako zakulisowym mistrzem ceremonii.

Ale z ostatnią sceną to przegięli :D

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 03-06-2014

No to już pojawili się prawie wszyscy z "tych klimatów". Ale w sumie serial stoi w miejscu, choć ciekawie się ogląda te interakcje. Nie potrafię się zdecydować jak to ocenić. I tak - końcówką przegięli, spodziewałem się czegoś bardzo innego.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 03-06-2014

Ano, to im się udało, chociaż początek nie zapowiadał się jakoś wyjątkowo świetnie (ale nie było też źle). Dopiero z teatrem naprawdę poszło wszystko w górę, no i PD podoba mi się coraz bardziej. Poza końcówką :D

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 03-06-2014

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Gambit - 04-06-2014

Serial dostał zamówienie na kolejny sezon, 10 odcinków - ciekawe czy będzie to antologia czy kontynuacja wątków z pierwszego sezonu.

RE: Penny Dreadful [Showtime] - raul - 05-06-2014

po końcówce czwartego odcinka........Państwo wybaczą ale ja odpuszczam :-)

RE: Penny Dreadful [Showtime] - Mefisto - 05-06-2014

jest już 4 - ja już nie nadążam. inna sprawa, że trochę mi wisi ten konkretny tytuł i póki co nie czuję do niego absolutnie nic