![]() |
|
Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy (/Thread-Twardziele-z-Teksasu-czyli-1000-pkt-do-epy--4078) Strony:
1
2
|
RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mental - 26-08-2015 vast, za szeryf Quincey'ego idzie wielgachny plus. Uwielbiam tę postać. RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mierzwiak - 30-08-2015 Z dedykacją dla Mentala, portret największego bad assa z Teksasu :)
RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mental - 30-08-2015 RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Hitch - 30-08-2015 Uwielbiam ten moment. Nawet, kiedy przechodzę grę enty raz to nie przewijam tego przerywnika. Czysta esencja epy. RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mental - 01-09-2015 Cytat:Może nieco przewrotnie, ale wstawię kobietę zamiast "twardziela" :) Kobiety są mile widziane oczywiście. Klub twardziela nie ogranicza się tylko do facetów. Przy czym ja nie postrzegam Claire Underwood w tych kategoriach - jest żoną polityka i sama też politykuje, więc na pohybel jej :) Tu masz twardzielke z TX ;) RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - vast - 07-09-2015 A w jakim filmie/serialu ona grała? :) Tak ostatnio rozkminiałem i szczerze nie wiem co jeszcze tu wrzucić. Jak widać grupa społeczna jaką są twardziele z texasu jest tak elitarna, że przykładów jak na lekarstwo :) RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mental - 07-09-2015 Robert Rodriguez urodził się w TX, ale to jest taka pizda, kręcąca tak kaszaniaste filmiki, że szkoda gadać. RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Gal Anonim - 07-09-2015 Mefju Mekkonahej jest z Teksasu. No i najwiekszy kozak wsrod kozaków... Jaime Foxx tez. :) RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mental - 07-09-2015 OK, ale skupmy się na postaciach filmowych/growych/komiksowych, a nie rzeczywistych. Z wyjątkiem oczywiście teksańskich uzbrojonych kobiet z logo Punishera na czapce - one mogą być jak najbardziej rzeczywiste: RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Gal Anonim - 07-09-2015 No to Leatherface oczywiscie. RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Crash - 08-09-2015 ![]() Thrillerowa perełka czyli "Red Rock West", a w niej Lyle z Dallas (Dennis Hopper) - płatny zabójca, który przyjeżdża do tytułowego miasteczka, żeby sprzątnąć Larę Flynn Boyle. Pech chce, że nieco wcześniej do Red Rock zawitał Nicholas Cage i omyłkowo został wzięty za Lyle'a. Ogólnie Lyle to psychol, który zabija kogo popadnie, tryska czarnym humorem, a bohatera granego przez Cage'a szanuje, podziwia, a nawet lubi. Hopper zawsze byś świetny w rolach szaleńców, nie inaczej jest tutaj. RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Crash - 08-09-2015 ![]() Chyba wszyscy bohaterowie "Śmiertelnie proste" są z Teksasu, ale prywatny detektyw wybija się na plan pierwszy. Szuja, oszust, morderca. Ma całkiem niezły plan, aby zarobić, a przy okazji się nie narobić, co w jego przypadku oznacza zabicie nie dwóch osób, a tylko jednej. Nie wiem, czy to epa w przypadku postaci tak oślizgłej i niemoralnej, ale trudno nie przyklasnąć kreatywności detektywa. Najlepsze jest jednak to, że do samego końca główni bohaterowie nie mają pojęcia o jego istnieniu. Cytując innego klasyka: Największym sukcesem diabła było wmówienie ludziom, że nie istnieje. RE: Twardziele z Teksasu, czyli 1000 pkt do epy - Mental - 08-09-2015 Chyba jednak trochę odchodzimy od tematu. Psychopaci to niekoniecznie ten gatunek człowieka, który miałem na myśli przy zakładaniu wątku :) |