![]() |
|
The Boys (Amazon, 2019 -) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: The Boys (Amazon, 2019 -) (/Thread-The-Boys-Amazon-2019--5256) |
RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Grievous - 05-01-2020 (28-07-2019, 21:28)Mierzwiak napisał(a): Mam też zastrzeżenia do humoru - całość jest raczej poważna i nie zawsze gagi (których jest bardzo mało) czy gore wypada na miejscu i naturalnie, czasem wręcz przeciwnie. Dla mnie to zabiło pierwszy odcinek i byłem gotów rzucić to w pizdu. Nie mając pojęcia o czym dokładnie to ma być, miałem wrażenie że to jakiś przeciągany w nieskończoność, niezręczny gag, aby po wprowadzeniu Urbana okazało się że to punkt wypadowy serialu. Na szczęście brat przekonał mnie że dalej jest lepiej, no i faktycznie, kolejne odcinki były co najmniej dobre, chociaż poza wątkiem Deepera i okazjonalnym komentarzem Butchera, gagi dalej średnio bawiły i raczej wybijały z seansu niż cokolwiek innego. Część koro-satyryczna też raczej ciężką ręką podana - Ameryki to nie odkrywa że "korpo gonna korpo". Butcher i Homelander zdecydowanie to ciągną i najbardziej zachęcają po sięgnięcie po drugi sezon. + Erin Moriarty jest cute AF. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 27-06-2020 Drugi sezon od 4 września.
RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Paszczak - 27-06-2020 Homelander jest najzabawniejszy, kiedy cierpi. I już widzę, że polubię Stormfront. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 08-07-2020 Pierwsza zapowiedź drugiego sezonu. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 13-07-2020 :)
RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 24-07-2020 We wrześniu premiera drugiego sezonu, a z Comic-Conu spłynęła informacja, że będzie trzeci.
RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Trailery Srailery - 04-08-2020 Pełen zwiastun drugiego sezonu. Premiera 4 września. Plus plakaty... ![]()
RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Bradesinarus - 02-09-2020 Już w piątek pierwsze trzy odcinki drugiego sezonu RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - raven.second - 04-09-2020 Machnąłem dwa odcinki drugiego sezonu póki co - ani ziębi, ani grzeje, ogląda się bezboleśnie. Wszystko, co się tyczy Homelandera jest bardzo fajne, Fukuhara jest cute as fuck, a krótki występ Black Noir to najlepsze co przez te dwa odcinki widziałem. Stormfront rzyg, taka na siłę edgy rebel mi się wydaje, nie mogę się doczekać aż dostanie po pysku i ustawią ją jak należy :) RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 05-09-2020 Jestem po dwóch odcinkach pierwszego sezonu, momentami przegięte, jako satyra ulega mimo wszystko wielu kliszom które mogą być irytujące, ale zdecydowanie nadrabia to tempem i stylem który pomimo tego, że jest bardzo edgy to pasuje do przyjętej konwencji, no i tak po prostu wciąga, a oglądanie Butchera i Homelandera to czysta przyjemność. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Bradesinarus - 05-09-2020 Obejrzałem wczoraj pierwsze trzy odcinki drugiego sezonu The Boys i jestem pod ogromnym wrażeniem tego, jak pięknie to wszystko twórcy rozegrali. Nie tylko utrzymany został niebotycznie wysoki poziom pierwszego sezonu, ale mam wrażenie, że wręcz jest jeszcze lepiej. Bardziej krwawo, zaskakująco i niepokornie. Przede wszystkim skupiono się na bohaterach. Nadano znanym już postaciom (The Deep) psychologicznej głębi a nowe (Stormfront) wprowadzić w taki sposób, by sprawiały wrażenie bycia integralną częścią. Nie mogę się dalszego ciągu bo mam pewność, że szykuje się coś naprawdę niesamowitego. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Phlogiston2 - 15-09-2020 nawet prychłem RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Bradesinarus - 16-09-2020 Stracona szansa. Trzeba było zatrudnić Chrisa Evansa ;) https://moviesr.net/p-andrew-jackson-set-to-appear-as-love-sausage-in-season-2-of-the-boys?fbclid=IwAR1cfPl4mAwQs13LgmC7QnmBxBiQxYOdZ-W5cuF-Abxwbcoln7eri3V80ug RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - raven.second - 18-09-2020 Motyw filmu "Dawn of the Seven", gdzie jest tylko sześciu bohaterów i wspomina się o scenariuszowych przeróbkach Jossa, całość ma podkręcony do oporu filtr, a w tle biegają "cgi mutanty" w postaci ziomków w zielonych pidżamach uwielbiam i kocham szczerą miłością. Wszystko, co się wiąże z częścią korpo jest może i przesadzoną satyrą, ale jednocześnie szalenie mi się podoba i wciąga, a przy tym nie wydaje się być też jakoś z dupy wzięte. Bo niby wszyscy są supermenami i mogliby rozwalić cały świat, ale jednocześnie mają ogromne ciśnienie na to, by się podobać ludziom i czuć się lubianym i kochanym :3 RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - marsgrey21 - 18-09-2020 Bardzo dobrze, że poszli inną drogą niż komiks, bo serial nie byłby nawet w procencie tak dobry jak jest. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - raven.second - 18-09-2020 No komiksu nie znam i nie chcę znać, widziałem pojedyncze kadry i parę okładek, ale to ma tak obrzydliwą kreskę, że aż się nie chce czytać. Zostaję przy serialu. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Bradesinarus - 25-09-2020 The Boys doczeka się spinoffu, który brzmi jak lepsza wersja New Mutants https://deadline.com/2020/09/the-boys-spinoff-fast-track-development-amazon-record-season-2-launch-ratings-1234584256/?fbclid=IwAR2ptsOTP8MuPMDJUWPc4k2MFeLG577kWW3ILJYeMAYkw0zzzP4N-rMR7sw RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Craven - 26-09-2020 Sezon drugi jest wciąż zajebisty. Czasem rażą głupotki czy uproszczenia, ale zabawa jest świetna, serial wciąż zaskakuje kolejnymi zrytymi motywami. RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - raven.second - 26-09-2020 No, odcinek w szpitalu chyba jest najlepszy ze wszystkich w tym sezonie. Było tu wszystko, i twisty, i gore, i akcja, i humor, i wielka kiełbasa, i kosmiczna wręcz chemia między dwiema postaciami po których się nie spodziewałem i RE: The Boys (Amazon, 2019 -) - Kuba - 30-09-2020 https://screenrant.com/boys-season-2-cast-john-noble-sam-butcher/amp/?__twitter_impression=true Denethor adoptuje w 7 odcinku Eomera |