Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie (/Thread-Jeden-gniewny-cz%C5%82owiek-Wrath-of-Man-2021-re%C5%BC-Guy-Ritchie--5752)

Strony: 1 2 3

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Rozgdz - 04-06-2021

Dobry film :) Zaskoczył mnie Statham, bardzo dobra rola. Najlepiej to wszystko działa jak jest Tajemnicą. Eastwood dobry ale mógł być bardziej wykorzystany.
Jakbym miał coś wytknąć to wjazd tak od razu na początku łopatologicznie z oprawą i muzą sugerując "jak tu surowo i ponuro będzie" jest prostu niepotrzebny.
Nie pokazywałbym też pewnego wydarzenia z perspektywy Stathama - zostawiłbym pewne niedomówienie. To by zadziałało lepiej, myślę, bo i tak jest o tym w filmie bardzo dużo i z innej perspektywy.
Ale to tylko takie uwagi :)
8,5/10

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mefisto - 04-06-2021

Spoko filmik, choć wydaje mi się przekombinowany zarówno względem klimatu (mrocznie do zasrania i kolory wyprane tak, jakby chuj wie, co się działo), jak i względem intrygi.
No i poza tym łatwo było zgadnąć kto jest szczurem. Ale bawiłem się przednio,

7/10

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - nawrocki - 04-06-2021

Przecież z początku nie był im potrzebny, jest jasno powiedziane, że ktoś tam się w ostatniej chwili wykruszył, a on był akurat kilka minut od miejsca akcji.

Co do tożsamości kreta - film na szczęście nie robi z tego jakiejś wielkiej tajemnicy i nie serwuje w postaci twista, to kwestia raczej drugorzędna.

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mefisto - 04-06-2021

Still, naciągane to wszystko jak guma w majtach. A przecież ekipę miał całkiem pokaźną. Zresztą nie kupuję też faktu, że

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - nawrocki - 04-06-2021

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mefisto - 05-06-2021

To wiem, ale na ulicy zawsze coś ktoś będzie wiedział :)

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mental - 05-06-2021

Mefisto, widziałeś "Den of Thieves"? Jeden z najlepszych amerykańskich filmów XXI wieku?

[Obrazek: tirer2.gif]

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mefisto - 05-06-2021

Nie, i nie zobaczę, bo nie mam anteny satelitarnej firmy Arcon :]

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Danus - 05-06-2021

Alez zajebisty film. Nie wyglada jak film Ritchiego, ale to nawet dobrze bo oglada sie to znakomicie nawet bez jego specyficznego stylu.
Swietna pasujaca do obrazu muzyka, intryga ktora wciaga oraz fantastyczny Statham. Pokusze sie o stwierdzenie, ze to jego najlepsza rola jaka widzialem.
Estwood jak bad guy tez wypadl przekonujaco mimo, iz jego wystep trwal jakos 1/3 filmu?
Pierwszy film w kinie odkad zamkneli kina na jesieni i od raz taki sztos.
9/10
Szkoda, ze to Monolith zajmuje sie dystrybucja, raczej mozemy zapomniec o BD ani tym bardziej o UHD.

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Corn - 05-06-2021

(05-06-2021, 08:56)Danus napisał(a): Estwood jak bad guy tez wypadl przekonujaco mimo, iz jego wystep trwal jakos 1/3 filmu?
To całkiem sporo czasu by zbudować postać :D

Film super, trzymał mnie w napięciu do końca. I jak zauważyliśmy z kumplem w kinie - jest całkowicie pozbawiony neonów. Tak się zastanawiam czy podobnie jak Drive dekadę temu rozpoczął eksploatację lat 80tych tak ten film o ile również zbierze podobny „cult following” nie zapoczątkuje trendu na stylistykę lat 90tych, która aż kipi w tym obrazie

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Debryk - 05-06-2021

(05-06-2021, 01:21)Mefisto napisał(a): To wiem, ale na ulicy zawsze coś ktoś będzie wiedział :)

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - raven.second - 05-06-2021

Cytat: fantastyczny Statham. Pokusze sie o stwierdzenie, ze to jego najlepsza rola jaka widzialem.
Nie, on gra tutaj jak zawsze, po prostu reszta jest na świetnym poziomie i pasuje doskonale do tematyki, fabuły, filmu. Szok, tyle powiem. Unikałem tego tematu, nie czytałem postów, bo w grę wchodziły skrajności: albo totalne dno z którego ciśniecie tutaj bekę, albo po prostu bardzo dobry film, a gdy obejrzałem... no, w szoku jestem. Takie to surowe, zimne i mocne przede wszystkim, bez żadnego zbędnego wydziwiania, kombinowania. Jak nie Ritchie normalnie. 8/10.

(05-06-2021, 10:39)Debryk napisał(a):

(05-06-2021, 02:46)Mefisto napisał(a): Nie, i nie zobaczę, bo nie mam anteny satelitarnej firmy Arcon :]

Ej, bez kitu, film sprzed 3 lat i na torrentach szału w wyborze to specjalnie nie ma. :|

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Debryk - 05-06-2021

Mefisto, jest w HD na pewnej stronie

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mental - 13-06-2021

Kogo gra Statham w tym filmie? Bo nie ogarniam, pomimo że już dwa razy widziałem.

WTF? Kim on jest?

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - nawrocki - 13-06-2021

A kim był Eastwood w "High Plains Drifter"? :)

Statham gra w tym filmie ducha zemsty, którego scenarzyści wyposażyli w niezbedne do jej realizacji środki. Konkrety to mnie mało obchodzą. Mógł sobie być członkiem rodziny królewskiej, Reptilianinem albo Avengersem.

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - yacajackowski - 13-06-2021

Nie kim on jest ale wiem kim ty jesteś nie dając takich rzeczy w spoiler :)

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Mental - 13-06-2021

@nawrocki

Podoba mi się twoje wytłumaczenie.

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - Corn - 13-06-2021

Cytat:- stoi na czele grupy przestępczej, napadającej na furgonetki;
2 razy widziałeś i nie wyczaiłeś, że on nie stoi na czele grupy przestępczej napadającej na furgonetki, tylko po prostu jest szefem angielskiej mafii działającej w Stanach. Nie ma ani słowa o tym, że napada na furgonetki

RE: Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie - yacajackowski - 13-06-2021

Kurva, dzięki.

Szkoda ze kupiłem bilety, rezerwacje bym po prostu anulował.