Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Public Enemies (2009) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Michaela Manna (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Michaela-Manna--65)
+---- Wątek: Public Enemies (2009) (/Thread-Public-Enemies-2009--813)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

- Mental - 22-11-2008

Guzeppe napisał(a):Czyli komputerowy wystrzał (widać otwartą komorę i brak dymku po wystrzale)

powiększ fote, a zobaczysz, ze żadna komora nie jest otwarta:) co do samej sceny, to z pewnością jest tak jak pisze Hitch - próba przed kręceniem.

- Mental - 24-11-2008

milion buchających akcją fot z planu Public Enemies

- klikacie na cmraseye;
- wpisujecie w wyszukiwarce public enemies;

tak naprawdę do oglądania jest niewiele, dlatego wybrałem trzy najlepsze:)

[Obrazek: 25732856671d8980d727ez9.th.jpg][Obrazek: thpix.gif] [Obrazek: 2574095606498ac2b6d0su8.th.jpg][Obrazek: thpix.gif] [Obrazek: 27201315788a0386355asx4.th.jpg][Obrazek: thpix.gif]

- Mierzwiak - 01-01-2009

[Obrazek: publicenemieslpj7.th.jpg][Obrazek: publicenemiesbalelps6.th.jpg][Obrazek: publicenemiesdepplbp5.th.jpg]

Fotka Deppa uświadomiła mi że w tym roku to właśnie na Public Enemies czekam najbardziej 8)

- Corn - 01-01-2009

Zdjęcia świetne, no i wreszcie Depp nie gra u Burtona.

- Snappik - 02-01-2009

Wizerunek Deppa - megawypaśny. Bale niewiele mu ustępuje. Kto wie czy czasem Mann nie kręci swojego najlepszego filmu (tak wiem, że się narażam fanom Gorączki) Uśmiech

- Mental - 02-01-2009

jedyną rzeczą w kontekście Public Enemeis, spędzającą mi sen z powiek, jest nic nieznaczący fakt, ze film wyświetlany będzie w okresie, kiedy o frontowe wejścia kin uderza największa fala bezmózgiej dzieciarni (czerwiec/lipiec). już na samą myśl o tym, że sakralny plakat Public Enemis będzie wisiał obok Hulka 4 i Wolverine'a 2, dostaje torsji:)

- Mierzwiak - 02-01-2009

Miami Vice też wchodziło w lipcu Uśmiech

Liczę na jakieś mega klimatyczne plakaty. Swoją drogą mógłby się już pojawić pierwszy trailer, chyba czas najwyższy.

- Predator895 - 02-01-2009

Public Enemies będzie świętem Kina Duży uśmiech
BTW nikt nie mówi nic o tym że Mann przejął od Scorsesego - "Frankie Machine" z De Niro w roli głównej Duży uśmiech

- Gal Anonim - 02-01-2009

Ja mówiłem. Nikt mi nie wierzył. :(

- Mental - 18-01-2009

[Obrazek: pe042808a.jpg]

kolejna ekscytująca fota z planu Public Enemies - tym razem postrzelony funkcjonariusz udziela wywiadu. to mi wygląda na ranę wylotową.

- Jakuzzi - 18-01-2009

Ekscytujaca jak cholera. ;)

- Mierzwiak - 18-01-2009

O tym że będzie to typowy dla Manna film (czyli Realizm) wiadomo nie od dzisiaj, ale Mental oczywiście musi się podniecać każdą oczywistością.

Chociaż nie, przepraszam; fakt że powstaje R-rated wysokobudżetowy film sensacyjny w gwiazdorskiej obsadzie nie jest oczywistością :wink:

- Mental - 18-01-2009

podnieca mnie każdy szczegół tej produkcji. jak znajdę w necie fote psiej kupy z planu, to nie omieszkam jej wkleić:) poza tym dobrze w końcu ujrzeć ranę postrzałowa z prawdziwego zdarzenia, a nie jakieś pieprzone rendery.

- Mental - 24-01-2009

fajowa fota - depp i dwa guny. wnioskując z wyrazu twarzy aktora - załadowane i gotowe do wystrzału:

[Obrazek: 6927dq0.jpg]

no i gdzie ten trailer, do ch*** wafla? ile można czekać?

- Mierzwiak - 24-01-2009

Orgazmiczne Duży uśmiech

Wiem że to będzie co najmniej bardzo dobry film, ale zastanawia mnie tylko jedno: obecność w filmie TAKIEGO reżysera, wśród TAKICH aktorów niejakiej Leelee Sobieski, marnej aktoreczki grającej w marnych filmach. Hmmm. Może Mann odkryje uśpiony talent? 8)

- Mental - 24-01-2009

mierzwiak, ty sie lepiej opanuj - leelee sobieski to ponoć daleka krewna naszego krola Jana III, wiec bez takich inwektyw prosze:)

- Mefisto - 24-01-2009

Leelee jest fajna, w czymkolwiek by nie grała Duży uśmiech

- Jakuzzi - 24-01-2009

Mental napisał(a):no i gdzie ten trailer, do ch*** wafla? ile można czekać?

Otoz to, dziwna sprawa. Skoro film ma trafic na ekrany kin w wakacje, to zwiastun powinien zawladnac internetem gdzies juz na poczatku stycznia, jesli nie wczesniej.

- Mental - 26-01-2009

jako ze wyczekiwanie na zwiastun wrogów publicznych zdaje sie przeobrażać pomału w prawdziwą katorgę, na osłodę postanowiłem wrzucić kolejny foto-ochłap z planu. jak mało kto wiem, że mówienie o public enemies obnaża wszystkie niedoskonałości ekspresji werbalnej - kaleki język nie jest bowiem w stanie oddać tego, co w duszy gra. to tak, jakby opisywać bezmiar kosmosu albo piękno fresków w kaplicy sykstyńskiej. świadom ograniczeń mowy ludzkiej, spróbuje jednak zinterpretować to, co widać na poniższym obrazku. otóż widać na nim Największego Reżysera, który stoi i patrzy na wybiegającego z banku gostka z gunem. ja wysiadam.

[Obrazek: PublicEnemies2sm.jpg]

- Jakuzzi - 26-01-2009

Mental napisał(a):kaleki język nie jest bowiem w stanie oddać tego, co w duszy gra. to tak, jakby opisywać bezmiar kosmosu albo piękno fresków w kaplicy sykstyńskiej. świadom ograniczeń mowy ludzkiej, spróbuje jednak zinterpretować to, co widać na poniższym obrazku.

Jizes, stary, to tylko fotka z planu.. Co sie stanie kiedy zobaczysz gotowy film, zemdlejesz? ;)