![]() |
|
Captain America: Civil War (2016) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Captain America: Civil War (2016) (/Thread-Captain-America-Civil-War-2016--3943) |
RE: Captain America: Civil War (2016) - Gal Anonim - 10-03-2016 Swoja droga czekam na reakcje reszty na szczceniacki głos Pajaka. :) Chyba, ze juz od poczatku beda wiedzieli, ze to dzieciak. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 10-03-2016 Nie wiem co lepszego ma się niby pojawić, tak jakby ten stój był tak strasznie gówniany, podobny lament co z maską daredevila i porównywanie do PR xD ![]() Nie ma też zgapy z Deadpoola, brak podkreślania emocji, po prostu podobny element jak w aparatach, pewnie będzie się zmieniała wielkość oczu pod wpływem ostrości światła. Z tego zestawu najgorszy jest ten nowy stój, no paskudnyyyy :( ![]() ps: tak już poważnie, patrząc na te porównanie, dopiero teraz widzę jak genialny jest ten strój, wydaje się cienki, bez tych gumopodobnych elementów typu siatka czy też wielkie oczy pod maską grubości kilkucentymetrów co było widać na fotkach z planu TASM2, a oczy się najbardziej spider-manowate ze wszystkich, ach, good for me :) RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 10-03-2016 Porównywanie BvS z CW nie ma za grosz sensu, bo kampania reklamowa filmu Marvela w 4 dni zmiotła pod dywan wszystko co Warner robi ze swoim produktem od czterech miesięcy. Plakaty z postaciami - korzystające z pomysłu jednego z teaser posterów - oddzielnie nic specjalnego, jako składanka - bardzo fajne. Finałowy plakat - niby oklepany, leniwy, nie specjalny, ale z drugiej strony - nie ma latającego ch** wie czego wokół bohaterów, tło nie jest puste, w tle nie ma niepełnego, chamsko wklejonego logo, ilość postaci i ich rozmiar sprawiają, że nie ma się wrażenia zbyt dużej odległości między głównymi bohaterami, podsumowując - prezentuje się bardzo fajnie, nie to co final poster BvS. Finałowy Trailer - montaż, muzyka, fragmenty mające urywać dupę - wszystko gra i buczy, no i wciąż nie zdradza praktycznie nic z filmu (tyle co i poprzedni). Bdb trailer, który spełnił swoje zadanie. Podsumowując: Civil War >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Batman v Superman ![]() Jestem na nie. Tak bardzo chciałem ruchomych oczu ala Deadpool (tylko w kształcie Spidermanowatym, wiadomo), a to są wciąż nieruchome czarne oczy, których białe wnętrza po prostu się zwężają. Wyglądają słabo i nie sądzę aby wyrażały emocje (jak zdziwienie Deadpoola kiedy zwiał mu Francis). Malusie logo na klacie też wygląda słabo, a widząc jego maskę przypomina mi się maska z TASM, czyli czerwona piłka do kosza. Na widok Spider-Mana u Raimiego od razu zachwycałem się widokiem prawdziwego Spider-Man. Na widok tego w zwiastunie ![]() Podobają mi się tylko mocne kolory kostiumu, ale nie wiem czy to nie one są przyczyną tego jak bardzo pajączek odstaje do reszty superbohaterów. Może w solowym filmie będzie lepiej. Póki co wciąż jestem zdania, że już przy pierwszym kinowym występie Spider-Mana osiągnięto doskonałość nie do przebicia. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 10-03-2016 Tylko weź pod uwagę, że Deadpool stanowi odrębną część która wbrew temu co mówi FOX nie ma żadnego powiązania z X-Uniwersum które już jest całkowicie rozklekotane przez te wszystkie błędy logiczne i czasowe. W deadpoolu po prostu uznano, że pojawią się białe ruchome oczka, że niby postać rusza nimi przez maskę, ok, można to łyknąć. Tutaj mamy MCU i nie widzę większej potrzeby by to kopiować skoro poprzednie spider-many jakoś sobie bez tego radziły. Poprzednie stroje miały swoje zalety i jak i wady i ten strój je także ma, ale już takie jechanie po nim jest śmieszne, skoro odzwierciedla w 100% pierwsze stroje tej postaci. RE: Captain America: Civil War (2016) - zombie001 - 10-03-2016 Zadziwiające, że każdy temat o filmach Marvela kończy się na... rozmowie o filmach DC... Serio, nie można się trzymać jednego tem.. A zresztą. Je*** to. Nie będę się niepotrzebnie produkował. RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 10-03-2016 @Szpeku - no jasne, nie powinni kopiować z Deadpoola, tym bardziej, że w nim takie oczy pasowały do konwencji filmu. Ale nie zmienia to faktu, że nowe oczy pajączka wyglądają dla mnie słabo, oczekiwałem czegoś innego, pozostawiają mieszane uczucia, a nie zachwyt, jak gdy pierwszy raz zobaczyłem Deadpoola w trailerze. :/ RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 10-03-2016 Mnie trochę kształt czarnych pól w masce Deadpoola nie odpowiadał, wydawały mi się inne niż w komiksie. Tutaj na powiększeniu widać, że to naprawdę materiałowy strój, wygląda jak wydziergany, a nie lateks, czy guma, nawet maska wydaje się cieniutka, także oczy z tymi zaślepkami na ostre światło? są malutkie, w tasm2 to maska była w miejscu oczu pokryta dwucentymetrową gumą, tutaj wszystko przylega do ciała, fajny pomysł, do tego kleszcz na plecach którego fani komiksu chcieli, ma też wyrzutnie sieci, dość duże, wyróżniają się, ale to widać tylko w momencie robienia salta. Może to tylko mój fetysz, ale wydaje się ten strój taki japoński, co mnie po prostu odpowiada, lubię tego rodzaju kicz, przez to postać staje się oryginalna, a nie wymuskana, oczy w komiksach były różne. W TASM2 te oczy rzeczywiście były świetne, świetne jako duże oczy, tutaj maska przylega do ciała, oczy są malutkie, czarne pola mają małe haczyki u góry jak w komiksach, to fajny szczegół. RE: Captain America: Civil War (2016) - srebrnik - 10-03-2016 Dodam od siebie, że gdyby trailer zakończył się w momencie jak sieć z nieba porywa tarczę Capa, to byłoby ultra klimatyczne :0 RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 10-03-2016 Ja właśnie w tym momencie myślałem sobie tak "zaraz zrobią cięcie", żeby teraz przyhypeować ten film, a tu bum, pokazują w pełni spider-mana :D RE: Captain America: Civil War (2016) - Craven - 10-03-2016 No, ale wtedy w kinie nie byłbym przygotowany psychicznie na ten paździerz w kwestii stroju Spidey'a. RE: Captain America: Civil War (2016) - shamar - 11-03-2016 (10-03-2016, 22:09)Szpeku napisał(a): Czepianie dla czepiania. Prosty kostium, jest siatka, na klacie mały pająk, na plecach duży kleszcz, tak jak w komiksach... Przypomina kostium z tych filmów TV, z lat 80. Czyli... w normalnych okolicznościach byłby hejtowany jako "tani cosplay"... Okoliczności nie są normalne? I ococho...ze zmieniającymi się otworami na oczy? RE: Captain America: Civil War (2016) - Mefisto - 11-03-2016 trailer jak trailer - cały czas coś wybucha i trochę za dużo pokazuje; no a Spider trochę od czapy dolepiony, jaki on ma w ogóle biznes tam? RE: Captain America: Civil War (2016) - srebrnik - 11-03-2016 Zaangażowany w sprawy społeczne obywatel RE: Captain America: Civil War (2016) - Gieferg - 11-03-2016 Na SHH pozytywne przyjęcie nowego pajączka, w tamtejszej ankiecie jak na razie wychodzi, że to drugi najlepszy filmowy kostium (po Raimim). Mnie się jak dotąd podobały wszystkie. RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 11-03-2016 ![]() ![]() LOL RE: Captain America: Civil War (2016) - Pelivaron - 11-03-2016 Artykuł na temat ilości zgonów i zniszczeń wyrządzonych przez Avengers: http://movieweb.com/avengers-captain-america-civilian-deaths-damages-costs/ RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 11-03-2016 ![]() Ktoś wczoraj rzucił pewną dobrą myśl na innym forum, ci którzy nie czytają komiksów, mają problem z tym kostiumem, cała reszta jest zachwycona i patrząc na to porównanie to tak, wszystkie stroje chciały przenieść z dozą realizmu stój, w civil war dostajemy natomiast najbardziej komiksowy, żywcem wyjęty z komiksu strój, niczym kadr z tm-semic. ps: wizualizacja kostiumu w pionie :)
RE: Captain America: Civil War (2016) - szopman - 11-03-2016 Czyli kostium Batmana w filmie z '66 też jest lepszy niż te u Burtona czy Nolana bo jest niczym z komiksu tj majtki na spodniach itp itd ;) RE: Captain America: Civil War (2016) - Mierzwiak - 11-03-2016 (11-03-2016, 00:12)Phil napisał(a): Tylko czekam na posty "w zwiastunie mi się nie podobał, ale w filmie sprawdził się rewelacyjnie" ;)To. Dla mnie bomba, właśnie przez to że jest nieco, hmmm, retro wydaje mi się najbardziej klasyczny, komiksowy ze wszystkich dotychczasowych kostiumów. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 11-03-2016 Trzeba upaść na głowę by porównywać teraz klasyczny stój spider-mana i batmana, gdzie u tego drugiego dopiero po dziesiątkach lat utrwalono jakiś podstawowy design, a u spider-mana cały koncept pozostał do dzisiaj. |