Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Anonymous - 28-10-2007

Wygląda na to, że ktoś wpadł na pomysł, żeby predalien rozmnażał się metodą usta-usta :?

Ciekawe co jeszcze wymyślą coby było jeszcze "ciekawiej" :roll:

Zresztą, poczytajcie sobie:
http://www.avpgalaxy.net/forum/index.php?topic=7284.210

w dyskusji bierze udział Colin Strause.

Już nie wiem co sądzić o tych Strause. Nie chodzi tylko o to że zrobili z predaliena oralnego gwałciciela, tylko o to, ze sugerują że to jest część cyklu rozrodczego obcych i takie coś praktykują "młode królowe". Tylko że jeśli coś takiego ma miejsce, to po jaką cholerę się pie***lić w te jaja i facehuggery zamiast po prostu przynosić ofiary do królowej?

Jak czytam wypowiedzi Colina o tym jak to oni niczego nei zepsuli a tylko udoskonalili i uzupełnili to co już było (mimo że parę wiedzących o poprzednich filmach chyba więcej niż oni ludzi im jasno i wyraźnie udowadnia że mają nasrane w głowach) to naprawdę mi się odechciewa iśc na ten film.

- Mierzwiak - 28-10-2007

Gieferg napisał(a):Tylko że jeśli coś takiego ma miejsce, to po jaką cholerę się pie***lić w te jaja i facehuggery zamiast po prostu przynosić ofiary do królowej?
Do jakiej królowej? Do tej królowej której NIE będzie w filmie?

Pomysł z rozmnażaniem przez usta wydaje się cokolwiek karkołomny, ale zobaczymy jak to będzie rozegrane. Na razie nie widzę żadnego powodu by skreślać ten film.

- Predator895 - 28-10-2007

po za tym to PredAlien tego jeszcze nie było więc może rozmnażać sie inaczej :)

- Anonymous - 28-10-2007

Cytat:Do jakiej królowej? Do tej królowej której NIE będzie w filmie?

Nie rozumiesz. Colin Strause twierdzi, że to częśc cyklu rozrodczego obcych, nie tylko predaliena, która zawsze była częścią całego cyklu. Więc nie odnosimy tego tylko do tej sytuacji tylko do wszystkich wcześniejszych. Nagle się okazuje, żwe młode królowe tak robią (nie tylko w tym filmie) więc skoro tak, to po cholerę cała zabawa w jaja i facehuggery?

A królową jest Predalien, dokładniej rzecz biorąc - wczesnym stadium rozwijającej się królowej (co zresztą mówił sam Colin).

- Mierzwiak - 28-10-2007

Młode królowe mogą tak robić, ale kiedy dorastają i rozwijają się u nich ostateczne narządy rozrodcze, stają się wielkie i siedzą unieruchomione w gnieździe. Dlatego składają jaja.

No dobra, to nie ma sensu. Nie wiem, nie staram się tego bronić, bracia S. niepotrzebnie mieszają, ale do kina i tak pójdę.

Aha, i gdzie Strause powiedzieli że zwykli Obcy też tak się rozmnażają? Nie mogę znaleźć takiego cytatu.

- Anonymous - 28-10-2007

Cytat:Młode królowe mogą tak robić, ale kiedy dorastają i rozwijają się u nich ostateczne narządy rozrodcze, stają się wielkie i siedzą unieruchomione w gnieździe. Dlatego składają jaja.

Tylko po co składają te jaja, skoro szybciej byłoby przynieść ofiary do nich, a królowa byłaby przez cały czas mobilna zamiast siedzieć z pełnym jaj odwłokiem?

Cytat:Aha, i gdzie Strause powiedzieli że zwykli Obcy też tak się rozmnażają? Nie mogę znaleźć takiego cytatu.

Strause napisał, że to jest uzupełnienie cyklu rozwojowego obcych (wypełnienie luki niby jakiejś tzn coś co zawsze tam mogło być tylko tego nie widzieliśmy), było o tym gdzies w tym temacie, i o tym toczy się potem cała dyskusja, niestety ten temat ma 92 strony więc nie będę teraz szukał tej wypowiedzi. W każdym razie to NIE JEST rzecz charakterystyczna dla predaliena.

Na pewno jednak kiedy ludzie się zaczęli rzucać, czemu coś takiego zrobili, nigdzie nie pisał że to tylko predalien, wręcz przeciwnie.

- Mierzwiak - 28-10-2007

Gieferg napisał(a):Tylko po co składają te jaja, skoro szybciej byłoby przynieść ofiary do nich, a królowa byłaby przez cały czas mobilna zamiast siedzieć z pełnym jaj odwłokiem?
Bo na tym polega gniazdo?

Cytat:było o tym gdzies w tym temacie, i o tym toczy się potem cała dyskusja, niestety ten temat ma 92 strony więc nie będę teraz szukał tej wypowiedzi. W każdym razie to NIE JEST rzecz charakterystyczna dla predaliena.
Możliwe, ale póki nie zobaczę cytatu nie uwierzę. Widziałem tylko tekst że Predalien W PRZECIWIEŃSTWIE DO ZWYKŁYCH OBCYCH nie składa jaj, ale to nie był cytat.

- Mental - 28-10-2007

ja nie mowie "nie" - jeśli pokażą to bez bullet-tajmu, a ofiarą "gwałtu" nie będzie blondynka z pentagonu, to chętnie obejrzę...

- Anonymous - 28-10-2007

I na tym polega twój problem Mental. Spodoba ci się wszystko jeśli tylko będzie krew i fucki. A ofiarę gwałtu zapewne widać na tym zdjęciu:

http://img88.imageshack.us/img88/156/38379737xk0.jpg

Cytat:Bo na tym polega gniazdo?

SO?
Z tą nowością nie ma sensu i potrzeby zakładania gniazda takiego jak widzieliśmy w Aliens.

A co do tego co mówił Strause:

strona 14
Colin Strause napisał(a):We've never seen what the phase of reproduction was between a young queen and a fully aged egg laying queen. Continuity has not only been maintained, but expanded upon.
Na to mu parę osób odpowiedziało, że owszem widzieliśmy, w A:R że młoda królowa się nei rozmnaża co było tam stwierdzone.

Oczywiste jest, że to się odnosi do Obcych, a nie predalienów, wynika to zresztą z kontekstu tej wypowiedzi.

Do tego jeszcze olali znany z Alien 3 proces powstawania królowej i wstawili zamiast niego cos takiego, że królowa powstaje z normalnego dorosłego osobnika, jeśli w pobliżu nie ma królowej.

Tak czy inaczej, Colin nie miał nic ciekawego do powiedzenia w obronie tych "rewolucyjnych" pomysłów, no ale w końcu wiadomo, że są tam, bo w każdym filmie musi być wprowadzone coś nowego, nieważne czy będzie to pasowało do tego co było już wcześniej.

- Mental - 28-10-2007

Cytat:I na tym polega twój problem Mental. Spodoba ci się wszystko jeśli tylko będzie krew i fucki.

pierdolisz, Gieferg. podoba mi sie wszystko, co nie robi ze mnie idioty. tobie natomiast podoba sie wylacznie to, co ma smaczki. jak nie ma (A:R), to jest do dupy, choć A:R w oderwaniu od trylogii to jeden z najzacniejszych sci-fi lat 90, a juz na pewno lepszy od wakacyjnego szitu dla dzieci pt. T3.

odnosnie zdjecia: jezeli pokaza moment "gwałtu" - wsuwania czegoś do ust, to ja wychodze z kina...

- Mierzwiak - 28-10-2007

Colin Strause napisał(a):We've never seen what the phase of reproduction was between a young queen and a fully aged egg laying queen. Continuity has not only been maintained, but expanded upon.
Gieferg napisał(a):Oczywiste jest, że to się odnosi do Obcych, a nie predalienów, wynika to zresztą z kontekstu tej wypowiedzi.
Czyli jest dokładnie tak jak napisałem wyżej. Nie widzę tu nic czym można by się oburzać.

I nawet jeśli królowa Obcych w okresie przejściowym właśnie tak się rozmnaża, nie sądzisz że fakt że mamy do czynienia z krzyżówką genetyczną, NOWĄ Królową wyklucza porównania z A3?

Do tego jeszcze olali znany z Alien 3 proces powstawania królowej i wstawili zamiast niego cos takiego, że królowa powstaje z normalnego dorosłego osobnika, jeśli w pobliżu nie ma królowej.

Nie wiem o co to całe halo.

Mental napisał(a):jezeli pokaza moment "gwałtu" - wsuwania czegoś do ust, to ja wychodze z kina...
Niech pokazują!!! To jest R!!! Chcę międzygatunkowego zapłodnienia!!!

Dziwne Mental, chcesz gwałtu w Batmanie, a przeraża cię jeszcze jedna obrzydliwa scenka w filmie wpisującym się w serię filmów w których takich obrzydliwości jest mnóstwo. You weirdo.

- Mental - 28-10-2007

Mierzwiak, przypomnij sobie, co mówiłem o scenie gwałtu w Batmanie, a potem przeproś :)

Cytat:przeraża cię jeszcze jedna obrzydliwa scenka w filmie wpisującym się w serię filmów w których takich obrzydliwości jest mnóstwo.

w trylogii nie ma obrzydliwości - to mocne kino, robione przez dorosłych ludzi dla dorosłego widza, bez cieniowania czy udawania, ze przemoc nie istnieje. a scena "oralnego gwałtu" Predaliena nie tyle obrzydza widok, co zwyczajnie śmieszy, a ja naprawdę nie mam ochoty sie śmiać. no chyba ze tworcy pojda po rozum do glowy i odpowiednio zamaskuja te scene, zeby nie wyszla komedia.

- Anonymous - 28-10-2007

Cytat:podoba mi sie wszystko, co nie robi ze mnie idioty.
czyli krew i fucki :lol:

Cytat:jezeli pokaza moment "gwałtu" - wsuwania czegoś do ust, to ja wychodze z kina...

jasne.już to widzę.
Tak samo jak miałeś nie obejrzeć w kinie Szklanej Pułapki 4.0.
Cały czas mówisz: tego nie zrobię, tamtego nie zrobię, a potem to wszystko robisz. Jesteś cieniasem 8)

A to że pokażą dla mnie jest prawie pewne, bo akurat w tym filmie o to chodzi i o nic innego, żeby pokazać tego typu sceny jakich zabrakło w pierwszym AVP.

Mierzwiak napisał(a):Czyli jest dokładnie tak jak napisałem wyżej. Nie widzę tu nic czym można by się oburzać.

WTF?
Jak to co napisałem w jakikolwiek sposób potwierdza to co napisałeś wcześniej?

Cytat:I nawet jeśli królowa Obcych w okresie przejściowym właśnie tak się rozmnaża,

Ale ona się tak nei rozmnaża. W A:R mierli królową od najmłodszej formy i nic takiego nei miało miejsca.

Cytat:Nie wiem o co to całe halo
O to że bracia Strause leją na wszystko co powstało po Aliens z A3 na czele i to ludzi wk***ia.

- Mental - 28-10-2007

Cytat:O to że bracia Strause leją na wszystko co powstało po Aliens z A3 na czele i to ludzi wk***ia

mnie akurat nie wkurwia, byle dobrze to nakrecili. jezeli film bedzie do dupy, to zadna wiernosc oryginalowi mu nie pomoze.

- Anonymous - 28-10-2007

Wiem. Są fucki, jest krew, wiec gitara :twisted:

Jeśli będzie olewał to co wiadomo o obcych z poprzednich filmów nie będzie dobry.

Cytat:jak nie ma (A:R), to jest do dupy

Smaczki nie mają absolutnie nic do tego czy A:R jest do dupy czy nie jest. Może jako "wariacja" na temat się i sprawdza, ale ja nie potrzebuję wariacji na temat. T3 w odróżnieniu od A:R stanowi pełnowartościową kontynuację która była potrzebna i zamknęła całośc tak jak w serii Alien zrobił to A3.

Ważna jest fabuła, a nie krew i fucki.

- Mental - 28-10-2007

typowa dla twojego sposobu oglądania filmów wierutna bzdura.

Cytat:Może jako "wariacja" na temat się i sprawdza, ale ja nie potrzebuję wariacji na temat.

I don't give a fuck, what you need.

Cytat:Ważna jest fabuła, a nie krew i fucki.

pelna zgoda. ale jak pokazujesz film X, osadzony w rzeczywistości Y, w którym dzieją się rzeczy Z, to nie obejdzie sie bez krwi i fuckow.

- Anonymous - 28-10-2007

Tako rzecze Mental :roll:

Cytat:I don't give a fuck, what you need.
i wzajemnie.

A z kina z AVP:R i tak nie wyjdziesz, niezależnie od tego co tam pokażą.

- Mental - 28-10-2007

ale bede sie smial. dla mnie to niemal równoznaczne z wyjsciem. od tego momentu bowiem przestaje ogladac film.

- Anonymous - 28-10-2007

Dobra dobra, już nie próbuj tuszować faktu, że jak zwykle rzucasz słowa na wiatr 8)

- Mental - 28-10-2007

pytanie odnośnie foty predaliena: to scena z filmu czy figurka do kupienia w sklepie z zabawkami?