Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Captain America: Civil War (2016) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Captain America: Civil War (2016) (/Thread-Captain-America-Civil-War-2016--3943)

RE: Captain America: Civil War (2016) - Danus - 11-03-2016

Trailer świetny, robi niesamowitego smaka.
Pojawienie się pajączka świetne, widać, że Marvel czuje postać. Do kostiumu też nie mam zastrzeżeń. Zrobili chociaż coś nowego i innego. Jestem na tak.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 11-03-2016

Nie wiem jakbym go odbierał gdyby Evans przypakował i popracowali nad dopasowaniem stroju, bo sam pomysł był niezły, prosty, bardzo komiksowy, bo to jest obecnie problem, że wszystkie stroje się urealnia, nawet batmana, jakby człowiek w masce z różkami i peleryną mógł być brany na poważnie, trzeba uznać konwencje i tyle.

[Obrazek: 3729833-bold+227.jpg]

Z kolei Spider-man to luzak, on w komiksach nawet w torbie na głowie latał po mieście i jakikolwiek strój, nawet mocno kiczowaty, będzie oddawał jego naturę takiego trolla. tym bardziej te oczka które się zwężają pasują jakby tam tego nie tłumaczyli "filtr światła, zoom".

Z resztą z tą komiksowością dobrze widać na przykładzie Supermana w BvS, starali się pobawić kolorami, teksturą, jakimiś elementami dodatkowymi, ale potem widzimy jak w tej pidżamce Superman idzie korytarzem do sądu i... nie wiem czemu dalej zamiast przyjąć do wiadomości, że wszystko co związane z superbohaterami musi mieć swój styl i imidż, gdyby w prawdziwym świecie pojawił się superbohater, to wątpię by ubrał się jak Commando, tylko szukał czegoś co sprawi, że będzie oryginalny.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 11-03-2016

(11-03-2016, 10:46)Szpeku napisał(a): [Obrazek: 17TafPG.jpg]

Ktoś wczoraj rzucił pewną dobrą myśl na innym forum, ci którzy nie czytają komiksów, mają problem z tym kostiumem, cała reszta jest zachwycona i patrząc na to porównanie to tak, wszystkie stroje chciały przenieść z dozą realizmu stój, w civil war dostajemy natomiast najbardziej komiksowy, żywcem wyjęty z komiksu strój, niczym kadr z tm-semic.

Bzdury, bzdury, bzdury.

1. Już Raimi w pierwszej części nic nie urealniał i przedstawił kostium niemal żywcem wyjęty z komiksu. Webb też przy drugim podejściu się poprawił.

2. To co już pisali OGPUEE i Arahan - czytałem komiksy, mam ich jeszcze kilka, znam Spider-Mana bardzo dobrze od lat, kostium wciąż dla mnie średni, lepszy jedynie od tego z TASM.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Gieferg - 11-03-2016

Jakbym miał oceniać wszystkie kostiumy, to różnice w skali 1-10 byłyby rzędu 0,1-0,5 punkta, tak się te kostiumy dramatycznie od siebie różnią. W sumie najbardziej mnie interesują oczy, a te mi najbardziej odpowiadały w TASM2 a najmniej u Raimiego.

A nowy kostium nie jest "próbowaniem czegoś nowego" tym był (choć tylko w niewielkim stopniu) kostium z TASM i... też był fajny.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 11-03-2016

Tak, kostium Raimiego był żywcem wyjęty z komiksu... tylko miał srebrną pajęczynę... i trójkątne oczy... i inne znak na klacie... i na plecach... to jasne, że to drobne różnice, ale sprawiają iż całość się różni, bo gdyby się nie różniły to by nie było dyskusji.

Napisałem NIEMAL żywcem wyjęty z komiksu. To oczywiste, że część elementów uwspółcześniono, lekko zmieniono kształt i uszyto go innymi materiałami, ale koniec końców był niemal jak w komiksach.

Teraz możesz cisnąć na TDK i na to, że u Nolana kostium był gówniany, a nowy Spider-Man jest święty.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Gieferg - 11-03-2016

Właśnie ostatnio powtórzyłem BB i TDK - no, kostium w TDK był gówniany :)

RE: Captain America: Civil War (2016) - szopman - 11-03-2016

[Obrazek: latest?cb=20080416033252]
Faktycznie powrót do korzeni, takie retro ;)

RE: Captain America: Civil War (2016) - Grievous - 11-03-2016

Na tym zestawieniu, to kostium z TASM2 prezentuje się najlepiej, a zwłaszcza oczy. Kostium z Civil War, wygląda trochę jak przebranie na Halloween. Tylko nie wiem czy w przypadku akurat tej postaci jest to wada.

Ale prawdę mówiąc, to ja Pajączka w MCU witam z wielkim ziewnięciem, więc...

Pierwsza profesjonalna prognoza box office'owa:
http://pro.boxoffice.com/featured_stories/2016-03-long-range-forecast-captain-america-civil-war

Weekend otwarcia: $163,000,000
Przychody w USA: $425,000,000

Wypunktowane ZA i PRZECIW sukcesowi filmu bardzo rozsądne, same liczby też, choć typowałbym trochę wyższy wynik otwarcia.

Oczywiście warto zaznaczyć, że Civil War prognozują wyżej od BvS. :P

RE: Captain America: Civil War (2016) - Lawrence - 12-03-2016

Bohaterowie zamiast walczyć z mało ciekawymi przeciwnikami, teraz zaczynają walczyć ze sobą. Może to będzie ciekawe, ale namnożenie postaci jest ogromne, a znając Marvela, to i tak nikt nie zginie, a jak już to pewnie potem powróci do życia.

O i widzę, że wykorzystali te same berlińskie lokalizacje co w "Hunger Games".

I już nie przeszkadzam ;)

RE: Captain America: Civil War (2016) - Lawrence - 12-03-2016

Chodzi o "Komisję Wenecką"? Znaczy się jedna część Avengersów jest za zmianami w Trybunale Konstytucyjnym i chce je przeforsować łamiąc przy tym prawo, inni są przeciwni i stad ta walka... ?

A już na poważniej, gdyż chyba domyślam się, czym chcesz "przywalić". To była FLORENCJA.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Lambon - 12-03-2016

RE: Captain America: Civil War (2016) - Arahan - 12-03-2016

RE: Captain America: Civil War (2016) - Wawrzyniec - 12-03-2016

Fuck, myślałem, że pod spoilerem jest gif podsumowujący zajebistą wymianę zdań Phila i Lawrence'a.

W kinie ta akcja zrobiłaby na mnie wrażenie, więc fail z mojej strony.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Super8 - 13-03-2016

Mega gruby spoiler... Nie zaglądać.

RE: Captain America: Civil War (2016) - zombie001 - 13-03-2016

Ta.. Jakbyście nie znali Marvela.
Taki z tego będzie spoiler, jak z odciętej łapy Thora.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Mefisto - 13-03-2016

No popatrz, zajrzałem i za chuja nie potrafię powiedzieć co za kupa tam w tle leży :D

RE: Captain America: Civil War (2016) - Craven - 13-03-2016

To może pora na okularki bo jest to bardzo wyraźne.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Mefisto - 13-03-2016

ojeje, masz na myśli, że na kwadraciku, który ma może 300 pikseli maks, mam obowiązek dostrzegać szczegóły HD, które rozpieprzą mi cały film?