Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Mental - 28-10-2007

http://www.rottentomatoes.com/m/avp2/news/1683698/

i wszystko jasne :)

- Mierzwiak - 28-10-2007

Gieferg napisał(a):WTF?
Jak to co napisałem w jakikolwiek sposób potwierdza to co napisałeś wcześniej?
No przecież napisałem wcześniej hipotetycznie że może Królowa na początku rozmnaża się w taki sposób, a jak dojrzeje siedzi w gnieździe. Twój cytat niejako potwierdził tę teorię, so what the hell are u talking about?

Cytat:Ale ona się tak nei rozmnaża. W A:R mieli królową od najmłodszej formy i nic takiego nei miało miejsca.
Zapominasz chyba, że AVP-R dzieje się na oko jakieś 400 lat PRZED A:R. Dlaczego wszystko miałoby być takie samo? Biorąc pod uwagę że Obcy mogą się krzyżować z innymi gatunkami, przejmować cechy nosiciela, trzeba chyba założyć choćby minimalną ewolucję gatunku, tak? To nie są filmy dziejące się w tym samym czasie więc takie porównania są bezzasadne.

Mental napisał(a):pytanie odnośnie foty predaliena: to scena z filmu czy figurka do kupienia w sklepie z zabawkami?
Duh! Zdjęcie z filmu.

- Anonymous - 28-10-2007

Cytat:No przecież napisałem wcześniej hipotetycznie że może Królowa na początku rozmnaża się w taki sposób

Tylko że to jest zwyczajnie głupie.
Colin spytał skąd wiedzą, że tak nie jest skoro w filmach nic temu nei zaprzecza i dostał trafną odpowiedź, że w dotychczasowych filmach nic nie zaprzecza również temu że alien-queen puszcza "Lightning-farts", od razu spytano go ile razu ma to ostatnie miejsce w jego filmie. Niestety nic nie odpowiedział. Wszystko z krasnoludkami na czele mozna wpieprzyć do filmu w myśl zasady "bo dlaczego nie?" tylko że akurat w tym przypadku to jest po prostu naciągane, a zapewne głównym powodem jest to że chca mieć "szokującą scenę gwałtu oralnego w wykonaniu predaliena" na której Mental mimo swoich zapewnieniń z kina nie wyjdzie ale będzie się z niej za to śmiał :P

Niech zrobią jeszcze ze dwa filmy to zapewne okaże się, że Alieny mogą również rozmnażać się przez podział poprzeczny i pączkowanie :roll: a poza tym raz w roku składają również jaja z których wykluwają się od razu miniaturowe drone'y, a na Wigilię mówią ludzkim głosem.

- military - 28-10-2007

Gieferg napisał(a):Tylko po co składają te jaja, skoro szybciej byłoby przynieść ofiary do nich, a królowa byłaby przez cały czas mobilna zamiast siedzieć z pełnym jaj odwłokiem?

Bo 1 poruszająca się królowa mogąca zapłodnić 1 osobnika na 5 minut to nie to samo co 150 poruszających się facehuggerów powstających co 5 minut.

- Mierzwiak - 28-10-2007

Nie wiem, nie interesuje mnie co mówią, jak jest według nich a jak nie jest - ocenię to, co zobaczę w filmie, a nie to co na razie jest hipotetyczne.

Tym bardziej że ci bracia to jacyś idioci. W wywiadzie bełkotali coś o tym ile to było klimatycznego deszczu w Alien Scotta. What?!

- Anonymous - 28-10-2007

Na dzień dzisiejszy zaczynam wątpić czy się na to wybiorę.
Podobnie było przy okazji AVP - miałem iśc, ale po tym co się o filmie dowiedziałem przed premierą i po premierze jednak mi się odechciało i to była trafna decyzja,

Wygląda też na to że ten film powinien się nazywać raczej:

Predalien Vs Predator :?

- Mierzwiak - 28-10-2007

Gieferg napisał(a):Wygląda też na to że ten film powinien się nazywać raczej:

Predalien Vs Predator :?
Zachowujesz się jakbyś o Predalienie dowiedział się dzisiaj. Zresztą w trailerze widać że będzie sporo scen ze zwykłymi Obcymi, więc skąd ten lament?

Poza tym ten film ma już na starcie kilka wielkich plusów: Anderson nie "reżyseruje", nie ma Predatora spoufalającego się z człowiekiem (sic!), nie ma piramid ukrytych pod lodem i wielu, wielu innych super cool fajnych rzeczy z filmu Andersona :twisted:

- Anonymous - 28-10-2007

Cytat:nie ma Predatora spoufalającego się z człowiekiem (sic!)

To akurat było ważnym elementem najlepszej fabuły z wspólnym udziałem obcych i predatorów jaka kiedykolwiek powstała i dobrze przedstawione (czyli tak jak w pierwszym komiksie AVP) w żaden sposób nie raziło. Wręcz przeciwnie - było jak najbardziej sensowne, nawet w filmei Andersona to jedna z ostatnich rzeczy jakich bym się uczepił.

Co do komiksu o którym mowa :
http://en.wikipedia.org/wiki/Aliens_vs._Predator_%28comic_book%29

Cytat:Anderson nie "reżyseruje"

Zawsze może się okazac, że Strause są jeszcze "lepsi".

W zasadzie jedynym plusem jaki ten film ma jużna starcie to R-rated, a to w zasadzei żaden plus bo w przypadku filmów o obcych i predatorach to powinien być standard.

- Hitch - 28-10-2007

Najlepsza fabula o Predatorach, ludziach i Obcych to ta z Predatora 2. Pred oluje na ludzi a Obcy konczy na scianie jako trofeum :)

- Mierzwiak - 28-10-2007

Wiem o tym komiksie Gieferg i wisi mi to czy było to dobrze przedstawione, bo pomysł uważam za KRETYŃSKI i kropka.

Aha, jeszcze ta retrospekcja z przeszłości w AVP w której Predatorzy-bogowie strzelali sobie radośnie do setek Alienów. Co za porażka.

Nie mówię że AVP-R będzie dobrym filmem, ale widzę tu zbyt wiele fajnych rzeczy żeby choćby przypuszczać, by było to takie samo lub gorsze niż AVP. A osiągnąć to mógłby chyba tylko Uwe B.

- Anonymous - 28-10-2007

Cytat:Wiem o tym komiksie Gieferg i wisi mi to czy było to dobrze przedstawione, bo pomysł uważam za kretyński i kropka.

Jabym znał obcych tylko z filmu Andersona pewnie bym uważał że są kretyńscy 8)

- Mierzwiak - 28-10-2007

Nie mówię o tym jak to wygląda w filmie Andersona. Mówię o idei, że polujący min. na ludzi kosmici mieliby walczyć z nimi ramię w ramię. DEBILIZM. Rozumiesz o czym mówię?

- Anonymous - 28-10-2007

Rozumiem, że nie wiesz w jaki sposób do tej współpracy doszło we wspomnianym komiksie czyli zasadniczo nie wiesz o czym mówisz.

W swoim gniocie Anderson wykorzystał sam motyw współpracy, ale zapomniał go sensownie uzasadnić, co w komiksie było zrobione. Predator to istota inteligentna, i spokojnie można założyć, że istota inteligentna w odpowiednich warunkach dogada się z inną istota inteligentną. Nie widzę w tym absolutnie nic debilnego. Wszystko zalezy od tego w jaki sposób zostało to pokazane.

- Mierzwiak - 28-10-2007

Widzę że ktoś tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, więc zacytuję sam siebie:

Mierzwiak napisał(a):Mówię o idei, że polujący min. na ludzi kosmici mieliby walczyć z nimi ramię w ramię. DEBILIZM.
Tym bardziej w świetle obu części Predatora coś takiego brzmi jak wyjątkowo kiepski żart.

Może by tak nakręcić "ET 2", w którym przyjaźni kosmici z pierwszego filmu nagle postanawiają sobie zapolować na ludzi? Efekt mniej więcej ten sam.

- Anonymous - 28-10-2007

Tym bardziej widzę że nie wiesz o czym mówisz.

W obu częściach predatora nie zaistniały okolicznosci takie jakie zaistniały w wspomnianym komiksie. Predator z P1 i P2 nie miał żadnych powodów współpracować z cżłowiekiem. Twoje rozumowanie wskazuje na to że traktujesz łowców jak zaprogramowane roboty zchowujące się tak samo niezaleznie od sytuacji i okoliczności. W taki sposób to sobie możesz traktować terminatora, róznica polega na tym, że terminator jest zaprogramowany, więc nie zmienia zdania pod wpływem okoliczności.

Przeczytaj wspomniany komiks i potem się wypowiadaj. Jesli po przeczytaniu dalej będziesz uważał że to idiotyczne to ok. Ale na tą chwile nie masz podstaw by głosić to jako prawdę objawioną.

- Hitch - 28-10-2007

Giefergu, moze bys w koncu poparl argumentem jakims to co mowisz? Ciagle slysze tylko, ze jest sensownie pokazane i ekstra cacy. Oswiec nas, opowiedz nam ta arcyciekawa historie sojuszu Predatorow z czlowiekiem w komiksie AvP.

- Mierzwiak - 28-10-2007

Owszem, Predatorzy są inteligentnymi istotami, ale podobają mi się dlatego, że są czarnymi charakterami, że są dla ludzi zagrożeniem i traktują ich jak zwykłą zwierzyną. Właśnie z tego powodu pomysł ten uważam za głupi. Nieważne jak dobrze byłby uzasadniony i że wynikałby z fabuły. Możesz też sobie wymyślić logiczne i wiarygodne uzasadnienie przemiany kuli ziemskiej w wielką kulę do kręgli, co nie zmienia faktu że to idiotyzm.

Cytat:Ale na tą chwile nie masz podstaw by głosić to jako prawdę objawioną.
Naprawdę wszędzie trzeba pisać "moim zdaniem", "imo", "imho" itd. żeby było w 100% jasne że mówi się za siebie?

- Anonymous - 28-10-2007

Inteligentna forma zycia jaką jest predator nie musi koniecznie wypruwać flaków z kogoś kto mu ratuje zycie gdy lezy rozpieprzony na skutek wybuchu własnego statku, a później z kogoś kto wyciaga go z przesranej sytuacji w momencie kiedy jego priorytetem nie są już łowy, a opanowanie sytuacji, która wymknęła się spod kontroli na skutek nieplanowanego dostania się królowej na obszar na którym łowy się toczą. To tak w skrócie.

- Mierzwiak - 28-10-2007

bardzo dobre uzasadnienie, które jednak w żaden sposób nie zmienia mojego poglądu na współpracę Predatorów i ludzi.

- Mental - 28-10-2007

Gieferg napisał(a):Predator to istota inteligentna, i spokojnie można założyć, że istota inteligentna w odpowiednich warunkach dogada się z inną istota inteligentną. Nie widzę w tym absolutnie nic debilnego. Wszystko zalezy od tego w jaki sposób zostało to pokazane.

popieram. nie ma rzeczy głupich, są tylko głupio pokazane (czytaj TFy :)).