![]() |
|
Gladiator (2000) & Gladiator II (2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Ridleya Scotta (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Ridleya-Scotta--62) +---- Wątek: Gladiator (2000) & Gladiator II (2024) (/Thread-Gladiator-2000-Gladiator-II-2024--786) |
RE: Gladiator (2000) - yacajackowski - 09-07-2024 Okrutna chujnia się szykuje
RE: Gladiator (2000) - shamar - 09-07-2024 Najpierw przeczytałem komentarze. Drużyna "gniot". Tyle, że jeszcze nie obejrzałem. RE: Gladiator (2000) - al_jarid - 09-07-2024 Nie wiedziałem, że forum KMF jest tak opiniotwórcze. RE: Gladiator (2000) - ugh - 09-07-2024 Trafne stwierdzenie, że ten zwiastun jest bez duszy. Dużo krzyku, potu i krwi, ale total generic. Scott myślał, że widzowie zobaczą dwa nawiązania do Maximusa oraz flashbacki i to im wystarczy do podjarki. Druga sprawa, że już w tych 3 minutach widać, że Mescal charyzmą I dostojnością nie ma startu do Russella. To jest dobry aktor, ale nie pasuje mi do tej roli. Facjata poczciwego wioskowego chłopaka + scenariusz, który zapewne nie da mu się zapamiętać w tej roli. Z ciekawości odpaliłem sobie zwiastun 1 części i już tam pojawiły się legendarne teksty, które przeszły do kanonu: "On my command, unleash hell", "are you entertained?" i początek słynnego "I'm Maximus...." W zwiastunie dwójki nie pada żaden tekst godny zapamiętania. Jest za to teledyskowy montaż z rapem w tle i słabe CGI. Noo jestem pełen obaw. RE: Gladiator (2000) - shamar - 09-07-2024 Obejrzałem do momentu jak wchodzi rap. Wyłączylem. Jestem ZAŻENOWANY. Wiedziałem, że będzie wtórne ale to jebie prymitywnym żałosnym kalkowaniem jak smarowanie gównem po kromce miast czekoladą. RE: Gladiator (2000) - Scheckley - 09-07-2024 (09-07-2024, 15:39)al_jarid napisał(a): Scheckley, strong female warrior była też w pierwszej części, jechała na rydwanie i szyła z łuku. Z tym że długo se nie powalczyła Kurczę a ja zawsze byłem przekonany, ze to chłop z taka zbroją z cyckami - tyle lat w niewiedzy... A co do zwiastunu to nawet ok, ale ni uja nie rozumiem jakiegoś szerszego kontekstu - ci imperatorzy to Geta i Karakalla? Co to za megaoblężenie statkami? Za to Koloseum akurat na plusik i scenografia całkiem ładna. RE: Gladiator (2000) - Mefisto - 09-07-2024 Czy ja dobrze widzę, że oni wkleili do wspomnień innego dzieciaka, niż ten, który tam rzeczywiście był Srogie piguły. A generalnie mocne popłuczyny po oryginale i przeskakująca rekina kopia tegoż, czyli n-ty sequel po latach, który #nikogo
RE: Gladiator (2000) - Dr Strangelove - 09-07-2024 - She must feed them. - They can eat war! Kto pisał takie kozackie dialogi? Dwóch gimnazjalistów? RE: Gladiator (2000) - Mefisto - 09-07-2024 Pewnie tych dwóch cesarzy. Swoją drogą to chyba pierwszy sequel Scotta. Gladiator (2000) - slepy51 - 09-07-2024 Nie wiem kto promuje tego całego Mescala na nową gwiazdę kina, ale chłop ewidentnie nie ma za grosz charyzmy i takiego filmu to on raczej nie pociągnie. Na pierwszym "Gladiatorze" byłem w kinie, tego pewnie obejrzę jak pojawi się w wiadomym miejscu. Rapsy top
RE: Gladiator (2000) - Paszczak - 09-07-2024 Mefisto napisał(a):Swoją drogą to chyba pierwszy sequel Scotta.Rozumiem że miałeś szczęście zapomnieć o istnieniu Covenanta. RE: Gladiator (2000) - Bucho - 09-07-2024 Zona stwierdzila, ze brakuje tylko latajacych smokow ![]() (09-07-2024, 15:17)Dr Strangelove napisał(a): Ten "Neron" to będzie straszne wieśniactwo. 5/10 ![]() (09-07-2024, 15:21)nawrocki napisał(a): Budżetu toto nie zwróci. Obawiam sie, ze jednak zwroci. (09-07-2024, 15:30)Scheckley napisał(a): Strong female warrior jest nawet a Denzel gra czarnego żymianina pociagajacego za sznurki Bedzie pasowac do afrocentrycznej szajby, Black Hebrew Israelis lubia to. Scott pojedzie lopata, w koncu USA to kontynuacja Rzymu. Ten czarny Denzel, co krytkuje imperiun i chce je pchac w przepasc nie jest imo przypadkowy. Pedro i cycek pewnie finalnie polacza sily, ale może sie myle. RE: Gladiator (2000) - Melvin27 - 09-07-2024 Szkoda Denzela albo i nie RE: Gladiator (2000) - Bucho - 09-07-2024 Myslicie, ze Denzel to tez jakis byly niewolnik, ktory bedzie probowac obalic zly Rzym? Moze mu nawet w tym pomoga jacys liberalni, rzymcy Zydzi
RE: Gladiator (2000) - Albertino - 09-07-2024 Paul Mescal to jest ogromny talent i casting 10/10, motyla noga się znacie. Ale z resztą się zgadzam. CGI czasami wygląda gorzej niż w filmie sprzed 24 lat. I w końcu lepsze zdjęcia w filmie Scotta, bo podziękował Wolskiemu (niestety raczej tylko na ten film). RE: Gladiator (2000) - Krismeister - 09-07-2024 (09-07-2024, 17:53)Bucho napisał(a): Myslicie, ze Denzel to tez jakis byly niewolnik, ktory bedzie probowac obalic zly Rzym? Moze mu nawet w tym pomoga jacys liberalni, rzymcy ZydziDenzel gra byłego gladiatora, którego złapali w niewolę. Nie gra żadnego Rzymianina, ani tym bardziej cesarza jak to w necie sugerują. RE: Gladiator (2000) - Bucho - 09-07-2024 (09-07-2024, 18:04)Krismeister napisał(a):(09-07-2024, 17:53)Bucho napisał(a): Myslicie, ze Denzel to tez jakis byly niewolnik, ktory bedzie probowac obalic zly Rzym? Moze mu nawet w tym pomoga jacys liberalni, rzymcy ZydziDenzel gra byłego gladiatora, którego złapali w niewolę. Nie gra żadnego Rzymianina, ani tym bardziej cesarza jak to w necie sugerują. No o tym wlasnie pisze, ze Denzel to byly niewolnik/gladiator. Cesarzem nie jest, bo to juz byla Kangzerka na pelnej, a pisanie o byciu Zydem, albo o ich machinacjaach to po prostu beka z mojej (i nie tylko) strony. Przy czym ignorowanie zydowskich wplywow w Rzymie tamtego okresu to jak ignorowanie ich wplywow w USA na poczatku XX wieku. RE: Gladiator (2000) - Snappik - 09-07-2024 A mi się bardzo podoba. Jestem team #MescalToKozak i uważam że to będzie bardzo dobre filmidło. Holly od lat nie robi nic sensownego w temacie widowisk historycznych, a tu jest wszystko niemal w punkt. CGI nieźle ale nie powala, ale i tak się jaram. Będzie dobrze, zobaczycie
RE: Gladiator (2000) - Reno - 09-07-2024 Absolutnym szczytem kariery Pascala to wybuch głowy w GoT. Potem było już tylko w dół. Team #MescalToKasztan RE: Gladiator (2000) - Hitch - 09-07-2024 Team #ScottaPojebałoNaStareLataToWyglądaJakJakieśTelewizyjneGównoWyprodukowaneWzapasowymStudioPolsatu |