Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- military - 28-10-2007

Wszyscy się mylicie. :)

"Współpraca" to głupi pomysł - w komiksie Pred działał razem z ludźmi, bo NIE MIAŁ WYBORU - jeśli chciał żyć. Ale jeśli człowiek by go np. uratował, tak że nie groziłoby mu dalsze niebezpieczeństwo, to nagrodą ze strony Preda nie powinna być dozgonna przyjaźń, tylko zwykłe odejście, bez zamordowania ofiary. Ewentualnie jakaś broń z asortymentu Preda. :) Pred nie poluje na każdego, ma swój kodeks, nie zabija dzieci i kobiet - szuka zwierzyny godnej siebie. Ale to nie oznacza, że z tymi, z którymi nie walczy, będzie się od razu przyjaźnił. Takich powinien olewać z góry na dół.

- Mental - 29-10-2007

pokaż mi punkt, w którym pisze o przyjaźni. jeśli nie pokażesz, to ci wsadzę... palec do ucha :)

- military - 29-10-2007

Mental, w stosunku do ciebie napisałem że się mylisz, bo ogólnie się mylisz, jak podmienisz parę liter w swojej ksywce to wyjdzie "Pomyłka". :)

- Anonymous - 29-10-2007

Cytat:Pred nie poluje na każdego, ma swój kodeks, nie zabija dzieci i kobiet

różnie to bywa.

Najwiekszym zgrzytem w tym świetnym komiksie jest własnie to że zarzynają tam nieuzbrojoną kobietę i zaraz potem próbują rozwalić dzieciaka :roll: No ale może to byli jacyś wykolejeńcy, w końcu nie wszyscy muszą być tacy sami :P

- military - 29-10-2007

Ano właśnie - różnie to bywa. Skoro predy w komiksie zabijają kobietę, to czy komiks jest głupi? Nie - bo różnie to bywa, różne są predatory, to nie maszynki do zabijania. W zasadzie nic o nich nie wiadomo, może mają normalną społeczność, swoje kancelarie adwokackie, mechaników samochodowych, górników, a te predy które widać w filmach to odpowiedniki amerykańskich wieśniaków w brudnych koszulkach i z puszką piwa w łapie, którzy idą zapolować na bagna, a potem przy ognisku pograć na bandżo? To niezbyt inteligentni, ale jednak kochający mężowie, pracownicy dużych firm, którzy chcieli wybrać się na weekendowe polowanie, ale tragicznie zginęli z ręki bestialskiej zwierzyny. Już nie założą garnituru na niedzielną mszę, już nie powiedzą dzieciom "dobranoc"... Bo Arnie stojący na drabinie rozwoju dziesięć szczebli niżej wpakował im się w rozrywkę po ciężkim tygodniu pracy.

- Mierzwiak - 31-10-2007

Nowy polski plakat:

[Obrazek: 71764113rr5.th.jpg]

Nawet niezły, chociaż jak widać nie wzięli sobie do serca sugestii które im wysłałem :twisted:

- Oconnel - 31-10-2007

Jasna cholera widzieliście już to:

http://media.movies.ign.com/media/746/746237/vids_1.html

Klip z AVP2!!! Predek rozpierdziela wszystkich naokoło :D

Pobierać! (filmik pierwszy z lewej)

- Mierzwiak - 31-10-2007

Dobre, podoba mi się, tylko te przezroczyste paski gumy między szczękami Obcych wyglądają jakoś tak badziewnie :?

- ALIEEN - 31-10-2007

Filmik naprawde niezly. Krwawy i soczysty :)
A gumki miedzy szczekami Obcych jakos mnie nie razily ;)

Natomiast co do nowego plakatu, to... jakis taki zwykly jest...
Juz zdecydowanie bardziej podobal mi sie ten poprzedni, na tle Ziemii...
Ale zaczynam powoli przyzwyczajac sie, ze tak dobrych plakatow
jak pierwsza czesc "AVP", to "Requiem" miec niestety nie bedzie :(

- Predator895 - 31-10-2007

czy ja wiem ten filmik jakiś taki bezpłciowy :P

- Anonymous - 31-10-2007

Jak dla mnie nowy plakat jest bardzo dobry, o niebo lepszy od poprzedniego, tylko ten napis, który wygląda jak dodany w Paincie wszystko je*ie.

A filmik...nędza.

To będzie Aliens Vs Predator Vs Amerykańscy studenci. Temu łepek odstrzelą, temu się twarz rozpuści, a i tak nikogo nie będzie ich los obchodzić.

Ta przeźroczysta guma faktycznie kłuje w oczy i strasznie lipnie wygląda.

Jedyny plus jest taki że pred zachowuje się tak jak sie pred powinien zachowywać, czyli robi sieczkę z obcych w przeciwieństwie do predów-złamasów z poprzedniego filmu. To mi jak najbardziej odpowiada bo pasuje mi wizja komiksowa, tzn obcy w roli mięsa armatniego dla predów, a nie jako równorzędny przeciwnik do walki jeden na jeden.

Spodziewam się raczej filmu do postawienia na półce z jakimś Resident Evil, Krzykiem i Koszmarem minionego lata, niż z Alien 1-3 i Predator 1-2.

Pójdę na to tylko po to żeby postraszyć tym dziewczynę :twisted: no i dlatego że wypadałoby w końcu raz zobaczyć preda i obcego na duzym ekranie.

- Mierzwiak - 31-10-2007

[Obrazek: hraliensvspredatorbannehv1.th.jpg][Obrazek: hraliensvspredatorbannewb1.th.jpg]

Jak widać po czcionce tytułowej wzorowali się najwyraźniej na polskim plakacie :evil:

Oddzielnie wyglądają klawo.

- ALIEEN - 31-10-2007

Nooo! Te plakaty oddzielnie wygladaja przezajebiscie!
Tylko niech zmienia te badziewna czcionke do jasnej cholery :evil:

A opinia Gieferga a propo klipu byla przewidywalna
jak kolor mojego moczu o poranku (ROTFL)

- Anonymous - 31-10-2007

Obejrzałęm sobie jeszcze raz. Zwróccie uwagę na moment jak ci dwaj kolesie stoją i celują sobie w predatora przez jakieś 4 sekundy (I REPEAT: 4 SEKUNDY) zamiast od razu strzelać po czym zupełnie zasłużenie tracą swoje durne, puste łby. Idiots.

ALIEEN napisał(a):A opinia Gieferga a propo klipu byla przewidywalna

Przewidywalna to był atwoja opinia: Jest Alien = jest super.

Mi się trailery nawet podobały, więc nie wiem skąd ta niby "przewidywalność".

- ALIEEN - 31-10-2007

I tu sie Gieferg mylisz - napisalem, ze filmik jest niezly. That's all.
Nie zesralem sie, choc bardzo bym tego chcial...

- Anonymous - 31-10-2007

Nie martw się, w kinie na pewno się uda 8)

I cholera, ta guma mnie irytuje za każdym razem jak to widzę.

- ALIEEN - 31-10-2007

Do kina zabieram komplet pieluch.
To standard w przypadku najbardziej wyczekiwanych przeze mnie filmow :)

- Mierzwiak - 31-10-2007

Gieferg napisał(a):Zwróccie uwagę na moment jak ci dwaj kolesie stoją i celują sobie w predatora przez jakieś 4 sekundy (I REPEAT: 4 SEKUNDY) zamiast od razu strzelać po czym zupełnie zasłużenie tracą swoje durne, puste łby. Idiots.
To akurat typowe, obecne niemal w każdym filmie w którym ktoś ma okazję strzelić ale tego nie robi. Tutaj przynajmniej wiemy że Predowi i tak nic by się nie stało, w przeciwieństwie do horrorów w których postać ma okazję dobić mordercę ale nie robi tego, bo przecież do końca filmu jeszcze pół godziny.

- ALIEEN - 31-10-2007

Ciekawe, dlaczego na tych plakatach z Alienem i Predem osobno,
na dole widnieje napis January 2008... (ze tez od razu nie zwrocilem na to uwagi...)

- Mierzwiak - 31-10-2007

Może dlatego że to międzynarodowe plakaty?