![]() |
|
Szybcy i wściekli - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
|
RE: Szybcy i wściekli - Juby - 14-07-2013 Nie "nagle" przestało przeszkadzać, bo FF6 to nie jest pojedynczy przypadek. Szybcy i wściekli to seria, która stawała się coraz głupsza, dlatego tu nikt nie wylicza jej głupot - bo wszyscy ich oczekują! Ten filmy są mega łupie i przesadzone, ale świetnie bawią, mają dużo akcji, humoru, nie mieszają różnych konwencji, a przez to że seria ma już kilkanaście lat, świetnie się ogląda kolejne poczynania bohaterów (z którymi wielu się już zżyło) i chemię między nimi. Mam nadzieję, że taka odpowiedź cię satysfakcjonuje. RE: Szybcy i wściekli - patyczak - 14-07-2013 Cytat:Szybcy i wściekli to seria, która stawała się coraz głupsza, dlatego tu nikt nie wylicza jej głupot - bo wszyscy ich oczekują! To tak naprawdę nic nie tłumaczy, wręcz jest jeszcze bardziej zastanawiające. Cytat:świetnie się ogląda kolejne poczynania bohaterów (z którymi wielu się już zżyło) i chemię między nimi. I to jest mój problem, bo tak sobie myślę, że nie czułbym większych emocji gdyby np. zginął ktoś z głównych bohaterów. Nie jestem zżyty w ogóle. Z jednej strony fajnie, że film jest tak zrobiony, że można obejrzeć go wyrwanego z kontekstu i bez znajomości reszty, ale z drugiej i tak mnóstwo się traci. Fast Five nawet mi się podobało - były głupoty, ale raczej dotyczące praw fizyki i dobrze się bawiłem. W ostatniej części zbyt mocno podkręcono skalę wydarzeń (w kolejnej akcja będzie działa się w kosmosie czy co?:D), co zaowocowało już taką umownością, że odpadłem. RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 14-07-2013 Juby napisał(a):PS: Dziwię się, że zastałem w tym temacie dyskusję. To ktoś na forum jeszcze czyta posty Shamara? A w ogóle kto to jest ten Shamar? Cytat: . Cytat:Szybcy i wściekli to seria, która stawała się coraz głupsza, FF to jedyna znana mi seria, która po czterech gównianych, do niczego się nie nadających filmach nagle zmienia się w coś naprawdę fajnego. RE: Szybcy i wściekli - patyczak - 14-07-2013 Czyli chronologicznie szósta część jest po trzeciej? RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 14-07-2013 Trzecia jest chronologicznie ostatnia, a ostatnia scena szóstej to tak naprawdę zmodyfikowana scena z trzeciej. RE: Szybcy i wściekli - shamar - 14-07-2013 Dotarłem do oceny Dovelinga. Jego też mogę zrozumieć :) RE: Szybcy i wściekli - Doveling - 14-07-2013 (14-07-2013, 10:33)Juby napisał(a): Szybcy i wściekli to seria, która stawała się coraz głupsza, dlatego tu nikt nie wylicza jej głupot - bo wszyscy ich oczekują! Kompletnie nie rozumiem tego stwierdzenia. Jeżeli w siódmej części jeden z bohaterów wyskoczy z samolotu, nie otworzy się spadochron, a on wyląduje w kabriolecie za kierownicą i pojedzie dalej - wówczas również nie będziesz wyliczać głupot? ;-) (14-07-2013, 01:39)Arahan napisał(a): Chcesz praw fizyki to wywal 3/4 filmów jakie oglądasz. Nie do końca o to chodzi. Fast Five nie robiła sobie niczego z praw fizyki, ale oglądało się ją "przepysznie". W szóstce, w dwóch czy trzech scenach przekroczyli niestety granicę między uroczą głupotą a idiotyzmem. I dałem tej części szóstkę (po następnych seansach może być jedynie gorzej) tylko i wyłącznie z powodu niebywałego sentymentu do tej serii i sympatii do niektórych bohaterów. RE: Szybcy i wściekli - shamar - 14-07-2013 (14-07-2013, 01:39)Arahan napisał(a): Jesteś nienormalny. Człowieku to jest ROZRYWKA. Kino zostało stworzone dla ROZRYWKI. Superslogan - "to jest rozrywka". "Batman i Robin" to TEŻ ROZRYWKA. Rozrywka tez powinna być na poziomie. Komuś przeszkadzają 2 czy 3 przegięte akcje w takim "Die Hard 4.0", w temacie obok i nazywa taki film przegównem ale wychwala "F6", który usiany jest debilizmami od początku do końca. Przy tym nawet beznadziejne "DH 4" jawi się jako, w miarę realistyczny i poważny film akcji. Podobnie widzę mieszanie z błotem "X-men Geneza". Ło jakież to było złe, jakież tragiczne, PG żenada. Może i był ale to film na podstawie komiksu. F6 jest na podstawie komiksu czy może kreskówki? Cytat:Chcesz praw fizyki to wywal 3/4 filmów jakie oglądasz. Jak już pisałem wyżej. A - są pewne granice. B - ja się nie czepiam tylko "praw fizyki". Przecież w tym filmie można się przypieprzyć do wielu rzeczy. Cytat:Aaaa nie, przepraszam, Ty to tylko Bergmana i Almodovara jedziesz i blockbusterami się przydzisz. Nie wiem czemu na siłę insynuujesz, że mam się za jakiegoś znawcę, który nie ogląda luźnego kina. Gdzie ja, choćby raz, tak twierdziłem? Cytat:Gdzie nie wejdę, do jakiego tematu to widzę Twoje narzekania. Musisz prowadzić bardzo smutny żywot, albo być cholernie czepialski. Bo wchodzisz w złe tematy. Albo się czepiasz i se taki obraz ustaliłeś. Serio, serio. Np. "MoS" mi się podobał wiec Twa teoria pada. PS - może prowadzę bardzo smutny żywot, albo jestem cholernie czepialski (a nie jestem) bo mam taką naturę. Rozumiem, że argumenty personalne wytaczamy jak na FW? A Ty jesteś pewnie gruby i niski. I nosisz okulary... dzissass. (14-07-2013, 01:55)patyczak napisał(a): Otóż to. Chyba nawet nie trzeba brać w spoilery bo na poprzednich stronach wiele rzeczy jest wyłożonych na tacy. Cały motyw wyjściowy jest naciągany ale można go jeszcze przełknąć. Ale papierowość postaci zaczyna się dziwnie już w momencie, gdzie siostra Doma pozwala Brianowi jechać na akcję. No sorry ludzie... Hej, jesteś moim mężem. Mamy malutkie dziecko ale jedź na koniec świata. Nie myśl o mnie i dziecku. Nieważne, że mogą odstrzelić ci dupsko (jak i całej paczce) a ja zostanę sama. To samo tyczy się policjantki. Dziewczyna wyjeżdża z Brazylii do Meksyku, z przestępcą. Ale kiedy pojawia się konkurentka sadzi teksty: luzik, i tak zawsze chciałam robić w policji. jestem spełniona Praca w policji i spełnienie zawodowe wyklucza szczęście w życiu osobistym? RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 14-07-2013 Widać, że niektórzy ewidentnie nie powinni oglądać tej serii, bo zwyczajnie ich nie bawi. Wiecie co? 7 będzie pewnie JESZCZE bardziej przegięta, ale zobaczycie ją, a później wejdziecie tutaj i będziecie pisać jakie to jest złe i przegięte, bo przecież w 5 było ok, w 6 przesadzali, ale dało się obejrzeć, ale 7 .. NIEEEE. Nie dla Was, nie oglądajcie, proste. RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 14-07-2013 Niby masz rację, ale gdybym się zastosował do tej zasady po obejrzeniu 1, 2 i 4, które zdecydowanie uznałem za filmy nie dla mnie i do których nie wrócę nigdy (to samo dotyczy zresztą równie, albo i jeszcze bardziej dennej trójki którą obejrzałem dopiero po FF6), ominęłaby mnie świetna zabawa na 5 i 6 (i być może 7, która teraz figuruje w moim TOP-10 oczekiwanych premier). Swoją drogą - wiążę pewne nadzieje ze zmianą reżysera, bo jedyne skojarzenie jakie mam z Wanem - Death Sentence - to skojarzenie bardzo pozytywne, a Lin, nawet jeśli dwa ostatnie filmy mu wyszły, prezentuje styl, który jednak nie do końca mnie satysfakcjonuje (np. liczę na lepsze zdjęcia w siódemce). RE: Szybcy i wściekli - Mefisto - 14-07-2013 (14-07-2013, 04:04)Arahan napisał(a): Jak nie masz co robić to szukaj, chętnie sobie przypomnę te moje "kwiatki". Niestety mam co robić :) Co nie zmienia faktu, że: a) na 100% przywalałeś się do jakiegoś filmu ROZRYWKOWEGO o pierdoły, które tutaj nagle Ci nie przeszkadzają, bo "się dobrze bawiłeś" b) teraz będę uważniej obserwował Twoje wypowiedzi :) Poza tym, to nie my (Shamar+ja+kto tam jeszcze ma mózg i go używa) mamy problem, tylko Wy, bo najwyraźniej nie potraficie przyjąć do wiadomości, że owszem, miejscami zabawa jest przednia, ale tym razem twórcy tak mocno przeskoczyli rekina, jak to tylko możliwe, więc nie oczekujcie, że będziemy im za to składać pokłony. Zresztą, c'mon! - sam mam trochę guilty pleasure tytułów, na których bawię się przednio, ale nie przeszkadza mi to ich nazywać durnym kałem i bynajmniej nie dziwią mnie stawiane im przez inne osoby "jedynki". Cytat:Szybcy i wściekli to seria, która stawała się coraz głupsza, dlatego tu nikt nie wylicza jej głupot - bo wszyscy ich oczekują! I'm speechless. Czyli wg tego rozumowania oczekujesz od części 7 kompletnego ścierwa? RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 14-07-2013 Cytat:(Shamar+ja+kto tam jeszcze ma mózg i go używa) I jak się czujesz będąc z S. w tej samej drużynie? RE: Szybcy i wściekli - Mefisto - 14-07-2013 nie wiedziałem, że gramy na drużyny :) RE: Szybcy i wściekli - Gal Anonim - 14-07-2013 Najpierw zabierają twoją broń. Potem twoich Szybkich i Wściekłych. Potem twoje posty na forum. A potem twoją wolność. -- Benjamin Franklin RE: Szybcy i wściekli - Mental - 14-07-2013 87% cytatów z Ojców Założycieli znalezionych w Internecie jest nieprawdziwa. -- Abraham Lincoln RE: Szybcy i wściekli - shamar - 14-07-2013 Widzę, że dla niektórych robię tu za szarą eminencję, czarną owcę, białego kruka i moralno-mentalnego gwałciciela rozumu. Ktoś chyba zapomniał o dopisaniu jaki to Die Hard 3 jest beznadziejny. Bo w tym temacie jeszcze tego nie ma. PS - nikomu nie przeszkadza, że ekipa nie ratuje przypadkowych ludzi mordowanych na drodze? Są prawie jak Superman więc to... dziwne. RE: Szybcy i wściekli - Hitch - 14-07-2013 Cytat:szarą eminencję Zaglądaj do słownika zanim napiszesz cokolwiek. RE: Szybcy i wściekli - shamar - 14-07-2013 Nie bój się o moją wiedzę. Raczej o swój kij w czterech literach. RE: Szybcy i wściekli - Mefisto - 14-07-2013 yeah! bójka! :D RE: Szybcy i wściekli - shamar - 14-07-2013 Nie wdaję się tutaj w bójki. Już przywykłem, ze niektórym się wydaje, że są mądrzejsi niż wydają się innym. Do tego dochodzą te personalne przedszkolne wrzutki. (Ja jakoś potrafię się od czegoś takiego powstrzymywać. No ale ja jestem tylko głupim, spamującym malkontenckim trollem hejtującym filmy, który ma ch...we życie i nic go nie cieszy.) Ale czego wymagać od ludzi, którzy chwalą film w którym podrasowana fura przebija się (bez draśnięcia) przez kadłub samolotu. Można się tylko uśmiechnąć i przytakiwać dobrotliwie głową ;) |