Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Captain America: Civil War (2016) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Captain America: Civil War (2016) (/Thread-Captain-America-Civil-War-2016--3943)

RE: Captain America: Civil War (2016) - Mierzwiak - 27-04-2016

(27-04-2016, 10:44)Gieferg napisał(a): Robicie jakieś powtórki przed kinowym seansem CA?
Tylko Winter Soldier na którego od jakiegoś czasu i tak mam ochotę.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Arahan - 27-04-2016

W piątek w TVN ;) z milionem reklam.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Mierzwiak - 27-04-2016

A nie, bo mam na BR, tfu, BD :)

Reszty raz że mi się nie chce, a dwa nie widzę jakiejś specjalnej potrzeby. Winter Soldier z racji obecności Bucky'ego jest najbardziej na miejscu, a Ultrona z kolei widziałem w listopadzie więc mam go w miarę świeżo w pamięci.

RE: Captain America: Civil War (2016) - nawrocki - 27-04-2016

Ja podziwiam niektórych, że mają czas i chęci, żeby z okazji premiery JEDNEGO filmu powtarzać 10 innych.

RE: Captain America: Civil War (2016) - Arahan - 27-04-2016

Czas to przede wszystkim. Ja nic nie powtarzam. Nie mam tego w zwyczaju.

RE: Captain America: Civil War (2016) - srebrnik - 27-04-2016

W związku z tym, że w ciągu najbliższego tygodni z 15h spędzę w autobusach i pociągach to całą pierwszą fazę choćby łyknę niejako po drodze :)

RE: Captain America: Civil War (2016) - shamar - 28-04-2016

(27-04-2016, 20:27)Arahan napisał(a): W piątek w TVN ;) z milionem reklam.

"Thora" obejrzałem w TV, "Capa" obejrzałem w TV, "Thora 2" obejrzałem w TV... Pasuje bo te filmy "zasługują" na właśnie takie seanse :)

Zapomniałem... "Iron Mana 2" też obejrzałem w TV ale... nagranego. Liczy się?

RE: Captain America: Civil War (2016) - Mierzwiak - 28-04-2016

Są aż tak dobre że zamiast poświęcać im 120 minut oddajesz im dodatkowe 30 minut życia?

RE: Captain America: Civil War (2016) - Gieferg - 28-04-2016

Cytat:Czas to przede wszystkim. Ja nic nie powtarzam.

Chyba że The Force Awakens :P

RE: Captain America: Civil War (2016) - Mefisto - 28-04-2016

Spoko film. Z początku trochę mi się dłużył, bo ile można patrzeć na walczących w różnych konfiguracjach facetów w trykotach, którzy tak naprawdę nie są w stanie zrobić sobie krzywdy; plus wstęp do właściwej akcji jest tu naprawdę spory, a i to jebane 3D nie poprawiało sprawy. Ale im dalej w las, tym lepiej - a sam finał... najbardziej emocjonujący ze wszystkich dotychczasowych. Serio nie wiedziałem jak to się skończy i kto kogo killim at the end. Podbudowa emocjonalna jest tu zresztą niczym z jakiegoś sądowego dramatu złotej ery - bezbłędna. No dobre, dobre po prostu - miejscami czyste złoto (o ile ktoś nie ma awersji na one-linery i żarciki, które w każdym "normalnym" filmie pewnie byłyby nie na miejscu). Nie wszystko mi zagrało, część rzeczy przekazana łopatą (szczęśliwie taką plastikową, która nie boli), a część pewnie będzie się dalej jakoś rozwijać, no ale to wszystko detale, bo całość to bez kitu chyba najmroczniejszy ze wszystkich obecnych superhero, i ten mrok bynajmniej nie jest gdzieś tam w domyśle. Aha, no i oczywista oczywistość, którą już wiecie: to naprawdę jest Avengers 3 - sort of. Wszyscy, którzy piszczeli na poprzednich Marvelach i płakali ze smutku na Batmanie v Supermanie v zerosensmanie będą szczać w gacie pewnie. Ja co prawda bawiłem się lepiej na Avengers, którzy wciąż wydają mi się lotniejsi, płynniejsi, ale ten film byłby chyba zaraz za.

So, yeah, that & Spider <3, Wanda <3 Antek o_O <3

9 / 10

bo to, że moja miłość do niego tylko urosła, chyba nie muszę mówić - maj hiroł:

[Obrazek: latest?cb=20130927104518]

RE: Captain America: Civil War (2016) - szopman - 28-04-2016

A jak wypada nowy Pajączek w filmie ? :D

przecież dałem serduszko :)

RE: Captain America: Civil War (2016) - Wawrzyniec - 28-04-2016

Serio oglądałeś, czy idzie ściema, jak swego czasu z Mentalem? :P

Czy ja wyglądam, jakbym żartował?

RE: Captain America: Civil War (2016) - Corn - 28-04-2016

Był, widziałem typa w Imaxie, też byłem, miód i wino z ekranu piłem.

Wspaniała rzecz - świetny spider, ciotka May tak gorąca, że normalnie instant boner ;).

O filmie mi się nie chce rozpisywać, bo Mefisto napisał już wszystko. Dodam tylko, że jest w tym podobny myk z "My mother is Martha", ale jest zrobiony tak jak należy i niesie prawdziwy ładunek emocjonalny - normalnie zmienia się strony. Tak jak w BvS nie kibicujesz nikomu bo nie masz powodu, tak tutaj jeśli jesteś po jakiejś stronie, to po pewnej scenie wahasz się albo od razu przeskakujesz na drugą. Mega. Czegoś podobnego nie kojarzę w innym filmie superhero…

Aha, no i dzięki temu, że pokazali nam kopię bez napisów to wreszcie nic mnie nie rozpraszało i mogłem się cieszyć filmem w 100%. 5 lat anglistyki wreszcie się przydało. Mama będzie dumna.

9/10 i serduszko na filmwebie...

Ostatnio widzialem, ze w Hiszpanii ponoc tez juz mozna obejrzec : ) Tj. bylo juz w repertuarze. Wiec chyba poza PL mozna juz gdzies obejrzec ten film w kinie.

(28-04-2016, 15:30)Corn napisał(a): Aha, no i dzięki temu, że pokazali nam kopię bez napisów to wreszcie nic mnie nie rozpraszało

no nie w ogóle :P

RE: Captain America: Civil War (2016) - Corn - 28-04-2016

No serio, napisy mnie wkurzają, bo za dobrze kumam język anglosasów i napisy powodują, że jednocześnie czytam (bo przyzwyczajenie) i słucham oryginału - tak jakbym słuchał audiobooka czytając książkę :P

Cytat:5 lat anglistyki wreszcie się przydało. Mama będzie dumna.
Morał: uczcie się języków obcych ! ; )

Cytat:No serio, napisy mnie wkurzają, bo za dobrze kumam język anglosasów i napisy powodują, że jednocześnie czytam (bo przyzwyczajenie)
Mam tak samo. Raz probowałem nawet dać cyrylice napisy (nie mogłem wbić opcji 0 napisów, jakieś musiałem dać. Tak wiem, jestem Januszem kina domowego) a i tak spoglądałem mimo, że ani literki nie czaje ;/

Chodziło mi raczej o repetę i inne "atrakcje" :)