![]() |
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620) |
- Mental - 12-12-2007 Mefisto miał racje. jak mogłem być aż tak ślepy?! w tym nie ma ŻADNEGO klimatu. całość wygląda jak intro z gry na PC. nawet Predatory poruszają się jakoś dziwnie komputerowo. - ALIEEN - 12-12-2007 Oczywiscie, ze ten fragment jest pociety. To widac jak na dloni, o czym napisalem juz wyzej :) - koronex1989 - 12-12-2007 Tyle że cały film pewnie będzie jednym wielkim teledyskiem ze względu na czas trwania filmu,ja rozumiem że to ma być zwykła napierdalanka ale co to za problem ją wydłużyć o te 20-30 minut? I zgadzam się z Giefergiem co do kontynuowania bzdur z czesci 1.Nie było by lepiej gdyby początek rozpoczął się od zwykłej awarii staku i doszło by wtedy do zainfekowania preda przez twarzołapa? - Anonymous - 12-12-2007 Cytat:w tym nie ma ŻADNEGO klimatu. całość wygląda jak intro z gry na PC. Skojarzenie z intrem do gry komputerowej też mi niestety przemknęło przez myśl. Cytat:Tyle że cały film pewnie będzie jednym wielkim teledyskiem ze względu na czas trwania filmu No niestety. Na tym polega cały problem z krótkimi filmami. W takim Aliens mamy godzinę budowania nastroju, zanim coś się naprawdę zaczyna dziac, mamy czas na żżycie się z postaciami, tutaj po godzinie to już będą napisy końcowe, a co do postaci to kogo będzie obchodził los jakichś niemal anonimowych leszczy, których zdązymy zobaczyć dwa razy przez 20 sekund zanim się widowiskowo rozbryzną? :lol: Ale cóż, pewnie i tak na to pójdę bo może się czasem okazać, że więcej filmów z Alienem już nie będzie i żadnego nie zobaczę w kinie :P - Mental - 12-12-2007 Cytat:W takim Aliens mamy godzinę budowania nastroju zanim coś się naprawdę zaczyna dziac 72 minuty. dopiero po 72 minutach Vasquez jako pierwsza otwiera ogień. właśnie za te introdukcje uwielbiam Aliens najbardziej. jest wzorcowa. Cytat:postaci to kogo będzie obchodził los jakichś niemal anonimowych leszczy, których zdązymy zobaczyć dwa razy przez 20 sekund zanim się widowiskowo rozbryzną? :) a ja mam zamiar na serio przejąć się losem tej studentki, która pruje z karabinu niczym Rambo. uważam, że ona dobrze zagra i uwierzę w jej zdolności bojowe :) - Mefisto - 12-12-2007 Mental napisał(a):Mefisto miał racje. jak mogłem być aż tak ślepy?! w tym nie ma ŻADNEGO klimatu. całość wygląda jak intro z gry na PC. nawet Predatory poruszają się jakoś dziwnie komputerowo. told you so ;) dla mnie filmy z pod znaku AvP powinny dostać nalepkę "fanowskie produkcje" - Mierzwiak - 12-12-2007 Obejrzałem te 5 minut na spokojnie, i wydaje mi się, że między sceną wyjścia PA z klaty Predatora a następującym po nim ujęcie ziemi i sceną z dorosłym PA będzie jakaś krótka scena na ziemi. Wciąż jednak fakt absurdalnego krążenia po orbicie mnie irytuje, PA rośnie za szybko, a już radosne strzelanie przez Predatora po całym statku to jakiś żart. Niemniej na film pewnie się wybiorę, ale skoro w pierwszych (nawet jeśli pociętych) 5 minutach jest tyle irytujących rzeczy, wolę nie myśleć o reszcie filmu. A to urządzenie którego użył Pred na swojej planecie to jakaś międzygalaktyczne Full HD kamera? Obawiam się też, że bracia będą nadużywać termowizji i trójkącikowego namierzania przez Predatorów. Tutaj mieliśmy to już raz, i kilka razy w klipie z akcją w sklepie. - military - 12-12-2007 http://www.avpgalaxy.net/index.php?subaction=showfull&id=1197478470&archive=&start_from=&ucat=10& - wywiad z rezyserami, dosc ciekawy, ja tam wierze ze film bedzie w porzadku. - Anonymous - 12-12-2007 No zajebiście. Już mówią o "Unrated Version" którą będzie jeszcze bardziej coś tam :roll: niż kinowa i której zapewne w Polsce na DVD nie zobaczymy tak jak nie zobaczyliśmy wersji Unrated choćby pierwszego AVP, czy DH4.0. Oczywiście będzie to jakąkolwiek stratą tylko wtedy gdyby film jednak okazał się dobry... Jakbym mił obstawiać czas trwania wersji Unrated to pewnie będzie pełne 90 minut... Cytat:Greg Strause: We see this as fitting into the continuity of both the Alien and Predator franchises Tak i pewnie do muminków też :roll: Co do pięciominutowego kawałka potwierdzają, że jest pocięty. A i jeszcze jedno - zwróćcie uwagę na to jak pokazywany jest spadający statek, tzn w którą stronę leci kiedy go widzi myśliwy z dzieciakiem. Jeśli spadał w taki sposób to potrzebowaliby iśc pół dnia żeby do niego dojść, nie wspominając już o tym co za idiota będzie szedł z dzieckiem w miejsce gdzie spadł niezidentyfikowany obiekt latający... dodajmy do tego tempo wzrostu predaliena i możemy już stwierdzić, że ilość bullshitów przypadających na określony czas jak na razie trzyma poziom jedynki :? - Wawrzyniec - 12-12-2007 Ojciec był ciekawski. Dzieciaka chciał odesłać, ale ten szczyl powiedział, że powie matce o romansie ojca i pokojówki, więc stary nie miał wyjścia. Po prostu tego nie sfilmowano :P. Szczerze mówiąc nie zwróciłem zbytnio uwagi na takie, moim zdaniem, drobiazgi. Nie obchodzi mnie, że predalien osiągnął pełnoletność w czasie potrzebnym do ugotowania jajka na miękko. Jestem obdarzony przez Boga na tyle dużym poziomem ignorancji, że wyszukanie (ba)bolków wymaga ode mnie skupienia wyższego od poziomu potrzebnego do normalnego (nie czuję, że rymuję) funkcjonowania. Założę się, że pójdę na ten film, obejrzę go i pewnie będę się dobrze bawił, podczas gdy reszta powie, że obraz aż ocieka niedorzecznością. Fragment mi się podobał i cieszy mnie, że twórcy zdają się nie hamować zbytnio, jeśli o brutalność chodzi. Dalej: im krócej będzie trzeba czekać na starcie potworów, tym lepiej. Rozkręcanie się kilkadziesiąt minut raczej mi nie odpowiada. W przypadku Aliens jeszcze to przełknąłem, chociaż wolałbym góra pół godziny wstępu. AVP, pomimo, że 72 minut się nie rozkręcał, na początku strasznie przynudzał. Strzasznie. Prognozuję, że film, mniej, albo więcej, ale jednak mnie zadowoli. - Anonymous - 12-12-2007 Cytat:się, że pójdę na ten film, obejrzę go i pewnie będę się dobrze bawił, podczas gdy reszta powie, że obraz aż ocieka niedorzecznością. Takie podejście miałem np do Transformers i dzięki temu film mi się bardzo podobał. Ale wobec filmów z obcym i predatorem mam niestety o wiele większe wymagania i oceniam je na tle wszystkich poprzednich filmów z tych serii, więc AVP:R nie ma zbyt dobrych rokowań. - Wawrzyniec - 12-12-2007 Fuckt. Wiem co masz na myśli, Gieferg. W sumie jest jeden element w AVP:R, który zdzierżyć mi naprawdę ciężko (chociaż to nie jest babol), a mianowicie obecność nastolatków. Jeśli na ekranie będą dłużej, niż 10 minut, to, klnę się na wyrostek robaczkowy znajomego, jęknę z bólu tak głośno, że ktoś mi w kinie zwróci uwagę... albo wezwie doktora. - Mierzwiak - 12-12-2007 Gieferg na KMF napisał(a):Ale wobec filmów z obcym i predatorem mam niestety o wiele większe wymagania i oceniam je na tle wszystkich poprzednich filmów z tych serii, więc AVP:R nie ma zbyt dobrych rokowań. Gieferg na Filmwebie napisał(a):Powiem, że zapowiada się całkiem dobrzeTo jakie w końcu jest twoje zdanie? :roll: - Oconnel - 12-12-2007 Ja też powtórzę - fragment jest pocięty, i tak de facto z cała pewnością minie więcej czasu niż 6 sekund, aby PredAlien urósł w siłę. Moim zdaniem scenki są kapitalne. Szczególnie wszystko co związane jest z Wolfem. Intergalaktyczny zoom wygląda świetnie. Lubię też "patrzeć" oczyma Predka, więc termowizja (i inne) są dla mnie jak miód dla pszczoły. Boli fakt że film będzie krótki. Bracia mówili o tym jednym z wywiadów. Wspominali że początkowo film był dłuższy, ale wycięli z niego sceny, które film spowalniały a nie wprowadzały żadnych istotnych elementów (czytaj życie nastolatków). - Anonymous - 12-12-2007 Mierzwiak napisał(a):To jakie w końcu jest twoje zdanie?Sprawdź sobie czas tych wpisów i weź pod uwage ostatni. Od wczoraj obejrzałem ten klip kilka razy, zwróciłem uwagę na kilka bzdetów i entuzjazm zupełnie mi przeszedł. Cytat:(czytaj życie nastolatków).Cóż, moim zdaniem nawet takei rzeczy powinny zostać, jeśli już bohaterami mają być gówniarze to przynajmniej chciałbym mieć jakikolwiek powód żeby ich żałować kiedy ich twarze będą się rozpuszczac od kwasu, głowy eksplodować, czy też zostaną przybici shurikenem preda do ściany. Bo jeśli nie zdążę ich poznac, to mam ich w dupie, nieważne co się z nimi stanie, choćby ginęli na najbardziej widowiskowe sposoby, nie ruszy mnie to zupełnie. - Mental - 12-12-2007 o co chodzi z tymi nastolatkami? jakie życie nastolatków? w trailerze zauważyłem paru młodych kretynów i jedną studentkę-Rambo, ale nastolatków jako takich nie odnotowałem... jezu, ludzie, o czym my tu piszemy?? NASTOLATKI w filmie o OBCYM/PREDATORZE. dokad ten swiat zmierza? w pierwszym AvP mieliśmy studentow. teraz schodzimy do gimnazjum? - Anonymous - 12-12-2007 Co za różnica, niektórzy są po prostu za młodzi żeby w takim filmie być w rolach głownych, a przynajmniej takie odniosłem wrażenie. - Predator895 - 12-12-2007 Pierwsze 5 min filmu na razie nie oceniam muszę zobaczyć to w całości :P - Mierzwiak - 12-12-2007 Oconnel napisał(a):Lubię też "patrzeć" oczyma Predka, więc termowizja (i inne) są dla mnie jak miód dla pszczoły.Ja też. Aczkolwiek w pierwszym Predatorze wyglądało to bosko i tworzyło świetną atmosferę między innymi dlatego, że było takie surowe, niedoskonałe. Tutaj mamy piękne, obrobione na kompie kadry i wszystko widoczne jak na dłoni. Tylko klimatu brak. Gieferg napisał(a):Od wczoraj obejrzałem ten klip kilka razy, zwróciłem uwagę na kilka bzdetów i entuzjazm zupełnie mi przeszedł.Ok. Cytat:Cóż, moim zdaniem nawet takei rzeczy powinny zostać, jeśli już bohaterami mają być gówniarze to przynajmniej chciałbym mieć jakikolwiek powód żeby ich żałowaćChyba się nie łudzisz, że te sceny wyszłyby poza schemat? (czytaj: tak czy siak będziesz mieć ich w dupie). - Wawrzyniec - 12-12-2007 Jeśli o nastolatków chodzi, to niech sprowadzają się do roli mięsa armatniego dla Predzia, by widz zobaczył, czego nowego się nasz przybysz nauczył. Później, gdy będzie walczył z Obcymi, taki bywalec kin jak ja, widząc charakterystyczne ruchy Łowcy, będzie miał jedną myśl w głowie: "Ale on go zaraz (dajmy na to) tym lassem przejedzie" i w tym momencie Alien zrobi coś niespodziewanego, np. uniknie śmierci, a Krabogłowy będzie musiał kombinować na nowo... Czemu jestem zdolny jedynie do myślenia schematami? :cry: Co do termowizjera Preda, to zgadzam się z Mierzwiakiem. Dodatkowo dziwi mnie, że Anderson w pierwszym AVP całkowicie odwrócił barwy wizjera. W czerwonym są ludzie, zielony - obcy. Nawet laser w broni palnej jest nie taki jak trzeba - miast dziarskiego czerwonego widzimy cukierkowy zielony. |