![]() |
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620) |
- Mierzwiak - 12-12-2007 Zgadnij: Mierzwiak napisał(a):Obawiam się też, że bracia będą nadużywać termowizji Mierzwiak napisał(a):Tutaj mamy piękne, obrobione na kompie kadry i wszystko widoczne jak na dłoni. Tylko klimatu brak. - Anonymous - 12-12-2007 Phil -> obawiam się, że bredzisz. Czyżbyś usiłował po prostu uczepić się Mierzwiaka o cokolwiek, nawet tam gdzie nie ma się o co uczepić? - Mierzwiak - 13-12-2007 ![]() Co tu robi Nowy Jork, w dodatku z WTC? :lol: - Oconnel - 14-12-2007 Im dłużej oglądam ten preview tym bardziej mi się podoba :) Szczególnie końcówka. Tak apropo, zauważyliście piramidę w oddali na końcowych kadrach? :) Ciekawe ile nawiązań znajdziemy jeszcze do poprzednich części :] Reżyserzy apropo preview: Cytat:So this is immediately following AVP? - Anonymous - 14-12-2007 Cytat:Im dłużej oglądam ten preview tym bardziej mi się podoba A ja mam wprost przeciwnie. A po tym jak zobaczyłem dzisiaj trailer TDK (nic to, że w dupiatej jakości), AVPR wydało mi się nagle takim małym, nędznym, żałosnym filmikiem, że aż szkoda słów :lol: - Oconnel - 14-12-2007 Ja mam dokładnie przeciwne wrażenia :) Red Band Trailer do AVPR po prostu zjada trailer Batmana na śniadanie. Nie mniej, jestem wielkim fanem Batka, i mam nadzieję że film (mimo trailera) będzie świetny. - Martinipl - 14-12-2007 Tak śledzę nowinki zwiazane z AvP: R i obawiam się, że spieprzą tak samo jedną rzecz w AvP - mianowicie tempo wzrostu Aliena/PA. W AvP poprostu przegieli, i to jedyna rzecz, która mi się w tym filmie nie podobała i to na tyle, że film stracił klimat ( choć nie uważam, że był kiepski). Każdy kto zna choć trochę sagę Alien, wie, ile trzeba aby cheestbuster osiągnął dojrzałość ( wraz ze zmianą kolorystyki), a w AvP taki klops, zaledwie parę godzin i biegał czarnuch w pełnej okazałości... - Mierzwiak - 14-12-2007 Mnie irytuje co innego, a co widać w tych 5 minutach. To takie typowe, DURNE filmowe zagranie którego wprost nienawidzę. Otóż widzimy pojemniki z facehuggerami i pojawia się ogon Predaliena. Kamera się odwraca w lewo i 3 metry dalej Predator oczyszcza czaszkę Aliena. Biorąc pod uwagę kierunek z którego szedł Predalien, wygląda na to że szedł z miejsca w który stoi ten Pred :? - Wawrzyniec - 15-12-2007 Przed kilkoma minutami widziałem trailerek AVP: R przed seansem Beowulfa. Odkryłem, że drażni mnie kolejny element, a mianowicie Alien straszący w małym miasteczku, czyli kompletnie nie trafiony klimat. To, co robią z tym potworem, jest... potworne. Predator, okej, pokazano go polującego w metropolii i okazało się, że mu w tym do twarzy. Ale jak widzę dziecko w jakimś domku tłumaczące swojemu staremu, że na zewnąrz coś straszy i w tym momencie Obcy wpada przez szybę... W sumie, to mogliby podmienić Xenomorpha na Jasona, czy mordercę z Krzyku i byłoby podobnie. Jeśli Alien, to tylko i wyłącznie baza kosmiczna, albo planeta inna niż ta, której nazwa zaczyna się na Ziemia. - Dr_Bakier - 16-12-2007 Scena którą opisałeś mi akurat się podoba. Pomysł umieszczenia obcych na ziemi jest sam w sobie chybiony ale skoro juz sie na to zdecydowano to dlaczego nie pobawić się schematem "mamo, w szafie jest potwór". no i widok dziewczynki która patrzy jak jej stary jest obrabiany przez xenomorfa - bezcenne :D watch out teledysk z nowymi ujęciami (na wypadek gdyby ktoś nie miałby ich dosyć). - Mierzwiak - 16-12-2007 Aj auć ugh bleh yack! Co za okropna piosenka. Ale kilka fajnych ujęć w ramach rekompensaty za uszkodzenie słuchu dali :D - Predator895 - 17-12-2007 bez kitu przez Dark Kinght kompletnie zapomniałem o AVP2 :D - MOLQ - 17-12-2007 Ja rowniez :D - koronex1989 - 19-12-2007 Może niektórzy z was nie wiedzą ale wczoraj w jednym z kin w Polsce była premiera AvPR,jak na razie nie ma żadnych pozytywnych recenzji.Podaje link do wypowiedzi niektórych po seansie http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=1265 - Anonymous - 19-12-2007 Czemu mnei to nie dziwi? :roll: Z drugiej strony radzę wziąć poprawkę na jedno - ci kolesie to hardkorowi wyznawcy Aliena/Predatora i zaprzysięgli wrogowie pirewszego AVP (oczywiście to miał być komplement) którzy czepią się wszystkiego czego uczepić się można, możliwe, że przesadzają, nie wczytuję się dokładniej bo wciaż istnieje szansa, że się na to wybiorę, żeby postraszyć tym narzeczoną ;] EDIT: przeczytałem kilka fragmentów, szansa na wyprawe do kina z 30% spadła do 15% :? Wygląda na to, że ten film różni się od pierwzego AVP głownie kategorią wiekową, a tak poza tym to jak najbardziej jest trzymającą poziom :lol: kontyuacją... - Mierzwiak - 19-12-2007 Scena z filmu: http://www.mtv.com/overdrive/?id=1576703&vid=196987 Poza tym że mamy tu Obcego nie różni się to niczym od sceny z jakiejkolwiek popłuczyny po Krzyku :roll: Przeczytałem sobie tę długą recenzję... Już wiem że nie chcę wydawać na to kasy. - MOLQ - 19-12-2007 Zenada :? straszne ,ta krew zawsze musi tak tryskac bezsensu ,no coz ale jak nic lepszego nie beda grali w kinie to i tak pojde ,eh ... - Anonymous - 19-12-2007 Cytat:Poza tym że mamy tu Obcego nie różni się to niczym od sceny z jakiejkolwiek popłuczyny po Krzyku Zacytuję sam siebie: Gieferg Sro Paź 31, 2007 7:08 pm napisał(a):Spodziewam się raczej filmu do postawienia na półce z jakimś Resident Evil, Krzykiem i Koszmarem minionego lata, niż z Alien 1-3 i Predator 1-2. Można jeszcze do tej listy dopisać jakąs Piłę czy Hostel... Obcy się skończył na Kill'em All ;), tzn na A3 i tak juz chyba zostanie. - Mierzwiak - 19-12-2007 14 zł w kieszeni, czekam na unrated [bez takich info o ripach, proszę]. - Anonymous - 19-12-2007 Ja również :twisted: a zaoszczędzę 28 zeta bo musiałbym płacić za dwa bilety. Cytat:Zenada straszne ,ta krew zawsze musi tak tryskac bezsensu ,no coz ale jak nic lepszego nie beda grali w kinie to i tak pojde ,eh ...Ja tam chodzę do kina tylkow tedy jak leci coś co mnie naprawdę interesuje, nie jestem uzależniony ;) |