![]() |
|
The Pacific [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: The Pacific [HBO] (/Thread-The-Pacific-HBO--1362) |
- hanys - 18-03-2010 Bardzo dziwna sprawa, mam nadzieję, że to następne odcinki już będą miały lepsza oglądalność, bo w innym wypadku nie wróży to dobrze kolejnym tak drogim projektom. :roll: Dla porównania: 4,2 miliona widzów obejrzało pierwszy odcinek nowego serialu FX pt. "Justified" . :shock: - Mental - 18-03-2010 no to akurat specjalnie nie dziwi. justified zapowiada się co najmniej przednio. sam wyczekuje tego serialu. - Corn - 19-03-2010 Myślę, ze to raczej kwestia internetu. 10 lat temu nie było to aż tak rozwinięte medium więc więcej ludzi zwyczajnie oglądało telewizję. Teraz pewnie część ściągnęła, albo obejrzała na stronie HBO, a to się do oglądalności nie wlicza. - hanys - 19-03-2010 Mental napisał(a):no to akurat specjalnie nie dziwi. justified zapowiada się co najmniej przednio. sam wyczekuje tego serialu. Wiadomo, stacja FX to też dobra serialowa marka, no ale myślałem, że mini-serial od HBO z takimi nazwiskami przyciągnie więcej widzów. - simek - 19-03-2010 Obejrzałem pierwszy odcinek. Jestem zachwycony. Jak nie lubiłem specjalnie pierwszego odcinka Kompanii, tak ten mi się podobał niesłychanie - od razu przeszli do najważniejszego, żadnych szkoleń, scen w Ameryce jak na lekarstwo. To lubię. Ulubione sceny? Najlepsza - obserwowanie nocnej bitwy morskiej, w tym momencie poczułem, że oglądam serial od HBO; następnie "desant na plażę" i jeszcze warta wspomnienia zabawa z Japończykiem. Realizacyjnie oczywiście bezbłędnie, aż żałuję, że tego w kinie nie można oglądać. Nadzieje nie zawiedzione, powiedziałbym nawet, że nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze już od pierwszego odcinka. - Corn - 19-03-2010 Desant na plażę to według mnie najlepsza scena w tym odcinku. Jej konkluzja zaskoczyła mnie niesamowicie. Mam nadzieję, że podobnych scen pojawi się jeszcze trochę w późniejszych odcinkach. - simek - 19-03-2010 Aż tak sobie pomyślałem, że super byłoby zobaczyć powtórkę takiej akcji w jakimś dobrym, drugo wojennym FPSie. Tak jak Normandia była w MoH:AA po Szeregowcu, tak mogliby zrobić taki desant na Gaudalcanal w nowej gierce. Jeszcze co do samego serialu, to widzę, że ludziska już zaczęli(patrząc po filmwebie) głupio narzekać. A że bohaterowie w stosunku do BoB nie za bardzo, że nudno, że jakieś patriotyczne gadki. Zastanawiam się czy oglądaliśmy ten sam serial. Bohaterowie - imion jeszcze nie zapamiętałem, ale polubiłem od razu praktycznie wszystkich, najbardziej tego co został kapralem. Co do patriotycznych gadek to nie ma niczego ponad to co odczuwali najpewniej w tamtych czasach. Podobały mi się przemowy dowódców: "panowie, Japońce nas zaatakowali, wpadamy na wyspy na których siedzą, robimy z nich miazgę i wracamy do domu. Jeśli Europa nas będzie znowu potrzebować to wtedy się będziemy martwić" - B2Ka - 19-03-2010 Jeszcze nie zabrałem się do oglądania tego chociaż pierwszy odcinek na mnie już czeka ale skoro simek mówi o Guadalcanalu i tejże bitwie to nie można zapomnieć o genialnej Cienkiej Czerownej Linii. Więc moje pytanie brzmi czy w filmie widać jakieś znamiona i inspiracje zaczerpnięte z Thin Red Line? Mam na myśli głównie klimat, miejsce na przemyślenia bohaterów? Oczywiście wiem, że nie można się tego spodziewać non-stop w końcu jakaś akcja musi być pokazana tak jak w BoB. A propos - kolejny konkurs od HBO Polska - http://pacific.hbo.pl/forum/viewtopic.php?f=0&t=32#p440 - simek - 19-03-2010 Na przemyślenia bohaterowie oczywiście za bardzo nie mają czasu, poza tym twórcy bardziej pokazują niż wkładają w usta żołnierzom jakieś formułki. Co do klimatu, to zdaje mi się, że dałoby się dobrać parę takich kadrów, że możnaby pomyśleć że są z filmu Malicka. - Snappik - 22-03-2010 Part II - znakomity odcinek. Pełen. Opad. Szczeny. HBO podbija poprzeczkę coraz wyżej i jestem niezmiernie ciekaw czy utrzymają poziom. Ogólnie odcinek skonstruowany fantastycznie, od przedstawienia realiów w obozie po siekę. Generalnie nic mnie tu nie nudzi - relacje między żołdakami wzorowe, akcyjka w dechę, zero niezdrowego patosu. Dla mnie pełna dycha! Aha wymiana zdań między Leckiem a Nixonem po "spotkaniu z piechotą" wymiata ;D - Danus - 22-03-2010 Kurcze zapomniałem, że dzisiaj drugi epizod. Na szczęście manierą HBO jest częste powtarzanie filmów i seriali. Tak wiec do trzeciego epizodu będzie jakieś 12 okazji by zobaczyć epizod 2:) - Corn - 22-03-2010 Rozwaliło mnie menu widoczne w obozowej stołówce. 1. Rice without fish 2. Rice without meat 3. Rice without - Sancho - 22-03-2010 3. Rice without shrimps :D - Corn - 22-03-2010 samo Rice without też było :] - Ronaldinho - 23-03-2010 ![]() Ten odcinek był cudowany, idealny, jeden z moich ulubionych momentów to użycie ckm-a bez podstawki :) Było tutaj mnóstwo 'humoru', dużo dramaturgii, dużo strzelania - wszystko w odpowiednich proporcjach czego oczekiwałem od tej miniserii. Reżyser tego odcinka - David Nutter, oprócz czwartej części "Band of Borthers" ma na koncie jeszcze np 15 odcinków The X-Files z pierwszych sezonów, niezły życiorys. Snappik napisał(a):HBO podbija poprzeczkę coraz wyżej Mam nadzieję, że oglądalność będzie rosła, bo jakaś specjalnie dobra nie jest, a jest to chyba najdroższa produkcja telewizyjna ever i nie mogę się choć w małym stopniu zniechęć do zrobienia czegoś takiego raz jeszcze, np kampania Aliantów od Afryki do północnych Włoch. Chociaż tutaj nawet przy klapie finansowej, której nie będzie, Spielberg i Tom Hanks się nie zniechęcą, czytałem wywiady z nimi niedawno i mają kilka pomysłów, ale nie chcą iż jeszcze zdradzać. - Snappik - 23-03-2010 Pacyfik raczej się zwróci. Na razie jest nadawany w zamkniętej stacji. Gdy ruszą z tym w publicznych (a chyba ruszą?) to serial spokojnie zarobi. Jak nie teraz to za 5 lat. - Mierzwiak - 23-03-2010 Do tego dojdzie sprzedaż DVD i Blu. Będzie dobrze. - simek - 24-03-2010 Warto dodać, że serial już przed emisją całkiem niezłą kasę zgarnął, zobaczcie sobie na wikipedii w ilu krajach lecie praktycznie równocześnie z Ameryką. Zdaje mi się, że gdzieś czytałem informacje, że jest to najchętniej kupowany przez telewizje "w ciemno" serial w historii. - Danus - 24-03-2010 bardzo dobry odcinek. Dużo akcji, rozwalania żółtków. Kilka ciekawych scen bitew, w tym ta z brakiem trójnoga do CKMa:) Aktorstwo wyborne, scenografia, lokacje przepiękne. Coś czuję, ze HBO z każdym epizodem dowalać do pieca będzie co raz mocniej. Czekam na epizod 3:) - BezcelowyAlbatros - 24-03-2010 Też mi się podoba i nie mam w zasadzie większych zastrzeżeń, ale jeśli mam być szczery, to obejrzałbym wreszcie jakieś starcie w świetle dziennym. Poza tym serial pozbawiony wad. |