![]() |
|
Aktorzy bez wpadek - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ludzie filmu (https://forumkmf.pl/Forum-Ludzie-filmu--14) +--- Wątek: Aktorzy bez wpadek (/Thread-Aktorzy-bez-wpadek--3074) |
RE: Aktorzy bez wpadek - Mefisto - 29-01-2013 (29-01-2013, 01:11)Strummer napisał(a): Jedno złe słowo i po tobie.:) ?? Też go lubię bardzo, ale miał mimo wszystko parę popierdółek w filmografii, a że nie wszystkie widziałem, to pytam. RE: Aktorzy bez wpadek - Pitero - 29-01-2013 Dla niektórych te filmy to wpadki, dla niektórych nie... rzecz czysto subiektywna. Można więc uznać, że nie ma aktora bez wpadek, regularnie grającego w filmach, nawet taki Marlon Brando jej sie nie ustrzegł (wyspa dr Moreau). RE: Aktorzy bez wpadek - SonnyCrockett - 30-01-2013 (29-01-2013, 17:23)soldamn napisał(a): Nie wiem czemu szczycisz się tym że jesteś ignorantem i debilem. Na prawdę nie ma w tym nic fajnego. Kolego, nie używaj słów których nie będziemy mogli zapomnieć. RE: Aktorzy bez wpadek - Five Easy Pisces - 19-02-2013 Stephen Dillane RE: Aktorzy bez wpadek - Dżasta - 20-02-2013 Cytat:Ja właśnie Radziwiłowicza cenię strasznie za to, że ma taki talent do wybierania ról. W Polsce, z racji małego rynku filmowego, tv i teatralnego aktorzy często są praktycznie zmuszeni do dorabiania w nędznych filmach/serialach. Nie uważam go za najlepszego polskiego aktora, ale właśnie cenie go za to, że w odróżnieniu od osób których gra mi się bardziej podoba, on potrafi nie władować się jak Linda (najlepszy przykład, znakomity aktor który gra w tylu gównach że aż głowa boli) w rolę sprzątaczki w nędznym serialu. Radziwiłowicza w "Bez tajemnic" mogę oglądać bez końca, podobnie jak Julię Kijowską i parę Simlat+Ostrowska. Co do polskich aktorow i ich nieumiejętności doboru ról, czy może raczej potrzeby szybkiego zgromadzenia gotówki, to mnie chyba najbardziej zabolała obecność Olbrychskiego w "Klanie", nie mniej z resztą niż jego kolegi po fachu - Żebrowskiego w "Na dobre i na złe". Chociaż po seansie "Sępa" byłabym skłonna zmienić zdanie. A wypowiadając się w temacie: Clint Eastwood i Jodie Foster (a to w ogóle wyjątkowo inteligenta bestia jest), która nie zaliczyła chyba ani jednej spektakularnej wpadki. RE: Aktorzy bez wpadek - Arahan - 14-03-2013 DiCaprio jest aktorem który nie zaliczył żadnej poważnej wtopy. Nawet jego słabsze filmy nie były tragiczne: -"Szybcy i martwi", -"W sieci kłamstw", -"Niebiańska plaża". RE: Aktorzy bez wpadek - military - 14-03-2013 Critters 3. RE: Aktorzy bez wpadek - Soze - 14-03-2013 Zaznajamiałam się ostatnio z filmografią DiCaprio i zgadzam się, że Leo trzyma poziom. Problem mam tylko z "Człowiekiem w żelaznej masce", który wydaje mi się dość gniotowaty, ale nie umiem go jednoznacznie ocenić, bo naoglądałam się w dzieciństwie na Polsacie i została mi słabość do tej historii ;) Widziałeś? Co myślisz? RE: Aktorzy bez wpadek - patyczak - 14-03-2013 Według mnie to znośny film przygodowy. RE: Aktorzy bez wpadek - Arahan - 15-03-2013 wojskowy, Critters 3 to jego debiut na ekranie kinowym ;) od czegoś trzeba zacząć, jestem na bieżąco z jego filmografią bo w ciągu miesiąca obejrzałem wszystkie jego filmy i nawet jak scenariusz nieco kuleje to film da się oglądać głównie dzięki Leo. Człowiek w żelaznej masce jest dobry, momentami nawet bardzo. Świetna intryga, dobre aktorstwo, czasami zbyt rubaszny humor, ale oglądało się przyjemnie, a musisz wiedzieć, że epoki przedstawionej w filmie nie trawię. RE: Aktorzy bez wpadek - Soze - 15-03-2013 Skoro takie opinie to wyciągam film z szufladki "guilty pleasure". Wychodzi na to, że ostatni miesiąc spędziliśmy podobnie. RE: Aktorzy bez wpadek - Mefisto - 15-03-2013 Arahan, przeznaczenie nie czeka ;) RE: Aktorzy bez wpadek - Arahan - 15-03-2013 Mefi złośliwcze ;) |