![]() |
|
Penny Dreadful [Showtime] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Penny Dreadful [Showtime] (/Thread-Penny-Dreadful-Showtime--3628) |
RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 09-06-2014 Piąty odcinek najlepszy so far - w całości retrospekcje Vanessy, no i całkiem dobry background dostała, nie wspominając o tym, że Green wypada tu rewelacyjnie, chyba jej najlepsza rola (chociaż trochę... dziwnie jako nastolatka wyglądała). Do tego twórcy ciągle trzymają się zasady "przynajmniej jedna zajebista scena na odcinek". Tak mi to trochę wygląda że Logan chce pierwszy sezon w całości na background i budowanie relacji wewnątrz teamu poświęcić (na bank jeszcze odcinek Hartnettocentryczny będzie, mam nadzieję że Murraya też dadzą), nie mam nic przeciwko. A muzyka i zdjęcia to czysta poezja i zajebistość, planują wydać OSTa? RE: Penny Dreadful [Showtime] - Lawrence - 09-06-2014 (09-06-2014, 22:37)jarod napisał(a): A muzyka i zdjęcia to czysta poezja i zajebistość, planują wydać OSTa? Z Facebooka Abla Korzeniowskiego: Cytat:News about PENNY DREADFUL Soundtrack coming soon! :) RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 09-06-2014 Tak bardzo się cieszę. W ogóle Korzeniowski to chyba najciekawsze objawienie w muzyce filmowej ostatnich lat. RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 09-06-2014 Przy czym jeśli chodzi wam o najbardziej zwracający uwagę kawałek z nowego odcinka to nie był on napisany do tego serialu: RE: Penny Dreadful [Showtime] - Mefisto - 10-06-2014 ![]() ja pieprzę, ledwo 4 w hd dorwałem, a ci już są po 5 - fuck ya all! a 4 nawet ok, choć końcówka to mocne wtf RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 10-06-2014 Cytat:mi to trochę wygląda że Logan chce pierwszy sezon w całości na background i budowanie relacji wewnątrz teamu poświęcićFrankenstein był, Vanessa też, został Murray, Chandler, Brona i Dorian. Dzieciństwo Vanessy nie było za specjalne, ale w chwili, gdy do akcji weszła Eva, wszystko ruszyło z kopyta - świetny odcinek, a następny może być jeszcze lepszy! RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 10-06-2014 Ja właśnie się dowiedziałem że sezon 1 ttylko 8 odcinków ma. Wielka szkoda, już teraz widać, że tyle backgroundu mają że ani z nim się do końca nie wyrobią, ani głównej fabuły za bardzo nie popchną. zachowując tempo retrosów co dwa odcinki zakładam, że już tylko Chandler został. Reszta ewentualnie na drugi sezon. Brona raczej własnego odcinka nie potrzebuje, wiemy o niej wszystko. Motywacje Murraya są już całkiem jasne, ale chciałbym jakiś odcinek w drugim sezonie w klimatach Alana Quatermaine'a, można by pokazać jak syna stracił i sługę poznał. No i ciekawe czy Dorian też coś dostanie, ale jeżeli powtórzą znowu słowo w słowo fabułę książkową to chyba raczej strata czasu by to była. Już i tak nie ogarniam sensu odcinka victorowego w kontekście tak małej ilości epizodów. RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 10-06-2014 Cytat:chciałbym jakiś odcinek w drugim sezonie w klimatach Alana Quatermaine'aDrugi sezon może w ogóle skupiać się na Afryce - Murray coś mówił, że ma gdzieś tam jechać z Chandlerem chyba. RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 10-06-2014 Wątpię by opuścili Londyn w tym serialu, ale fajnie by było... Quatermaine z Rką i poważnym potraktowaniem tematu, ech marzenia... Ale tego Nigra też na "tajemniczego" kreują, więc jednak mam nadzieję że coś takiego wcześniej czy później zobaczę... RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 16-06-2014 szósty odcinek - OK,czyli z fabułą ruszą pewnie dopiero w finale. Generalnie budowania relacji między postaciami ciąg dalszy, w końcu się przekonałem do Greya. Z Vanessą mają najlepsze sceny w odcinku, moja ulubiona - rozmowa o różnicach między fotografią a obrazem. Kolacja zresztą też daje radę, no i scena erotyczna... Nie przekonuje mnie niestety wątek Frankiego, facet odstawia całkiem zabawne WTF (seriously - WTF :D )twisty, ale poza tym to nuda i sztampa póki co, teraz jeszcze Upiora z Opery z niego robią co owocuje kolejnymi kliszami. O ile inne postacie jakoś mimo kliszy nie wkurzają, tak ta konkretna zaczyna już solidnie działać mi na nerwy mimo całkiem dobrej aktorskiej roboty. RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 18-06-2014 Van Helsing jest świetny. To nie jest łowca wampirów, tylko mądry człek, profesor przede wszystkim, uczony, a nie rzeźnik biegający z kołkami. Idealnie pasuje do Frankensteina, który przy nim wydaje się być takim studenciakiem medycyny :) Cytat:Nie przekonuje mnie niestety wątek Frankiego, facet odstawia całkiem zabawne WTF (seriously - WTF :D )twisty, ale poza tym to nuda i sztampa póki co, teraz jeszcze Upiora z Opery z niego robią co owocuje kolejnymi kliszami.Mogli dać osobno Upiora, byłoby lepiej. Monstrum jest w porządku, ale mógłby po prostu rzucić jakimiś zwłokami we Frankensteina i tyle, a nie ciągle czeka i grozi i w ogóle. RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 18-06-2014 Ty widziałeś nowy odcinek? :D RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 18-06-2014 Widziałem :) RE: Penny Dreadful [Showtime] - Craven - 18-06-2014 No to było strasznie niemiłe z jego strony :/ RE: Penny Dreadful [Showtime] - Quay - 21-06-2014 (24-05-2014, 13:15)Craven napisał(a): I nieuważnie oglądają. Racja, głupio mi teraz za matrioszkę :). Bo wydawało mi się najpierw, że Enyłej, żeby zabić czas oczekiwania na kolejne odcinki "Fargo", obejrzałam 6 odcinków PD. Serial w dalszym ciągu nie porywa w żadnym momencie, często bywa nudnawo, choć ogląda się bezboleśnie -- cały czas utrzymywany jest poziom solidnej przeciętności. Dżentelmeni -- panowie i panie -- są cały czas sztywni i grani na śmiertelnie poważnie (non stop niski i zachrypnięty głos Evy Green), co ma współtworzyć nastrój horroru, którego jednak kompletnie nie czuję, bo straszne to nie jest wcale :). Można ich jednak do pewnego stopnia polubić, zwłaszcza doktorek się rozkręca (najsłabszym punktem obsadowym jest bez wątpienia irytujący, drewniany koleś z końską gębą grający Doriana Graya). Nic mnie jednak do tego serialu nie przyciąga, ani też specjalnie mnie nie interesuje, co będzie dalej -- jak Mefisto, nic do niego nie czuję. Nie będę więc dłużej męczyć siebie oglądaniem, a was swoim zrzędzeniem :). Nara Penny Dreadful. RE: Penny Dreadful [Showtime] - Gal Anonim - 21-06-2014 (21-06-2014, 09:46)Quay napisał(a):A ja sie nie dziwie. Scena była zmontowana słabo i nie trudno było o takie wrażenie.(24-05-2014, 13:15)Craven napisał(a): I nieuważnie oglądają. RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 21-06-2014 Ja też tak miałem. RE: Penny Dreadful [Showtime] - jarod - 24-06-2014 7 odcinek to scena opętania z drugiego odcinka rozciągnięta na cały metraż - znowu aktorska popisówka Evki i naprawdę fajnie i przekonująco, nawet trochę strasznie wypada. No i ciągle bardzo mi się podoba rozpisywanie interakcji między całą ekipą, przypomina mi to zagrywki Whedona przy Avengersach. Całościowo fajny epik, ale szkoda że main plot nie dorasta do pięt walorom produkcyjnym i aktorskim. RE: Penny Dreadful [Showtime] - raven.second - 25-06-2014 Odcinek można podsumować jako Penny Dreadful feat. Exorcist i będzie to chyba najlepsza możliwa pochwała ze wszystkich, tym bardziej, że w pewnym momencie autentycznie się bałem możliwości RE: Penny Dreadful [Showtime] - Mefisto - 29-06-2014
|