Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Defenders (Marvel/Netflix) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Defenders (Marvel/Netflix) (/Thread-The-Defenders-Marvel-Netflix--4428)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Phlogiston2 - 07-05-2017

[Obrazek: 18268528_801844066645596_961790343347937...e=59B58547]

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Gieferg - 07-05-2017

Power Man XD, niektóre superbohaterskie ksywki niszczą.

Ogólnie jakiś taki z tego oddział specjalnej troski. Nadal uważam, że Daredevil powinien wrócić na ekrany kin zamiast się taplać w tym szambie.
Z drugiej strony dobrze, że tych wszystkich pionków zamiata się pod dywan... znaczy do TV, bo w tym właściwym MCU i tak już tłoczno się robi od dołączających lamerów w stylu Strange'a czy Ant-Mana.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - SonnyCrockett - 07-05-2017

Pierdolisz.:)

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Kerev - 07-05-2017

(07-05-2017, 01:39)Gieferg napisał(a): Ogólnie jakiś taki z tego oddział specjalnej troski. Nadal uważam, że Daredevil powinien wrócić na ekrany kin zamiast się taplać w tym szambie.
Z drugiej strony dobrze, że tych wszystkich pionków zamiata się pod dywan... znaczy do TV, bo w tym właściwym MCU i tak już tłoczno się robi od dołączających lamerów w stylu Strange'a czy Ant-Mana.

Taa, powinien wrócić do kin aby Marvel zrobił z niego schematyczną PG-13 komedię. I nie rozumiem jak można nazwać Daredevila i pozostałe seriale Netflixa szambem.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Huntersky - 07-05-2017

Evil Jew Poor Man Ironist. :) Daredevil i cała reszta nie nadają się na blockbustera, a już na pewno nie w stylu reszty MCU.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Kuba - 07-05-2017

(07-05-2017, 01:39)Gieferg napisał(a): Ogólnie jakiś taki z tego oddział specjalnej troski. Nadal uważam, że Daredevil powinien wrócić na ekrany kin zamiast się taplać w tym szambie.

Dawno nie czytałem takiej głupoty, powrót DD do kina byłby tragicznym ruchem, dostalibysmy śmieszkowy film PG-13, nieco ponad dwugodzinny z ugrzecznionymi bohaterami zamiast wielogodzinnego, pełnokrwistego, mrocznego, brutalnego i świetnie zrealizowanego serialu z autentycznymi bohaterami....

Ant- mana i Doctora Strange można nie lubic, ale sa to tak kluczowe postacie, że w uniwersum wlaściwie być muszą.

Cytat:zamiast wielogodzinnego, pełnokrwistego, mrocznego, brutalnego i świetnie zrealizowanego serialu

Taki bym chętnie obejrzał, daj znać jak go ktoś nakręci.

To czym według ciebie jest 1 sezon DD (i przynajmniej pierwsza połowa 2)?

Edit. Ninja faktycznie pasowali średnio do tego co prezentował DD do tamtej pory. Choć są oni ważnym elementem historii Matta. Dojrzałośc DD ja osobiście dostrzegam nie tylko w przemocy ale przede wszystkim w wątkach Punishera i Kingpina, ich psychologii i motywacji.

Marvel nie musi kręcić R-ek bo zarabia krocie na tym co ma, takie postacie jak Ghost Raider czy Moon Knight może dać do telewizji a reszta wyższych kategorii nie potrzebuje.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Mierzwiak - 07-05-2017

Marvel zapowiedział że nie będzie kręcić filmów z kategorią R więc jak ktoś chce zobaczyć mocniejszą wersję Daredevila to musi kierować wzrok w kierunku TV.

Inna sprawa że niemiłosiernie drażni mnie krew i przemoc przy jednoczesnym łagodzeniu języka, a i idiotyzmy pokroju niekończących się zastępów ninja itp to nie są rzeczy, które utożsamiam z określeniami takimi jak mroczny czy dorosły.

(07-05-2017, 12:32)Kuba napisał(a): To czym według ciebie jest 1 sezon DD

badziewiem, które sobie odpuściłem po 6 odcinkach, na których zasypiałem z nudów.

(07-05-2017, 12:34)Gieferg napisał(a):
(07-05-2017, 12:32)Kuba napisał(a): To czym według ciebie jest 1 sezon DD

badziewiem, które sobie odpuściłem po 6 odcinkach, na których zasypiałem z nudów.

No cóż.... nie podoba ci się, twoje prawo, ale gadanie, że jako film MCU byłby lepszy .. :D

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - zombie001 - 07-05-2017

Ale pitolisz Kuba...

Gdy Gieferg napisał:
Cytat:Nadal uważam, że Daredevil powinien wrócić na ekrany kin zamiast się taplać w tym szambie.
to przecież oczywiste, że chodzi mu o to, że Marvel powinien zrobić z tego: konkretny, treściwy 2,5 godzinny, brutalny, krwawy, mroczny, inteligentny, poważny thriller/kryminał w kategorii R za 50-80 mln, anie PG13 blockbuster.

I taki film byłby lepszy, niż ten rozwleczony, serialowy bieda-Daredevil, który pod względem realizmu, bardziej przypomina krwawą-pseudorealistyczną wersję Batmana Nolana, a nie serial robiony na poważnie :)  

Wydawalo mi się oczywiste, że chodzi mu o film w MCU a wszyscy doskonale wiemy, że nikt tam nie zrobi takiego filmu a sprzedaż praw pewnie też nie wchodzi w rachube. A sądzę, że czas kiedy z superhero robiło sie ambitne i inteligentne filmy dawno minął.

Już pomijam fakt, że serial pozwala na lepsze nakreślenie postaci i wgłebienie sie w ich psychologie, na co w filmie zazwyczaj brakuje czasu.

DD nie jest serialem robionym na poważnie? Przecież tu jest wszystko czego historia o Diable potrzebuje. Jest brutalny, mistrzowsko zrealizowany, inteligentny i ma świetnie napisane, długo budowane postacie. 1 sezon DD nie jest rozwleczony, nie zgodzę się absolutnie, wszystko trwa tyle ile powinno. 2 sezon slabuje w drugiej połowie z uwagi na brak pomysłu na Hand, ale nadal do "badziewia" dużo brakuje.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - zombie001 - 07-05-2017

(07-05-2017, 13:01)Kuba napisał(a): nikt tam nie zrobi takiego filmu 
To już problem widzów, którzy przyzwyczaili to studio do tego, że dadzą sobie wepchnąć każdy chłam, byleby był napchany żartami, gagami i stanowił niezobowiązującą rozrywkę. Skoro fani nie mają żadnych wymagań i biorą "co studio da", to nic dziwnego że MCU nadal robi filmy pod target 10-14 lat, spychając ciekawsze rzeczy do TV, gdzie i tak tworzą z tego na szybko bieda-seriale. Takie żeby można pooglądać w przerwie między premierami kolejnych kinówek.  

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Gal Anonim - 07-05-2017

(07-05-2017, 13:16)zombie001 napisał(a): To już problem widzów, którzy przyzwyczaili to studio do tego, że dadzą sobie wepchnąć każdy chłam
[Obrazek: 2995793.jpg] :)

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Kuba - 30-05-2017

Akcja ma toczyć się w ciagu 48h..ciekawe. To będzie najszybsze zawiązywanie przyjaźni ever.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - TRAKU - 20-07-2017

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - szopman - 20-07-2017

Czyli
jednak pojawi się w serialu ? :)

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Lambon - 20-07-2017

To bardziej reklama wszystkich Netflixowych Marveli, niż stricte Defenders, więc nawet jeśli się pojawi, to powyższe wideo nie jest tego potwierdzeniem.

RE: The Defenders (Marvel/Netflix) - Mierzwiak - 22-07-2017