Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Chyba już najwyższa pora na założenie wątku dla "Defenders" czyli cross-overu netflixowych superbohaterów - Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage oraz Iron Fist. Sezon będzie liczył zaledwie 8 odc., co jest wg mnie dobrą wiadomością ponieważ w przypadku JJ i LC widać było, że rozwlekli fabułę na siłe do 13 odc.
W serialu pojawią także Foggy, Karen i Stick z DD, Malcolm, Trish oraz Jerri z JJ, Misty (!!) z LC i oczywiście postać będąca wspólnym mianownikiem wszystkich czterech seriali czyli Claire Temple :)
Ale oprócz tego, jest jeszcze jedna rewelacyjna wiadomość (dopiero przed chwilą się o tym dowiedziałem i jaram się nieziemsko), mianowicie: w serialu pojawi się również
Jestem mega podjarany tym projektem (uważam, że ten miniserial może być nawet lepszy niż AoU czy 'Civil War'), nie moge się już doczekać jesieni 2017.
PS
Mam nadzieje, że zobaczymy też Punishera :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-11-2016, 18:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2017, 10:55 przez Mierzwiak.)
chuck
Liczba postów: 1,527
Liczba wątków: 0
Jaram się tym serialem bardziej niż wszystkimi zapowiedzianymi filmami MCU, czuję taką ciekawość interakcji tych postaci, tak jak kiedyś przed pierwszą częścią Avengers :P
Szkoda tylko, że ograniczyli ilość odcinków do 8, bo o ile zrozumiałbym taki ruch przy Cage'u, tak Defenders ma o wiele większy potencjał na ilość wątków, które nie trąciłyby fillerem, więc 13 odcinków brzmiałoby dla mnie lepiej.
07-11-2016, 18:08
Miami Vice
Liczba postów: 8,059
Liczba wątków: 43
Pojawienie się The Hand jest dla mnie oczywiste. To na ten moment największe zagrożenie z jakimi stykał się jakikolwiek netflixowy bohater.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
07-11-2016, 18:34
Stały bywalec
Wciąż nie wiemy z jakim zagrożeniem zmierzy się Iron Fist ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-11-2016, 19:14
Stały bywalec
Liczba postów: 4,444
Liczba wątków: 8
Podejrzewam, że Iron Fist może walczyć z mistyczną chińską babcią z Daredevila.
07-11-2016, 19:59
Stały bywalec
No babcia się nawet pojawia w zwiastunie więc bardzo możliwe :D
07-11-2016, 20:02
Stały bywalec
Swoją drogą, w pierwszym sezonie Daredevila użyła na nim czegoś w rodzaju mocy Iron Fista, tylko pewnie mniejszej od Randa, w przeciwnym wypadku wybiłaby mu dziurę w klacie. :P
07-11-2016, 20:07
Old Man Logan
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 2
Nie mogę się już doczekać Uwielbiam wszystkie, ja na razie, seriale MARVELA od Netflixa i liczę na coś świetnego. Dobrze, że zrobią tylko 8 odcinków, bo największą wadą wszystkich tych seriali jest to, że są trochę rozwleczone.
Też chcę Punishera.
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb
07-11-2016, 20:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2016, 20:59 przez Baretto.)
Red Crow
Liczba postów: 12,698
Liczba wątków: 50
Chyba jedyny obecnie marvelowski serial od Netflixa (no, może poza Punisherem) którym jestem zainteresowany. Uwielbiam motyw team-upów, więc kupili mnie na starcie.
07-11-2016, 21:00
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Jedyny problem to dla mnie jak na razie skład - dwie bardzo fajne postaci (DD i JJ), jedna słaba (Cage) i będący wciąż zagadką Iron Fist, czyli w najlepszym wypadku 3/4 ekipy będzie klawe.
No i wolałbym by ninja z drugiego sezonu Daredevila już się nie pojawili. Never ever.
07-11-2016, 22:55
Stały bywalec
Akurat o ile do w miare realistycznego DD średnio pasował motyw ninja, tak tutaj gdzie mamy supersilnych Jessice i Luke'a + Iron Fista (czyli takiego troche ninja z supermocami) to całkiem pasuje takie coś :)
Nie zgodze się z Tobą co do Luke'a. O ile uważam, że jego serial sam w sobie był rzeczywiście przeciętny (może nawet słaby, ale dopiero w 2. połowie sezonu) tak sama postać (oraz inne pojawiające się w serialu np. Misty, Shades czy Cottonmouth) jest całkiem spoko ; ) Ogólnie to mega się ciesze, że Misty Knight się pojawi w 'Defendersach'.
07-11-2016, 23:09
Heavydirtysoul
Liczba postów: 193
Liczba wątków: 3
(07-11-2016, 22:55)Mierzwiak napisał(a): Jedyny problem to dla mnie jak na razie skład - dwie bardzo fajne postaci (DD i JJ), jedna słaba (Cage) i będący wciąż zagadką Iron Fist, czyli w najlepszym wypadku 3/4 ekipy będzie klawe.
Jeżeli Iron Fist będzie taki jak w komiksach, to nie ma opcji, żeby go nie polubić. Iron Fist to ten typ osobowości, który w sytuacji, gdy cały świat się wali, on cieszy się, że przynajmniej deszcz nie pada. Bardzo fajna postać, serio. :)
Cigarettes and coffee, man. That's a combination.
07-11-2016, 23:13
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(07-11-2016, 23:10)Phil napisał(a): Mierzwiak, pójdę w twoją stylistkę:
Cage > Jones
Zaznaczam że jeszcze nie widziałem solowego występu Luke'a Ghettowalkera :)
07-11-2016, 23:20
Stały bywalec
W swoim serialu Luke to taki smooth operator czarny Steve Rogers z Harlemu. Nie umiem zidentyfikować się z menstruacyjną wonią Jessiki. :)
08-11-2016, 00:00
Old Man Logan
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 2
Defenders na okładce Entertainment i sporo fotek :)
a tu reszta fotek:
Już nie mogę się doczekać :)
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb
13-01-2017, 08:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2017, 08:25 przez Baretto.)
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Fotki bez polotu, ale jaranko jest :D Czekam na trailer. Szkoda, że Kingpin się nie pojawi i nie potwierdzili jeszcze Punishera. Po za nimi każdy wraca, to będzie epickie 8 odcinków.
13-01-2017, 10:20
Stały bywalec
Serial wychodzi latem a nie na jesień. A już za dwa miesiące Iron Fist!
13-01-2017, 10:33
Stały bywalec
Fajnie wygląda ta stylówka Iron Fista z rozpiętą koszulą i wydziaranym logo na klacie :)
W necie już sporo hejtów, że prawie na każdej fotce Jess wypina pupe :D Ogólnie "The Defenders" to jest moje drugie must-see roku 2017 po SW Ep VIII. Fajnie, że serial wyjdzie już latem.
Jak myślicie, zobaczymy Punishera w serialu?
13-01-2017, 11:49
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
(13-01-2017, 11:49)szopman napisał(a): Jak myślicie, zobaczymy Punishera w serialu?
Sądzę, że to możliwe choć solowy Punisher wychodzi na to, że po Defenders pojawi się dopiero. Na tą chwilę wracają wszyscy po za Kingpinem a wrogiem będzie pewnie więc camea Franka bym nie wykluczał.
13-01-2017, 20:20
Stały bywalec
Zwłaszcza, że no jest piątym netfliksowym bohaterem ze swoim serialem, więc tymbardziej wypadałoby żeby się pojawił. To tak jakby zrobili 'Avengers' w 2012 bez np Hulka albo Thora :D
I tak najbardziej cieszy mnie powrót :)
13-01-2017, 20:59
|