Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Sequel (nie)potrzebny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Sequel (nie)potrzebny (/Thread-Sequel-nie-potrzebny--51)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

- Dusqmad - 08-07-2005

blueshadow. napisał(a):W nawiązaniu do głównego wątku, ja bym z chcecią obejrzał Dog Soldiers 2

Ja też z miłą chęcią :). Wszystko wskazuje na to, że powinniśmy sie już niedługo spodziewać tej kontynuacji. Podtytuł ma brzmieć "Fresh Meat". Zapowiada akcję w stylu jedynki ;).

blueshadow. napisał(a):oraz Smakosza 3 oraz może Resident Evil 3 .

Resident Evil jakoś nie przypadł mi do gustu. Nie ma tam nic innego poza bezmyślną nawalanką.

- Anonymous - 08-07-2005

No nie wiem w Dog Soldeirs mają powrócić starzy bohaterowie jako wilkołaki...Sądze że ich rozczłonkowanie w czesci pierwszej im przeszkadza... :? W dodatku Cooper ma wrócić z amerykańskimi komandosami.

- LukeSpidey - 08-07-2005

Azgaroth napisał(a):Nie przesadzajmy. Niedługo aktor oprócz szkoły aktorskiej będzie musiał przechodzić jeszcze szkolenia dla komandosów. W efekcie zaczną grać w filmach sami karatecy a nie prawdziwi aktorzy. Ja bardziej cenie aktora za doskonałom gre, a nie czy potrafi skoczyć z kilku metrów i się nie zabić, a później nakopać całej armii.

Niedługo aktorów zastąpią efekty komputerowe. :wink:

- blueshadow. - 09-07-2005

Cytat:Resident Evil jakoś nie przypadł mi do gustu. Nie ma tam nic innego poza bezmyślną nawalanką.

To prawda fabuły to tam za bardzo nie ma. Ja jednak mam słabość do Milli Jovovich. A tak na marginesie to chyba ma być Resident Evil 3 jako Resident Evil: Afterlife.

- military - 09-07-2005

Tak, RE3 się robi i Milla będzie w nim czymś w rodzaju Neo z Matrixa. Co było widać na końcu części drugiej. Jak dla mnie porażka, zupełne zatracenie ducha pierwowzoru, niewypał i kompletny brak wyczucia u scenarzysty. W dodatku już RE2 był filmem, który wkurzył wszystkich - fanów, krytyków, zwykłych ludzi... Był po prostu filmem złym, już ze względu na same swoje założenia. A teraz historia ma się powtórzyć...

- Azgaroth - 18-07-2005

Nie dość, że robią RE3 to jeszcze planują RE4, ma ktoś jeszcze niedosyt RE? :wink:

- Sulej - 18-07-2005

Ja czekam na kolejne czesci Sin City no i oczywiscie na zamkniecie trylogii Bourne'a chociaz film jest zupelnie inny od ksiazki :)

- BartMax - 19-07-2005

Niepotrzebnie robili Niesmiertelnych i Kickboxera(usmiercili bohaterow z 1 czesci!!!)

- Jakuzzi - 20-07-2005

A ja z mila checia obejrzalbym sobie sequel, a nawet dwa sequele, Hellboya - jednego z lepszych filmow powstalych na podstawie komiksu ostatnimi laty.

- tomashec - 20-07-2005

moze zaskoczyc nowy superman, podobno fragmenty ktore zostaly publicznie pokazane przyjeto entuzjastycznie. no i fabula calkiem ciekawa. ale cholera to kolejny film komiksowy a tych mam powoli serdecznie dosc...

- crowley - 23-07-2005

Już to ktoś tu pisał, ale z chęcią obejrzałbym z 10 kolejnych części "Sin City" jeżeli utrzymają chociaż 75% poziomu oryginału :)

I oczywiście ekranizacje kolejnych tomów "Hitchhiker`s Guide To The Galaxy"

- Jakuzzi - 24-07-2005

Zaskoczyl mnie pozytywnie "Batman Begins" i z checia zobaczylbym ponownie Bale'a jako Czlowieka Nietoperza, pod batuta Nolana. Tym bardziej iz koncowka filmu wskazuje kolejnego, nie byle jakiego przeciwnika...

- Kakapo - 25-07-2005

LukeSpidey napisał(a):Na wygląd 2 i 3 części Matrixa duży wpływ miała kasa rzucona na produkcję filmów i sukces pierwszej części. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale z mojego punktu widzenia 2 i 3 były bardzo udane. Nie rozczarowały mnie te filmy, a dostałem to czego oczekiwałem. Więcej, mocniej, szybciej. :D

A ja należę do grupy tych nieszczęśników, którzy po 'Matrixie Reaktywacji" oczekiwali czegoś więcej niż tylko "mocniej i szybciej".

A "Rewolucje" to już dopiero było dno... To znaczy na pewno nie największe, jakie widziałem, ale moje rozczarowanie, rozżalenie i złość na samego siebie (zaufałem tym Wachowskim, nie strzelać) było po prostu ogromne. "Matrix" bez matrixa... Słówka z "Dnia Niepodległości"... Tylko prezydenta US brakowało... No i ten naćpany Neo... Darujcie...

- Kakapo - 25-07-2005

"Sin City 2"
"Sin City 3"
"Sin City 4"
"Sin City 5"

...

i tak dalej i tak dalej

...

No i "Batmana" chciałbym jeszcze jednego obejrzeć, oczywiście w reżyserii Nolana. "Spider-man 2" był lepszy od "Spider-mana", więc na trójkę też pewno się z wielką chęcią wybiorę, Tobey Maguire (bez maski) to zdecydowanie jeden z najciekawszych superbohaterów w kinie... Gdyby "Hulka 2" zrobili, też bym poszedł, i na czwórkę Pottera też pójdę, chociaż niestety coś czuję, że Newell sprawę schrzani ;)

- tomashec - 28-07-2005

a ja czekam sobie skopojniutko na odgrzewany kotlet sprzed lat kilkunastu czyli Basic Instinct 2 . pierwsza czesc to byl film ktory ogladalem z wypiekami na twarzy. dwojka pewnie juz taka nie bedzie ale ZAWSZE milo jest popatrzec na sharon. szkoda tylko ze zapowiedziala juz ze nie bedzie sie rozbierac - od tych spraw bedzie dublerka:) troche tego nie rozumiem bo trzyma sie fantastycznie, a sciagnela co nieco calkiem niedawno przy okazji "if these walls could talk 2" ....

- Jackson - 28-07-2005

Ze jak? Nagi instynkt 2? Ja wysiadam prosze panstwa :|

- tomashec - 28-07-2005

oj nie przesadzaj jackson. bywaly "ciekawsze" pomysly. :)

- Kakapo - 28-07-2005

tomashec napisał(a):moze zaskoczyc nowy superman, podobno fragmenty ktore zostaly publicznie pokazane przyjeto entuzjastycznie. no i fabula calkiem ciekawa. ale cholera to kolejny film komiksowy a tych mam powoli serdecznie dosc...

A który film pokazywany fragmentami nie został przyjęty "entuzjastycznie"? Podobno nawet "Mroczne widmo" oglądane rok przed premierą było rewelacyjne.

- Kakapo - 28-07-2005

tomashec napisał(a):aZAWSZE milo jest popatrzec na sharon. szkoda tylko ze zapowiedziala juz ze nie bedzie sie rozbierac - od tych spraw bedzie dublerka:) troche tego nie rozumiem bo trzyma sie fantastycznie, a sciagnela co nieco calkiem niedawno przy okazji "if these walls could talk 2" ....

CO???
SHARON NIE ROZBIERZE SIĘ W NAGIM INSTYNKCIE 2??? TO PO CO MY DO KINA PÓJDZIEMY? PROTESTUJĘ! PROTESTUJĘ! PROTESTUJĘ! MY CHCEMY SHARON!

- Jackson - 28-07-2005

Jakby troche zmienili formule filmu i w roli glownej wystapilaby Silvia Saint to mogloby byc ciekawie :roll: