Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
AMATORSKIE SCENARIUSZE FILMOWE - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: AMATORSKIE SCENARIUSZE FILMOWE (/Thread-AMATORSKIE-SCENARIUSZE-FILMOWE--528)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- Hitch - 22-06-2007

Mental, nie denerwuj mnie :)
Pomysl fajny a zarzniesz go dialogami. Cala historia opiera sie na dialogach a ty robisz z nich najgorszy element filmu.

- Mental - 22-06-2007

niesamowite skupisko gwiazd neutronowych w jądrze odległej galaktyki :)

a na serio: rezultat użycia narzędzia aerograf z Painta

- Mental - 22-06-2007

Hitch, nieprawda, Bulwiak fajnie gada :)
kurde, nikt tak się nie czepia dialogów jak ty :)

- Hitch - 22-06-2007

Bo ja mam wyobraznie i juz widze jakby to wygladalo (brzmialo) na filmie... Powazny czy nie, jest do dupy :)
Bulwiak tez wymaga dopracowania, bo czesto przeklenstwo jest tam gdzie jest calkiem zbedne a tam gdzie by sie przydala soczysta 'kurwa' to jej nie ma :)

- Jakuzzi - 22-06-2007

Mental napisał(a):a na serio: rezultat użycia narzędzia aerograf z Painta

Ale czy tam w oryginale jest calujaca sie para? ;)

- MOLQ - 22-06-2007

Mental napisał(a):Hitch, nieprawda, Bulwiak fajnie gada :)
kurde, nikt tak się nie czepia dialogów jak ty :)

Moze nikt ich nie czyta :)

- Mental - 22-06-2007

tu na forum nikt :) jedynie Great Gonzo się spisał i przeczytał wszystkie trzy.

- Semi - 22-06-2007

nie dramatyzuj (:

'Bulwiak' mi sie najbardziej podobal (kwestie ziemniaka sa swietne ;]). Jola musi tak wszystko zdrabniac? (niech to bedzie pytanie retoryczne - widocznie ta ma byc)

Mialam nadzieje ze 'Koniec Polski' sie inaczej skonczy (:

- Mush Room - 22-06-2007

Ej ej, ja przeczytałem 1,5 ;)

Całość dokończę w dniu jutrzejszym.

- Milord - 27-06-2007

Ja pracuję nad scenariuszem filmu sensacyjnego, główne inspiracje - Ostatni Skaut, Zabójcza Broń 1 i Prawdziwy Romans. Najgorszą sprawą jest ten cały research, trzeba wiedzieć o czym się pisze i tak utknąłem w paru momentach, może ktoś coś wie i pomoże:

- Policja znajduje trupa w parku. Chodzi mi o to, jak zawożą zwłoki do kostnicy, czekają na karetkę?

- dużą rolę w mojej historii odgrywa GHB, czyli pigułka gwałtu. Dziewczyna zostaje zgwałcona, potem popełnia samobójstwo. Czy jest możliwe wykrycie tego narkotyku podczas sekcji zwłok, nawet kilka dni po spożyciu?

- Hitch - 27-06-2007

Hm jak ja znalazlem trupa to przyjechala karetka.

- Gal Anonim - 27-06-2007

Milord napisał(a):- dużą rolę w mojej historii odgrywa GHB, czyli pigułka gwałtu. Dziewczyna zostaje zgwałcona, potem popełnia samobójstwo. Czy jest możliwe wykrycie tego narkotyku podczas sekcji zwłok, nawet kilka dni po spożyciu?
Ja, poszukujac wiadomości do scenariuszy, szukam najczesciej w wiki, a jak nic nie znajde tam, to google. Do tego filmy, seriale (z polskich zabieram się za "Pitbulla", podobno bardzo dobry - moze byc dobrym zródłem wiadomosci).

W każdym razie, http://pl.wikipedia.org/wiki/GHB

Czas wykrywalności w moczu: około 12 godzin. Czas wykrywalności w krwi: około 8 godzin.

Odpowiadając na Twoje pytanie: chyba nie. Chociaż z tego co piszą na wiki mozna wywnioskować, że Pigułka Gwałtu to GHB w dużych ilościach, co pewnie zwiększyłoby wykrywalność.

- Milord - 28-06-2007

No cóż, będe musiał to jakoś obejść.

PS. Pitbull jest dobry, szczególnie pierwsza seria, druga słabsza ale to i tak obok Gliny Pasikowskiego jedyny warty uwagi polski serial sensacyjny

- Jakuzzi - 30-06-2007

Mental, wlasnie skonczylem drugi scenariusz (pierwszego nie mozna sciagnac). Zajebisty. Serio, obejrzalbym sobie cos takiego.
Przy okazji - jest to scenariusz czy opowiadanie? Bo mialem wrazenie, ze czytam raczej te drugie. Oczywiscie to zaden zarzut, masz w koncu swietne pioro, wiec czytalo sie tchem. Moze wiec opowiadania, a nie filmy? :)

- Mental - 01-07-2007

raczej nie :) ale nie jesteś pierwszym, który zauważa bardziej narracyjny charakter opowieści. dlatego sprecyzowałem nieco język - wersja bez upiększeń dostępna w miejscu poprzedniej :) za dużo się nie zmieniło, ale powiało nieco chłodem.

--------------------------------------

zrobiłem sobie przerwę w system shock i napisałem Videokonferencję. osobiście uważam to za mój największy sukces artystyczny :) ciekawe, co myślicie:

http://www.comteche.com/free-image-hosting/images/Jzm8641.pdf

ps: Jakuzzi, Bulwiaka da sie ściągnąć, keep trying :)

- Jakuzzi - 01-07-2007

Zapowiedz co najmniej nieskromna. ;)

A tekst bardzo dobry. Przeczytalem jednym haustem. Zdziebko wtorny - skojarzenia z Dr. Strangelove sa oczywiste, ale poza tym czytalem podobne opowiadanie bodajze Vonneguta - mimo to zgrabnie skonstruowany i zabawny. Wyjebalbym scene z matka, chyba ze dasz na nia jakies racjonalne uzasadnienie. ;) Troszeczke chyba tez nie na czasie (obecnie nikt juz wlasciwie tego tematu nie podejmuje, a juz na pewno nie w takiej formie), ale biorac na poprawke to, ze wspolczesne kino w ogole jest jakies dziwne, jest ok. ;)

- Mental - 01-07-2007

Jakuzzi, rozczarowujesz mnie :) scena z matką nieuzasadniona? przeczytaj ponownie całość :) albo nie - wytłumacze ci :)

Atwood nie chce przejść do historii jako zbrodniarz. Marshall w rozmowie telefonicznej roztacza przed nim wizje, w której będzie pierwszym prezydentem USA, ktorego zdjęcie pojawi się w podręcznikach szkolnych obok podobizny Hitlera. Atwood ignoruje ostrzeżenia. Gdy dochodzi do atomowej rozróby, Atwood zapija sumienie alkoholem W pijackich rojeniach prezydenta formuje się następujący obraz: matka pokazuje dziecku fotografie prezydentów z krótką charakterystyką ich dokonań. Atwooda prezentuje jako zbrodniarza, co oznacza, że jego dokonania zapisały się w historii ponura czcionką :)

ps. a tego opowiadania, o którym wspominasz, nie znałem. mógłbyś podać tytuł, chętnie sie zapoznam.

- Jakuzzi - 01-07-2007

Prosilem o racjonalne uzasadnienie. Powyzsze zalatuje mi lopatologia. Myslalem, ze unikasz lopatologii. ;)

A co do opowiadania - poszukam. Zapodam tytul jak znajde.

- Mental - 01-07-2007

chcesz racjonalności? dobra, masz :) sceny z matką są uzasadnione, bo ja tak mówię :) na poważnie: przynajmniej wprowadzają urozmaicenie do monotonnej scenerii podziemnego bunkra. po drugie, spłodził je pijacki umysł. wiesz, jak jest :) pomyślisz o czymś na trzeźwo, a potem załączy ci motyw i zaczniesz wybijać szyby w samochodzie sąsiada :)

- Jakuzzi - 02-07-2007

Z jednej strony urozmaicenie scenerii, z drugiej scenograficznie-formalna konsekwencja. Ja tylko delikatnie sugeruje, sam zrobisz oczywiscie jak uwazasz. ;)